Efter slutsignalen igår hade Steven Gerrard gjort två mål, lika många som Liverpool. Frustrationen mot Gerrard och Brendan Rodgers ekade kraftigt på sociala medier, de var ansvariga. Ansvariga för att det där vi äntligen hittat och suktat efter hela säsongen återigen lös med sin frånvaro. Brendan Rodgers hade inte vågat formera laget två matcher i följd utan ikonen, det var det som hade kostat oss dyrbara poäng. Den analysen var enkel att göra och var förmodligen korrekt. Endast ett fåtal timmar senare släpptes bomben, Gerrard, Legenden, hade endast 6 månader kvar i klubben. Surrealistiskt på något vis. Men med den vetskapen är det svårt att klandra Rodgers för att den alltid så självklara pusselbiten återigen hade sin självklara plats. Med facit i hand hämmade det dock lagets bästa.

Det går givetvis att vända och vrida på saker och ting, och jag klandrar ingen som önskar uppleva den där chansen av magi under ytterligare 4 futtiga månader. Han är så nära större än en klubb man kan komma.  Brendan Rodgers kanske inte hade modet att fortsätta på ett vinnande spår utan kaptenen, och kritiken haglade, men han kommer att överleva. Frågan är om han hade överlevt några sämre resultat utan kaptenen vid sin sida.

Är man av åsikten att Gerrard bör få förtroende under sin sista tid så måste det nog tyvärr vara på bekostnad av Lucas Leiva. De två tillsammans är tyvärr ett pussel som idag alltid kommer ha en bit som fattas. Lucas har varit en av de bättre spelarna sedan sin återkomst men petningen är ofrånkomlig om man vill ha Gerrard i laget.

Det är även ofrånkomligt att Gerrards farväl inte kommer påverka Liverpool som klubb på flera plan, men låt oss också hoppas att det blir en växande möjlighet för nya stjärnor att födas. Glädjen, kämpandet och intensiteten mot Swansea var en fröjd för ögat, och det var utan vår local king. Om några månader kommer i alla fall inte det övriga laget behöva fråga sig frågan om någon superhjälte kommer rädda dem i matchen.

 

images

14 kommentarer
 1. Sjukt att så många känslor kommer fram angående hans beslut. Tror det är helt rätt beslut från han! Kan bara beskriva allt med ett ord… LEGEND!

 2. Hoppas han får ett par sköna år i La Galaxy så han får vila upp sig. Om ett par år hade det varit fantastiskt att se en tränartrio med Gerrard, Carragher och Hyppiä.

  • Någon som vet om Carra gått några steg i utbildningen till att få/kunna bli tränare? Vill han ens bli det? Har för mig han sa att tränare inte var hans grej.

   Tycker Hyppiä måste bevisa mer före han ev. ska bli aktuell. Har ju gått rätt knackigt efter Leverkusen. Kanske kunde ha hand om det defensiva tillsammans med någon annan, mer rutinerad huvudtränare eller börja lägre ner. Som Carra skrev i sin kolumn; Gerrard kommer inte automatiskt bli tilldelad jobbet som huvudtränare i Liverpool bara för han var en stor spelare. Vilket är helt rätt. Men ser gärna ett liknande scenario som Viera i City som jobbar på i det tysta i ungdomslagen och sakta kommer samla på sig erfarenhet och bli mogen för större uppgifter.

  • När du säger det så stämmer det nog att Carra har sagt någonting i den stilen. Eller i alla fall att det inte är aktuellt just nu. Givetvis kommer det krävas mer erfarenhet för att nån av dem ska kunna gå in som huvudtränare. Men Hyppiä har i alla fall börjat samla erfarenhet. Gerrard tror jag främst behöver vila lite innan han tar en roll i klubben, precis som Carragher skrev så är det en otrolig press att spela i Liverpool, specielt när man är en local kid. Men på sikt hoppas jag verkligen att Gerrard tar en tränarroll i klubben och gör en Dalglish.

 3. Vilken karriär han har haft men tyvärr fick han inte kröna den med en ligatitel. Det känns fortfarande grymt att han inte fick ta emot pokalen i våras. Men alla sagor får tyvärr inga lyckliga slut.

 4. Tycker att det är att göra det rätt lätt för sig att ge Gerrard skuld för det här. Faktum är att ingen av de andra offensiva spelarna faktiskt gör det de ska, mål. Visst, särskilt komplicerat var inte mitt resonemang nu heller men så tycker jag att det också är enkelt att tro att allt vara en effekt av att Gerrard sattes in i startelvan, så katastrofalt dålig är han inte.. han gjorde ingen av sina bättre insatser med Gerrard-mått mätt men han gick inte in och förlora matchen åt oss. Han hängde faktiskt dit de där två straffarna också. Det handlar inte om fyra månader där frågan ska vara om Gerrard ska spela på bekostnad av klubben, tycker att det är att vanära en spelare som gett sin karriär till klubben. För det har Gerrard gjort, visst har han fått vinna och uppleva, men han har inte fått den meritlistan han hade kunnat få i en handfull andra klubbar. Mycket riktigt är han nog så nära större än klubben man kan bli, men han är inte det på bekostnad av lagets framgång än så länge… det är inte som att han har börjat jaga Richard Dunnes självmålsrekord….

  • Jag håller med om att ge Gerrard skulden för den dåliga prestationen är fel. Men Rodgers borde veta vid det här laget att vi oftast ser som uslast ut när Gerrard och Lucas spelar samtidigt på mittfältet. Henderson spelas ur position som en konsekvens av det här och det lider vi av. Både Lucas och Gerrard kan spela EM viktig roll fortfarande men då måste de matchas på ett annat vis enligt mig.

  • Det kan jag hålla med om, frågan är dock om det är att matcha Lucas o Gerrard ihop som är problemet eller att vi spelar de i 3-5-2-1 eller vad man nu ska kalla vårt nuvarande system. Det är väl inte så långt ifrån vad du säger men jag anser systemet vara tveksamt i sig, visst vi fick hoppet med det ett tag men tror också vi får svårt mot bättre motstånd med det.

  • Prestationen mot Swansea kan lika väl ha varit en slump, för ärligt talat så mycket som vi experimenterat så borde man få rätt någon gång. Förhoppningsvis inte men svårt att veta, och som du säger så är det omöjligt att dra några slutsatser hur bra det fungerar mot än tuffare motstånd.
   Mycket av den rädsla lag hade för oss förra året tillsammans med Suarez/Sturridge var att vi fullständigt pressade sönder motståndet till misstag, det såg man mot Swansea och det var väl mest det som väckte hopp.

   Problemet jag ser med Lucas, Gerrard är att vi har råd med en på mittfältet om vi kompenserar med andra löpstarka spelare. Ser tyvärr inget system där de kan fungera tillsammans längre, men båda kan fortfarande vara briljanta var för sig om de ges förutsättningarna för det(aldrig som pressande mittfältare, endast som defensiva)

 5. Tycker det är jla fel att lasta Gerrard för 2-2 mot Leicester. Jag ser det återigen som ett bevis på bristande försvarsorganisation.

  Används Gerrard rätt så är han nyttig och ska vara med i en startelva. Han är hästlängder bättre än alla andra av våra innermittfältare, Hendo möjligtvis undantagen. Men han ska spela i en mittfältsdiamant, och då krävs två stycken hårda, välplacerade box-box-mittfältare som assiterar honom och står för fysik och bollvinnande (jmfr Gerrard med Pirlo, som har fantastisk assistans. Pirlo ansågs också slut för något år sedan).

  Nu har vi inte det spelsystemet tyvärr. Och inte heller material för det, vilket jag anser är jla konstigt med tanke på hur bra det fungerade ifjol (man skulle lagt en hel del krut på att få in två stycken kanon-mittfältare i somras). Sen används Hendo då ex som wingback, vilket är helt bisarrt med tanke på hur svag han är på en kant och hur effektiv han är på innermittfältet.

  Jag ser nu ett stort behov av en ny defensiv mittfältare samt en till box-boxmittfältare. Lucas och Allen är för dåliga tyvärr. Inte Steven! Med rätt spelsystem hade han hållit i två år till!

  • Gerrard var tongivande i förra årets spelsystem och såg ut att ha förlängt karriären i den rollen med flertalet år. De defensiva bristerna fanns dock och när vi den här säsongen inte haft några direkta anfallare att slå bollar till har vi haft det svårare.
   Två pressande mittfältare framför Gerrard som kan löpa likt henderson krävs för att det ska fungera som i fjol.

  • Precis min mening. Därför skulle vi värvat iaf en till riktigt bra box-box-mittfältare i sommar. Obegripligt att vi inte förstärkte något på det centrala mittfältet.

 6. Det går ju inte att lägga skulden på Gerrard att han spelade. Det ansvaret måste väl ändå läggas på den som tar ut laget? Det är nog ytterst få spelare som självmant kliver åt sidan för att ge plats åt någon annan. Många försvarar dåliga managers med att det inte är dom som spelar, och det är ju sant, men laguttagningarna gör de ju i alla fall..

  • Gerrard ska inte ha skulden, något påverkar dock Rodgers till att inte fortsätta på vad som förmodligen var lagets bästa prestation den här säsongen, där av hamnar Gerrard i skottelden för många när prestationen återigen var bortblåst som så många gånger tidigare under säsongen.

Kommentarer är stängda.