Gårdagens match var som så många gånger förr den här säsongen. Inte särskilt underhållande att följa, mycket frustration och ett resultat med bitter eftersmak som dessert. Det borde varit ett tillfälle där vi ville plocka in poäng på lagen framför och avancera i tabellen, men känslan var innan och under matchen att vi redan kapitulerat, det kommer aldrig ens bli en kamp om de fyra främsta platserna för oss. Faktum är att alla slätstrukna insatser de senaste två åren har gjort att man som supporter känner sig avtrubbad. Att vara avsågade från det relevanta är numera vår vardag. Enda möjligheten att följa dagens Liverpool är att gå in med extremt låga förväntningar, för i dagsläget finns det väldigt få saker som är positiva.

Fallet har ju alltid varit att Klopp ska få tid att forma sitt Liverpool, förväntningarna har aldrig varit att han skulle kunna vända den här säsongen till något mirakulöst. Problemet är dock att det är svårt att urskilja var vi går framåt. För låt oss antaga att resterande ligamatcher den här säsongen får betraktas som övning inför nästa säsong. Nästa säsong ska vi nämligen vara relevanta och kraven måste vara höga. Det går att hitta delförklaringar i hur skadeläget sett ut tillsammans med extremt många matcher. Min förhoppning på ligasäsongen är nu att man åtminstone ska kunna hitta någon form av progression, vem ska spela var, var behöver vi verkligen förstärka, d.v.s. inte en haltande Henderson ur position, för vi har sett det förr och det fungerar inte.

Nu är transferfönstret stängt och för Liverpools del innebär det tyvärr att vi inte kommer få stifta några nya bekantskaper med eventuella frälsare förrän tidigast i sommar. Lite positiv energi från ett högklassigt nyförvärv hade behövts men uppenbarligen fanns inte möjligheten för tillfället.

Hoppet står nu givetvis sonika till cupspelet. Ligacupen, Europa-League och FA-cupen. Att avancera långt i Europa så att hoppet om att fortfarande kunna deltaga i Champions League lever så länge som möjligt tror jag kan vara extremt viktigt. Vem vet om spelare som Sturridge och Coutinho håller sig skadefria. Kan de kanske leverera en vår som den då de värvades. Liverpool blir nämligen oerhört decimerade när spetsen saknas, på samma vis som Leicester förmodligen inte hade lyckats särskilt väl utan Vardy och Mahrez igår. Liverpool har givetvis mängder av saker att förbättra men den skillnaden gör förmodligen ett par placeringar i tabellen. Vi är för långt efter topp fyra men kan vi vinna Europa League?

Allen

7 kommentarer
 1. Ser man till hur vi spelade förra året och med tanke på att vi genomfört ett tränarbyte mitt i denna säsong så är ju topp fyra en orealistisk förväntan.
  Håller dock med om laget borde ta form och idéer samt framtida visioner borde börja synas mer och mer innan sommaren.
  Såklart Europa League vore en dröm att vinna! Vore intressant att gå ”all in” på det och vila spelare i ligan för att toppa laget ute i Europa. Som sagt så har jag låga förväntningar på ligan denna säsong så om vi tappar 3-5 placeringar i den för att satsa på Europa League så tycker jag det är värt det.
  Plus att det då finns utrymme för att ge yngre spelare mer erfarenhet. Jag ser gärna att vi satsar på våra egna talanger och yngre spelare, än att tro att vi ska lyckas värva superstjärnor till vårat lag vid varje fönster. Det blir ofta spelare som levererar under förväntningarna och som samtidigt tar en plats från en yngre spelare.

 2. Håller med, släpp fram några av de yngre. Inte för att låta de etablerade få vila, utan helt enkelt för att de dels för stunden helt enkelt är bättre och dessutom för att det på sikt kan ge belöningen att man har spelare och inte behöver värva.

  Nu har vi ju prövat och prövat och prövat. Har man kört fast i 25 omgångar med vissa spelare är det ju inte troligt att det i fortsättningen ska släppa.

  Låt ward få chansen mot Sunderland i ligan, och Smith, flannagan, brannagan, kanske börja använda den teixeira vi redan har istället för att envist tro att gräset teixeira på andra sidan staketet är grönare.

  Man vet ju aldrig hur bra en ung spelare kan bli, däremot är det lättare med de äldre. Mignolet, toure, sakho, lovren, Milner, Lucas, lallana, benteke kommer aldrig vara spelare vi kommer kunna hålla i handen när det blåser, släpp då upp några andra som kanske kommer att bli det.

  • Så Benteke räknas till dom äldre medanst Teixeira räknas till dom yngre? Tycker det är lite komiskt bara då Benteke är endast två år äldre än Teixeira som är 23. Sen är det normalt att spelare peakar runt 28år(senare ju längre ner i plan) så både Benteke, Sakho och Lovren har god tid på sig innan dom ska nå sin topp. Sen har Lovren varit utmärkt under Klopp och var bland dom bästa mot West Ham och va okey mot Leicester. Han har, tillsammans med Clyne varit dom enda spelarna som spelat stabilt defensivt match efter match(eller för Lovrens del dom han inte missat pga skada) under tyskens tid vid rodred.

   Sen vet jag inte om Klopp försöker göra Benteke mer rörlig eller vilka instruktioner han får men han spelar helt annorlunda än vad han gjorde i Villa och i början av sin tid i Liverpool. Han spelar mer som en falsk 9a, nästan en 10a istället för en 9a då han spelar betydligt längre ner i plan än förr och får spela mot motståndarnas mittfältet istället för backlinjen som han brukar. Kanske han försöker göra en ny Lewandowski? Hur som helst verkar det inte funka även om han rörelsemönster är beydligt bättre nu än tidigare. Men han hamnar för långt ifrån mål och han har inte den blick för spelet eller passningsfoten för att göra så mycket nytta så långt ifrån mål. Fin teknik har han dock visat upp på senare tid vilket är kul.

   Men ja, tålamod måste man ha. Ju mer dom spelar i Klopps system ju bättre kommer det att bli. Det tar tid att anpassa sig och då tycker inte jag förslaget om att spela ungdomarna i ligan är en bra idé. Det finns tillräckligt med cupmatcher för det.

  • Fast även om man som fotbollsspelare peakar vid 28 års ålder betyder det ju inte att man automatiskt vid 28 års ålder platsar i ettLiverpool som aspirerar på en top-plats i ligan.

   Och varför är det viktigare att kriga om att komma sexa, sjua eller åtta i ligan, mot att vinna ligacupen, eventuellt fa-cupen och ta sig till champions League via euro-cupen?

   Det måste väl vara bättre att vila de spelare som är bra när de är friska, exempelvis coutinho, sturridge, firmino, clyne och några till i de matcher som betyder något, än att de ska slita ut dem i betydelselösa ligamatcher och riskera att dra på sig nya skador?

   I vanliga fall värderar jag ligan klart högst, men nu när vi sumpat chansen att nå fjärdeplatsen förstår jag inte resonemanget varför ligan ska gå först.

  • 11p från fjärdeplatsen och 14 omgångar(42p) kvar är inte omöjligt att ta igen, speciellt om Liverpools formkurva från tidigare säsonger kommer den här säsongen också. Och den här säsongen har visat att inget lag presterar jämt, förutom tydligen Leicester.

   Tycker inte man ska ge upp ligan förens det är helt omöjligt. Det är ju klart att Liverpool kommer ställa upp med sitt bästa lag i Ligacupfinalen och så vidare. Men man ska kunna anpassa startelvan efter motståndet. T.ex. mot Augsburg behöver man nog inte direkt ställa upp med det bästa man har och West Ham, trotts att dom har blivit ett spöklag, ska kunna slås med halva ordinarie laget på läktaren/bänken då dom kommer nog inte heller ställa upp med det bästa dom har, likt som dom gjorde senast.

 3. Vill inte vara för pessimistisk, men jag tycker det är lite komiskt att tro att vi ska kunna vinna europa league när vi inte ens klarar av att hålla en bra vinststatistik i PL. Tror det blir lika svårt som att komma topp 4 i år. Däremot kan vi har turen och allt stämmer i de inhemska cupmatcher som är kvar och förhoppningsvis få med en seger där. Tror också på att ge de yngre än mer chanser resterande säsong för att de skall kunna matchas in i laget så bra som möjligt och samtidigt ge Klopp en fingervisning om vilka han ska satsa på till nästa säsong.

  • Skillnaden är att i cuperna så behöver vi inte nödvändigtvis vara speciellt jämna på det sätt som krävs i ligaspel. Jag ser oss inte som favoriter i någon av de tre cuper vi deltar i men vår högstanivå är hyfsad och med lite tur i lottningarna tycker jag ändå att vi har vissa möjligheter att vinna en titel.

Kommentarer är stängda.