Liverpool kan inte vinna ligan, men kanske kan CL-framgångar rädda säsongen?

Rafa Benitez första säsong i Liverpool är legendarisk. Inte på grund av ligaspelet, där man kom femma hela 37 poäng bakom segraren Chelsea och till råga på allt lyckades komma efter Everton. Det legendariska var förstås CL-framgångarna. Sedan Benitez magiska CL-resa 04/05 har Liverpool vunnit CL en gång och spelat ytterligare tre finaler; det har blivit lite av en tradition att gå långt i turneringen.

Jag kan se vissa likheter med den här säsongen och 04/05. Då kunde Liverpool förlora mot precis vilket lag som helst i PL, man kunde aldrig ta ut en seger i förskott, men likväl kunde man vinna mot vilket lag som helst.

Den här säsongens Liverpool har torskat mot flera av ligans absolut sämsta lag, men vunnit mot Manchester City och igårkväll också Napoli.

* * *

Napoli och deras ”Kvaradona” har svävat på moln under hela säsongen och spelade ut Liverpool totalt nere i Neapel, men en CL-kväll på Anfield blev en övermäktig uppgift för italienarna, även om de naturligtvis inte behövde vinna matchen för att vinna gruppen.

Liverpools stod för en gedigen arbetsinsats mot Napoli. Man gick in hårt i närkamperna och fusksade inte i någon situation. Alla situationer spelades klart. Osimhen och ”Kvaradona” fick veta att de levde. Den inställningen har inte funnits i alla ligamatcher och så fort man går ner i intensitet och slutar jobba färdigt situationer finns en risk att straffas hårt. Även av mindre kvalificerade motståndare.

Min känsla är att Liverpool skulle kunna trycka dit vilket lag som helst i ett CL-dubbelmöte. Vi skulle kunna gå långt i CL, riktigt långt. CL kan rädda den här säsongen.

* * *

Trots de goda vibbarna inför CL-fortsättningen är det förstås Liverpools motsvarighet till The Last Dance som vi bevittnar nu.

Generationsväxlingen måste fortsätta redan i januari och accelereras nästa sommar. Klopp och Ward måste ta obekväma beslut och göra sig av med omtyckta spelare som har bidragit mycket till vunna troféer.

Det kanske är lite naivt av mig att tro på CL-framgångar sett till hur illa det har sett ut hittills under säsongen, men jag tror och hoppas att det finns en sista dans i många av våra äldre spelare. Kanske kan också någon av de yngre kliva fram när det gäller som mest, så som Carson och Mellor gjort vid tidigare CL-framgångar. En spelare som Jones kanske inte har en långsiktig framtid i Liverpool, men han behöver bara göra ett viktigt CL-mål för att bli legendarisk.

3 kommentarer
  1. Exakt!
    Jag ser framför mig hur Ox bombar in ett sent kvitteringsmål i München och tar oss till final mot PSG där Van Dijk gör sitt livs jävla match och plockar ner deras fronttrio själv, Salah lirkar in 1-0 i 84:e och Big Ears får komma hem igen❤️

    • Ox gör en Smicer i finalen. Milner sätter en avgörande straff i semin. Känner det på mig 🙂

  2. Tror på följande scenario: Keita kommer in i 62:a, sätter avgörande 1-0 med sin första bolltouch och går av skadad i 67:e. He scores (and walks off) when he wants!

Kommentarer är stängda.