jordan henderson

På något vis kändes gårdagens premiär som något man gått och väntat på i evigheter, nästan lite likt en extremt hypad biofilm. Hur kunde den där trailern vara så förbannat bra när filmen i själva verket smakade som något receptbelagt. Tillställningen var under den första halvleken så torr underhållningsmässigt att om man tittade för första gången så gjorde man det också förmodligen för sista gången. Kanske behövdes det dock lite antidepressiv medicin efter att lite drygt tre månader tidigare förlorat världens sämsta tennismatch. Brendan Rodgers projekt har för mig oftare än inte varit så där överambitiöst sexigt underhållande. Men inte igår. Liverpool spelade osexigt och cyniskt. En poäng borta mot Stoke spottar man inte åt. Naiviteten var som bortblåst.

Var det här en slump eller kan det faktiskt tolkas som att Rodgers lärt sig något från tidigare säsonger? På många andra plan kan det tyckas som att han signalerar raka motsatsen. Minst ett par hundra twitterkonton erbjöd vatten som hade löst upp tabletterna långt innan vi ens hade behövt uppleva dimman som var första halvlek. Kanske var det inte ett tecken på en minneslucka.

Efter att formationen väl förändrades, dröjde det inte länge innan laget istället andades potential. Det mesta kan dock upplevas som vackert om det ställs relativt till något extremt fult. Låt oss än så länge nöja oss med att det helt enkelt såg bättre ut.

Men diamantuppställningen ser verkligen ut som vår melodi, det problematiska med den är att den även ger oss många svåra pussel. För mig är det speciellt två detaljer med diamantuppställningen som är extra irriterande.

1. Liverpool har ingen nytta av Lazar Markovic, Adam Lallana och Jordon Ibe med den uppställningen. Samtliga tre har en status i truppen att de ska kunna bidra nu och på sikt men i en diamant formation är de som bäst tredje val på en ovan position.

2. Om diamant ska vara vår melodi borde vi köpt in en riktigt defensiv mittfältsgeneral, den ambitionen har inte existerat och verkar inte göra det.

Nu i efterhand ska Liverpool givetvis vara förbannat nöjda med hur premiären slutade. Det var förhoppningsvis en liknande start som när vi satt i det där nattsvarta ögonblicket för två år sedan. Åter igen hade bortalaget fått straff och ännu en dekadent säsong var att vänta. Mignolet ville annat och det självförtroendet den segern gav, var så förbannat mycket värd att jag på allvar tror att vi inte hade slutat tvåa utan den. En premiärseger kan överskattas men den kan också underskattas. Liverpool är i ett sådant läge att vi behöver alla förbannade marginaler vi kan få för att kunna utmana i år. Nu är vi med i racet mentalt från början. Det här behövs mycket mer än bara tre poäng. Liverpool behöver verkligen en hjärntvättad Henderson. För när Henderson och Milner väl börjar skrika högre och högre att vi är bäst finns det inte ett jävla lag som går säkert. Vem vet, vinner vi nästa match kan vi till och med få Arsenal, tvivlarnas tvivlare att tvivla på sig själva i en riktig nyckelmatch i omgång 3.

7 kommentarer
 1. Jag tycker att så länge som Sturridge är skadad och en tid efter(tills han är i form) så ska Liverpool inte ens tänka på att köra med två anfallare. Formationen som avslutade matchen är som gjord för spelarna på plan. Coutinho och Firmino hindras inte av att spela på kanterna och en som Coutinho drar mycket nytta av det också. Han kommer helt enkelt till sin favoritposition mycket enklare från kanten och för mig ser det mer ut som att det är den position han kommer bidra med mest mål ifrån, inte den centrala positionen vart hans sidledsförflyttningar är mindre effektiva. Firmino ser rent ut sagt naturlig ute på kanten.

  Sen har vi mittfältet. Visst tappar man kreativitet när man flyttar ut Coutinho men med Hendos och Milners rörelsemönster när dom har mer fria tyglar så skapar dom enorm oreda för motståndarna samtidigt som dom är båda bra på att slå smarta passningar samt ta löpningar in i straffområdet. Sen just tack vare Hendos och Milners enorma arbetskapacitet så behöver inte den defensiva mittfältaren vara av allra högsta klass. Can är fortfarande mycket potential men han är enormt säker med bollen och kan spela ett riskminimerande spel samt rusa framåt på plan som en murbräcka. Han kommer få mycket understöd av dom två duracellkaninerna framför honom vilket kommer underlätta hans spel defensivt.

  Även Skrtel och Lovren kommer ha mycket nytta av just Can framför dom. Efter att ha spelat tillsammans med honom i en trebackslinje så har dom lärt känna hans defensiva spel bra, vilket gör att dom kan lita på honom att agera som muren framför.

  Liverpool har inte spelare för en mittfältsdiamant helt enkelt. Spelarna som plockats in är skräddarsydda för spel i en 4-3-3 formation helt enkelt och jag tror inte att Rodgers ska gå och ändra på formationen den närmaste tiden. När Sturridge är tillbaka så får han först och främst bevisa att han fortfarande är den spelaren han va innan skadehelvetet och i mitt tycke så får han göra det genom att agera inhoppare och spela på kanten i 4-3-3 formationen.

 2. Jag tror faktiskt att Firmino skulle göra det jäkligt bra som anfallare ihop med Benteke. Sen Coutinho med utgångspunkt från vänster, Milner till höger och Henderson, Can centralt. Gomez ser väldigt lovande ut men på sikt tycker jag att Moreno ska starta. Även Sakho istället för Lovren. En tredjeplats tror jag på denna säsongen!

 3. Bra inlägg, ja tycker dock vi ska spela 4 2 3 1 mer anpassat till truppen, ger många möjligheter

  • 4-2-3-1 var ju det vi spelade i första halvlek 🙂 när det såg genomruttet ut som så många gånger förr. Alternativen som jag ser det är 4-1-2-1-2 eller 4-1-2-3.

  • Ja första halvlex var dålig men jag skulle vilja att vi spelade med cotinho vänster firmino höger släpande anfallare eller löpande lalanalalana, samt mer offfensiva instruktioner till ytterbackarna.
   Alt 4 5 1 eller vad du kallar 4 3 3 med lucas alternativ can def hendo milner framför cotinho vänster firmino höger.

  • jag skulle vilja se diamant mittfält med emre can, Milner, hendo och coutinho.
   sen firmino och benteke på topp med firmino som lite mer släpande.
   alt: 433 med can defensiv mittfältare och Milner och henderson framför sen coutinho på vänster och firmino på höger.

  • @felix – Någon av de uppställningarna du nämner är väldigt troligt att vi kommer få se
   väldigt snart, kanske redan nästa omgång.

Kommentarer är stängda.