Gerrard2

Alldeles innan jag skulle sova igår började starka rykten om att Steven Gerrard bestämt sig för att lämna oss efter säsongen att florera på internet, när jag släckte lampan för att sova hade jag sett det på tillräckligt många ställen för att förstå att det var sant. Den spelare som symboliserat i stort sett hela min tid som supporter har bara några månader kvar som Liverpool-spelare och även om det märkts den senaste tiden att han inte är samma spelare längre trodde jag inte att det skulle ta slut redan nu. Steven Gerrard gjorde debut i Liverpools a-lag när jag gick i nian, idag är jag 32 år och under nästan hela den perioden har hans namn varit det första att skriva in i startelvan. Han har under den tiden varit spelaren laget lutat sig mot, spelaren vi fans satt vårt hopp till och så många gånger har det visat sig vara rätt. Att räkna upp de gånger Steven Gerrard räddat oss skulle ta väldigt lång tid, vår kapten har betytt så enormt mycket för Liverpool sedan han etablerade sig i laget att det inte går att sätta ord på. Fotbollsmässigt är han den mest kompletta fotbollsspelare vi haft, men Steven Gerrard är såklart mer än hans fotbollskunskaper, han är dessutom född och uppvuxen i staden, han har stannat i klubben trots att han hade platsat på vilket mittfält som helst i hela fotbollsvärlden. Steven Gerrard har alltid funnits där, både när lagkamraterna hetat Alonso, Mascherano och Torres och när de hetat Poulsen, Konchesky och Ngog. Nästa säsong kommer han inte att finnas där längre och han lämnar ett enormt tomrum efter sig, inte lika mycket på planen längre, men i klubben. Hans namn finns bak på mängder av tröjor runt Anfield, hans namn står på halsdukar, hans namn sjungs mer än någon annans och när man pratar med lokalbefolkning om laget talar de om Steven Gerrard som om det vore en son. Ingen i dagens trupp kan fylla den luckan.

Det är svårt att ta in att Steven Gerrard ska lämna oss, utan att ha fått vinna den titel han helst ville ha. Vår kapten ville vinna titeln med sitt lag, det var för honom viktigare än att få vinna titeln, för det råder ingen tvekan om att han hade kunnat välja att gå till ett annat lag och varit i stort sett säker på att få vinna Premier League. Nu kommer han att avsluta sin karriär utan PL-titel, men med 17 år, 180 mål och 10 troféer för Liverpool FC. När Jamie Carragher slutade kändes det jobbigt, men en tröst då var att Steven Gerrard fanns kvar. Nu när även han lämnar kommer den lokala förankringen i spelartruppen att försvinna och det är såklart väldigt tråkigt. Det är en så konstig känsla nu när det är bekräftat att Gerrard lämnar, jag kan knappt minnas ett Liverpool utan honom och jag tror att väldigt många fans där ute sitter med samma känsla just nu.

Det finns inte ord nog att tacka Steven Gerrard för det han givit klubben och jag hoppas verkligen att vi får se honom i någon roll i klubben igen i framtiden. Min favorit i klubben har alltid varit Jamie Carragher, men jag tror att jag alltid kommer att prata om Steven Gerrard som den störste spelaren jag sett i vår tröja, oavsett vilka spelare som kommer framöver. Han är min generations King Kenny.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

4 kommentarer
  1. Underbart skrivit! En dröm är att båda han och Carra återkommer till Liverpool som tränare och vinner PL !

  2. Finns det någon annan spelare som varit så viktig för sitt lag under en så pass lång tid?
    Går inte att föreställa sig Liverpool utan Gerrard för mig, hoppas Henderson kan ta över facklan men det finns inte en chans att vi får se en ny Gerrard de närmaste åren i alla fall..

  3. Instämmer i mycket men för mig är hans sista match i LFC den sista han kommer att göra som fotbollsspelarer på toppscenen. Det andra kommer att vara som med Fowler, man känner glädje i att de vill fortsätta att lira fotboll för att de älskar det och faktiskt tycker att det är det roligaste som finns… det bådar även gott inför andra halvan av säsongen, Gerrard kommer definitvt inte att spela av den med längtan om att få pensionera sig. Men, de gick inte till stora kontrakt i dassiga ligor när de fortfarande hade massa fotboll kvar i sig, de gör det när de faktiskt på något sätt är klara. Jag hade dock gärna sett Gerrard 1-2 år till i LFC men förstår också att hans motivation tryter ordentligt för att satsa på PL – vi kommer troligen inte utmana om ligan de närmsta åren och kommer inte att göra de investeringarna som skulle krävas för att göra det på kort sikt. Nu kan han fortfarande göra något roligt med sina sista år som fotbollsspelare men kanske slippa lägga den energin som det krävs av honom idag när han varje morgon vaknar som kapten för en av världens största klubbar och institutioner inom fotbollen…. i en klubb som definitivt inte kan leva upp till sitt namn i dagsläget sportsligt.

    Det här kommer att bli bra för oss supportrar ändå, vi kommer få ett lag till någonstans i världen att följa…. eller snarare en spelare kommer att vara större än sitt lag någonstans tillsist 🙂

  4. The one. Synd att han inte fick kröna karriären med en ligatitel förra våren. Bra skrivet!

Kommentarer är stängda.