Vi börjar få ordning på laget nu, det var den känsla jag hade när domaren blåste av matchen mot Aston Villa igår. Det var en gedigen laginsats, där alla spelare gjorde ett bra jobb och det såg ut som att vi spelade som ett lag. Även om Aston Villa hade en bra period i andra halvlek var vi helt klart värda segern och när Lambert slog in 2-0-målet kunde jag pusta ut och för första gången på väldigt länge känna att vi kanske har lite häng på den där fjärdeplatsen ändå.

Det jag gillade igår var utan tvekan laginsatsen, det var ingen som föll ur och presterade svagt, alla gjorde det som krävdes av dem. Svårast igår hade den spelare som hållit oss uppe i många matcher, nämligen Raheem Sterling, som inte riktigt kom upp i nivå. Jag blev mycket imponerad av Lazar Markovic defensiva spel, vid ett flertal gånger under andra halvlek stoppade han upp Aston Villas anfall och att han hade det spelet i sig trodde jag inte riktigt. Han är såklart inte värvad för sina defensiva egenskaper, men det är glädjande att se att han är en så pass mångsidig spelare. Det enda sättet att vända på en negativ trend, som vi hade tidigare under säsongen, är hårt jobb och det är tydligt att Markovic har insett det. En annan spelare som tillämpade hårt jobb igår var Fabio Borini, något som också ledde till hans första mål för säsongen. Det är dock uppenbart att tekniken sviker vår italienare, han tar smarta löpningar, kommer i bra lägen och är duktig på att skapa ytor, men det sista saknas hos honom. Avsluten går för ofta över eller utanför. Jobbet han lägger ner ska han ha beröm för, men om han ska ha en framtid i vår klubb måste han förbättra sitt spel när lägena uppstår. Jag hade helt räknat bort Fabio Borini, men det kanske var för tidigt, Sturridge kommer inte att kunna spela alla matcher som är kvar och bakom honom är det Borini som passar vårt spelsätt bäst av anfallarna.

Vår trebackslinje börjar se mer och mer sammansvetsad ut och det är ingen slump att vi börjat släppa in färre mål i takt med att de spelat ihop sig. De kompletterar varandra bra och både Emre Can och Mamadou Sakho ser mer och mer bekväma ut för varje match som går. Det ska bli oerhört intressant att se hur den här formationen fungerar mot Chelsea till veckan, de kommer ställas på lite svårare prov då än de gjort mot Sunderland och Aston Villa. En sak som hotat oss de senaste matcherna är när inläggen blir lite längre och går förbi alla tre backarna, igår var det två gånger i andra halvlek som Villa kunde skapa halvchanser genom sådana inspel(även om Cissokhos knappast var meningen), centralt är vi dock starkare än tidigare. Dejan Lovren bör vara långt ifrån en startplats i dagsläget.

Avslutningsvis en stor eloge till kapten Henderson, ännu en assist igår och en stark insats. Han växer mer och mer fram som vår kanske viktigaste spelare och det är glädjande att vi spelar honom i en roll där han kommer med i spelet mycket.

Vi har Lallana tillbaka efter skada, Gerrard snart frisk och en spelsugen Daniel Sturridge inom kort redo att kliva in i laget, det borde finnas goda chanser till en spännande säsongsavslutning.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

4 kommentarer
  1. Väl summerat, känns skönt med Sakho och Emre som vågar vårda bollen i lägen där flera andra backar hade gjort så vi förlorade bollen.

  2. Håller med i det mesta.

    Visst har vi starka spelare som är på väg tillbaka som sturre, lallana o Gerrard men jag är lite nervös att han kommer börja matcha lovren, Johnson och Allen när dem är friska. BR har en viss förkärlek till dessa spelare. Speciellt Johnson och lovren är spelare som jag avskyr så mkt att jag övervägt att inte se matchen när dem är uttagna.

    En annan sak som är roligt är att vi har ett så ungt lag på plan med tre som är födda -94 och två -92:or. När de äldre sviker som har dem yngre verkligen tagit för sig.

  3. Känner allt mer trygghet i laget. Tror det beror på att Rodgers byggt laget bakifrån nu, och det märks väl i antal insläppta mål också. Så nu när defensiven sitter ska vi försöka köra med denna backlinje så mycket som möjligt, och SEN försöka få ett bra anfallsspel – vilket nog sker av sig självt när vi får in spelare som Lallana och senare Sturridge, som jag tror kommer lyfta en viss Balotelli också. Kan bli riktigt spännande nu.

  4. Detta inlägg höll inte samma klass som jag är van vid av TotaalLiverpool. Ledsen att jag är hard men inget nytt skrivet och inget djup I texten. Känns som en förlängd version/repetition av texten från Villa matchen.

Kommentarer är stängda.