’Historien upprepar sig’ lyder ju ett ganska slitet ordspråk. Gårdagens match visade upp ganska många likheter med historien, tyvärr var det väl kanske inte med en allt för positiv mersmak. Första halvlek mot Swansea bjöd på ett Liverpool som stundtals såg ut som man gjorde under stor del av första säsongen med Rodgers vid rodret. Stort bollinnehav, mängder av passningar och väldigt mycket bollförflyttande i sidled och till spelare med ryggen mot mål. Alldeles för få löpningar in bakom Swansea’s förvisso djupt stående backlinje.

När ett av mina tydligaste minnen från första halvleks offensiv är när Lucas på ett magnifikt vis sätter bollen perfekt till en djupledslöpande Coutinho så förstår ju de flesta att våra mest kreativa spelare kanske inte hade sin bästa dag på jobbet. Coutinho har fått ta emot mycket hyllningar för sin instats igår och jag måste säga att jag inte riktigt förstår varför. Han ska absolut ha en eloge för att han försöker och visar ’shining’ som Hamrén skulle uttryckt det. Hans beslutsfattande matchen igenom var i mina ögon klart underkänt. Mycket av spelet går naturligt genom Coutinho när han finns centralt i banan, men än så länge har han mycket kvar att bevisa för mig när det gäller att möta defensiva lag som faller djupt och kontrar.

Det är beklämmande att se hur tandlös vår offensiv ser ut just nu och det är beklämmande att återigen se Lovren agera statist i en situation som kunde avgjort matchen till Swansea’s fördel. En annan som haft svårt att få till det i den röda tröjan är Mario Balotelli. Det är såklart ingen enkel sak att jämföras med Luis Suarez, men likväl så har Super-Mario i det stora hela underpresterat även med hans något mindre mått mätt.

 

lovren

Det är faktiskt därför jag ändå summerar den här tillställningen med en väldigt behaglig känsla. Inte för att vi fick se några direkta tendenser till islossning för de röda. Trots att vi kan glädjas åt fina insatser från framförallt Borini, Lambert och Toure. När Lovren väldigt ensam fick skalla in 2-1 på stopptid var känslan av en gnutta medgång, att laget fick vända en match. Att det kom lite medstuds i form av en felaktig utvisning och ett taffligt ingripande från målvakten på andra sidan planen. Att en bortglömd Borini slår ett inlägg värdigt Steven Gerrard’s fot och att Balotelli, roten till alla våra problem, äntligen fick trycka dit ett mål. Ni får ursäkta sarkasmen, men när brittisk press hellre pratar om att Lambert får vänta ett tag till på sitt första mål än att nämna att Balotelli bröt sin måltorka så blir mobbingen än mer påtaglig. Han får utstå det som Christiano Ronaldo, Luis Suarez för att nämna några fått utstå i perioder av sina karriärer i England. Missunnsamheten från den brittiska journalistkåren är osmaklig, det tycks helt omöjligt för vissa att en önska framgång till vissa spelare.

Det är därför så otroligt viktigt att det var just Balotelli och Lovren som fick göra målen, även om matchen inte var någon höjdare så ska man inte underskatta vikten av mål. Vikten av matchavgörande mål. Det kan mycket väl vara så enkelt att allt faller på plats nu. När två av de mest kritiserade spelarna får känna känslan av att göra rätt. Jag hoppas på blodad tand hos Balotelli och ett nytt lugn hos Lovren. Kanske var detta språngbrädan för vår säsong.

Texten är skriven av RobinD.

13 kommentarer
 1. Jag håller med om att Coutinho har mycket kvar att bevisa mot defensiva lag. Hittills i sin Liverpoolkarriär har han varit fantastisk när LFC har fått möjlighet att vända spelet. Han är en spetsspelare när det gäller att regissera spelvändningar.

  Hoppas verkligen att detta kan bli en språngbräda inför fortsättningen. Psykologiskt väldigt viktiga mål för både Balotelli och Lovren, kändes det som. Det verkade även som att Lovren var bekvämare på planen med Touré vid sin sida. Touré är en lugnare typ och bättre i kommunikationen än Skrtel, och troligtvis bättre i positionsspelet.

  • På något vis så känner jag mig trygg när toure är på plan. Han har pondus och en auktoritet som vi behöver där bak. Ok, han är långsam men kompenserar det med sin rutin och placeringsförmåga. Jag hade gärna sett att han o lovren får fortsätta.

   Viktigt att ballo får göra mål, hoppas han o borini får fortsätta där fram.

 2. Tycker Coutinho var riktigt bra faktiskt. Min känsla är snarare att de offensiva spelarna är för osmarta. Har sett flera vassa instick i djupled från Coutinho som dessvärre bara rinner igenom till ingen alls. Lambert blir för stillastående. Han reagerar snarare än agerar. Detsamma med Balotelli.
  Borini gjorde visserligen en helgjuten kämpainsats och visade hjärta matchen igenom. Men det räcker inte för att komma till heta lägen. Saknar de där smarta löpningarna som krävs för att hinna först på instick från medspelare.
  Tycker inte Coutinho ska sågas när medspelarna flera gånger visar prov på bristande spelförståelse.

  • Håller med dig. Det var flera gånger som bland annat lambert inte fullföljde sina löpningar.

 3. Tycker Toure skapar ett lugn i backlinjen, håller med Pelle om att Lovren ser bättre ut. Även om han var stillastående vid Swanseas mål, svag markering.

  Frågan är om det är Coutinhos fel att anfallarna rör sig fel eller inte alls, eller han som måste anpassa sig efter medspelarna?

  YNWA

  • Ja jag ska inte säga vad som är rätt och fel, det överlåter jag till Brendan. 😉
   Men min personliga önskan är att han fortsätter hota med luriga bollar i djupet istället för att spela direkt på en stillastående Lambert/Balotelli med ryggen mot målet.

  • Jag tycker inte heller att det är Coutinhos fel att andra spelare är för osmarta om det nu är så. Men som jag skrev i texten är hans beslutsfattande dåligt. Slår bort passningar, inlägg och lyftningar till synes helt utan adress. Han väljer ofta att hålla i bollen för länge och väljer för ofta en avgörande passning trots att det vore bättre att spela enkelt. Även hans skott tyder på dåligt beslutsfattande, han sköt i ett läge där Lallana kom helt fri till vänster om honom.

   Han kan helt klart bättre än han visade mot Swansea.

 4. Ja jag håller med om att han tar skott i lite lustiga lägen allt för ofta. Kommer ihåg situationen du tänker på när han hade en fri medspelare till vänster. Sånt måste bort. Ville bara få fram att jag anser att många blir för statiska i många situationer. Saknar en smart måltjuv helt enkelt.

  • Sköna auto corrects där.

   Omsatts = osmarta
   Skallrans = Lallana

   Tycker bara inte att det räcker med att försöka för att bli MOTM som jag såg stor del av Twitter utsåg honom till. Man måste uträtta något också. Borini får nog min röst faktiskt.

  • Hade han gjort mål så hade ingen kommenterat, låt killarna skjuta om de har ett hyfsat läge. Dock inte Lucas, han ska aldrig ta skott..
   kom ihåg, utan skott, inga mål…

  • Tänk om om inte fanns. Han sköt i blocket när kunde frispelat en spelare i bättre position. Inte direkt något att diskutera gällande den situationen. I övrigt så har väl Coutinho bara marginellt bättre conversion rate utanför straffområdet än Lucas som du anser aldrig borde ta ett skott.

 5. Ni som har röstat tummen ned på min krönika, är det för att ni inte håller med om innehållet eller för att krönikan är dåligt skriven? Eller båda delarna kanske?

  All feedback uppskattas, positiv som negativ.

  • Robin, jag såg inte matchen men jag uppskattar din krönika. Liverpool kämpar just nu något kopiöst med att förbättra det mesta och hitta något som liknar form. Visst brukar det vara betydelsefullt när kritiserade spelare gör mål. Vi får se vad utfallet blir mot ett heltaggat Newcastle.

Kommentarer är stängda.