Igår lyckades Klopp med det, som både han och Liverpool, haft svårt med sista tiden. I Klopp’s fall handlar det om att vinna med Liverpool och för Liverpool’s del om att vinna hemma i Ligacupen såväl som i allmänhet. Nog för att Klopp inte fått allt för många chanser på sig, men känslan av det här kortsiktiga lyftet ett tränarbyte kan innebära har lyst med sin frånvaro. Något märkligt kan tyckas att det skulle krävas en elva till stora delar bestående av reserver och unga spelare.

Efter matchen pratade Klopp om att spelarna tänker för mycket på hur han vill att de ska spela snarare än hur de kan spela. Det jag reflekterade över när jag såg matchen handlade mer om att jag såg glimtar av vad jag tror är det sättet Klopp vill att vi ska spela.

Det Firmino och Texeira gav oss har vi har saknat totalt sedan Henderson gick sönder, och det är genombrotten från mittfältet. Inte minst vid målet så blev det väldigt tydligt hur viktigt, det är och kommer att vara, att spelare löper från mittfältet in bakom motståndarnas backlinje.

Ligacupen är den tävling som förmodligen betyder minst av de vi deltar i och matchen i sig var ingen som jag kommer skriva sagor om, men betydelsen av en vinst i ett skede som detta ska inte underskattas. Vi har haft en stukad säsongsinledning och vi behöver börja vinna matcher igen, dels för att komma på rätt köl mentalt, men framförallt för att inte tappa häng på topp fyra. I helgen möter vi ett annat stukat lag och det oroar mig konstigt nog. Det borde vara ett drömläge för att ta sig an Chelsea i deras nuvarande skick. Klopp vann ju på knock out mot Mourinho när han var i Dortmund, jag hoppas han kan upprepa den bedriften trots att ”The Special One” får agera åskådare.

8 kommentarer
 1. Det förvånar mig att folk är förvånade över en ”dålig(?) start på tiden i klubben.

  !!!!

  Det har gått fyra matcher, varav vi vunnit en och kryssat tre. De tre kryssen kom två riktigt, riktigt bra motstånd och ett mot ett smått oväntat bra, defensivt spelande ryskt lag. Aldrig lätta matcher.

  Jag tycker också att det är uppenbart hur stor förändring som skett i vårt generella spel. Framförallt defensivt, något jag och större delen av fanskaran har ropat efter under lång tid.

  Ni som är besvikna över vad Klopp har ”presterat hittills”, vad hade ni egentligen för förväntningar. Att han bara skulle glida in och magiskt förvandlat Liverpoolspelarnas stukna självförtroende på direkten, och att vi skulle börja spela Dortmund fotboll anno 12/13.

  • Helt rätt. Håller med till fullo 🙂

  • Sorry var något stressad när jag skrev mitt första inlägg.

   Tack för en fin krönika Robin D. Jag håller med sig i mycket, men undrar som sagt lite om det första stycker och dina, som du delar med många andra, förväntningar på Klopp och Liverpool FC.

  • Enkel matte 4 matcher genererar 6 poäng. Allt under 8 poäng måste ses som skralt men varken jag eller robinvär otåliga. Endast ett resultatmässigt konstaterande.

  • 3 matcher, 3 poäng – 1 match, ett cup avancemang.

   Som jag läste någon skriva på This is Anfield här om dagen, så hade vi nog plockat färre poäng under dessa matcher om tidigare ledning fått fortsätta. Men det är ju mer en känsla än något konkret. Personligen så har jag inte känt mig såhär positiv till Liverpool och dess framtid på över två år. Äntligen så ser jag en ordentlig struktur och spelidé, som jag både förstår och kan se att den har effekt. Med denna trygghet så känner jag att vi ligger närmre vinsten från dessa kryss, än förlusten från densamma. Något jag sällan kunde hävda under Rodgers tid.

   Min poäng är den att det känns oväsentligt att bara bitter över några få förlorade poäng då man i och med ledningsbytet så förändrades också målet med denna säsong. Det finns nu en ny långsiktig plan som vi i all ärlighet inte kommer att se resultatet av förens om två eller transferfönster. Den kortsiktigare planen, som var mer resultatfixerad, som fanns med Rodgers, försvann också med Rodgers. Nu handlar det snarare om att Klopp ska få lära känna staden, fansen, klubben och bygga sitt lag, runt sin spelidé. Något som kommer att ta tid. Personligen ser jag då inte heller poängen i att sitta och vara besviken över några förlorade poäng (mot oerhört starkt motstånd) när det finns så mycket positivt att känna och skriva om.

  • Skriver återigen ett i lägg något stressad och från mobilen, så jag orkade inte kontroll-läsa innan jag postade. Hoppas att ni förstår vad jag menar. Återigen så tycker jag inte att Robin D, personligen var vidare bitter kring resultaten, utan nämnde det mer. Men vad jag vill åt är den tanken, och den generella resultatfixerade tankarna som finns bland många fans. I mina ögon så handlar denna säsong om något helt annat just nu. Om vi mot slutet av säsongen råkar hamna på fjärdeplatsen så är det ju extremt positivt, men jag tror heller inte att missat Europacupspel kommer att påverka vår framtid avsevärt, och då framförallt när det kommer till att värva nya spelare.

  • Hej Lillebroer,

   jag är inte otålig eller förvånad över den dåliga starten Klopp har haft, han har fortfarande samma material att jobba med som BR och dessutom flera skador på viktiga spelare. Jag tycker absolut att man ser tecken på förbättringar, främst dock i offensiven och det offensiva försvarsspelet. Vi pressar bättre, löper mer och vi såg mot Bournemouth fler löpningar in bakom motståndarens backlinje. Det är vad jag antar kommer att känneteckna liverpools anfallsspel när vi sätter det som Klopp försöker driva igenom.

   Jag håller inte helt med om att försvarsspelet ser så mycket bättre ut. Det som har förbättrats har förbättrats genom att spela en fyrbackslinje, med två skyddande mittfältare framför och framförallt Sakho och Moreno istället för Lovren och Gomez som jag från början var tveksam till. Ytterligare en spelare out of position, ung och från Championship istället för en meriterad Moreno (som förvisso har brister, men måste ändå ses som en bättre spelare än Gomez).

   Vi är lika dåliga på att försvara fasta situationer (Southampton) som tidigare och vi gör individuella misstag (Rubin Kazan) fortfarande. Jag hade inte trott att Klopp skulle vara Messias och lösa detta från start, men ofta vid tränarbyte får spelare en injektion av energi och rider på den i 3-4 matcher. Detta har ju inte skett eftersom vi inte har vunnit. Sen är öppningen ingen katastrof heller som du säger, det har varit bra motstånd överlag.

   Jag har fullt förtroende för att Klopp kommer ta oss tillbaka till Champions League på sikt om han blir uppbackad som han bör.

  • Hej Robin. Tack för ett fint svar. Hoppas jag inte var för hård någonstans i min tankeverksamhet. Borde kanske väntat med mina inlägg tills att jag var hemma, och författat dom i lugn och ro.

   Coffe och Robin. Hur känner ni med era förväntningar på Liverpool sedan Rodgers avsked? Tycker att det är intressant diskussion att ta upp. Mina har som sagt sjunkit rätt avsevärt, men samtidigt så har jag högt mina långsiktiga förväntningar avsevärt mot under Rodgers tid.

Kommentarer är stängda.