Senaste nytt

Krönika: Uppryckning Johnson

[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Halvvägs in i säsongen är det väldigt mycket positivt att ta upp kring Liverpool, Suarez, Henderson, Sterling, Sturridge och flera andra har gjort väldigt bra säsonger hittills, men det finns en spelare i startelvan som gjort mig frustrerad och det är Glen Johnson. Engelska landslagets högerback har inte gjort någon bra säsong och personligen tycker jag att hans form varit nedåtgående i ett års tid. Han ser både tung och seg ut, hans beslutsfattande tar mycket längre tid än tidigare och det gör att det händer för lite kring honom.

Johnson

Johnson ska vara en offensiv kraft på högerkanten, men det är tyvärr otroligt sällan han är inblandad i några mål framåt och med tanke på hans bristande defensiv börjar jag se tveksamheter kring hans startplats. Det är allt för ofta Glen tappar bort sin markering på fasta situationer, den senaste tiden har han också blivit väldigt slarvig med bollen på egen planhalva och satt lagkamrater i svåra sitsar. Jag har alltid varit skeptisk till Johnsons defensiv, men så länge han varit med och hotat framåt har jag haft överseende med det, nu när han inte han bidrar i offensiven har jag börjat fundera över om det kanske är på högersidan i försvaret vi behöver investera i första hand och inte till vänster. Johnson sitter på en hög lön, han skrev ju på som något av en stjärnvärvning för oss, men som han presterar i dagsläget är han inte riktigt förtjänt av den.

Anfield Index Podcast, för övrigt en mycket bra podcast, diskuterade Johnsons problem nyligen och tog då upp exempel på statistik som visar att Johnsons tacklat klart minst i backlinjen den senaste tiden, något som inte alltid behöver betyda att man är passiv, men hans avvaktande när anfallare kommer mot honom har gjort mig tokig den här säsongen. Han släpper sina motståndare alldeles för nära innan han ens försöker sig på att bryta. Offensivt har Johnson gjort en assist i år, målkolumnen är oanvänd hittills. Enligt statistiken har han skapat sjutton målchanser under sina femton matcher i år och det är en ganska bra siffra, men jag förväntar mig att han ska producera mer än han gjort. Johnsons kontrakt går ut 2015 och det vore inte direkt överraskande om vår ledning ber honom gå ner i lön, accepterar han inte det kan det mycket väl bli så att han lämnar i sommar.

Jag hoppas Johnson återfår sin gamla form och blir ett offensivt hot igen, men fortsätter han på den här nivån säsongen ut är det nog dags att byta ut honom i startelvan.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Kommentarer

 1. jbostrom92

  Helt rätt. Det som stör mig mest med Johnson är hans kroppsspråk, han signalerar ingen vilja att vinna överhuvudtaget, han är nonchalant och slår bort många enkla passningar.

 2. tobias

  Ja har sagt det länge nu.han håller inte. Problemet är väl att ingen vill signa honom. Vi får höra av oss till West Ham

 3. Coffe

  Nej Johnsons plats är en plats där det krävs förstärkning om Liverpool vill förbättra sina chanser att bli titelaspiranter, även vänsterbacken, defensiv mittfältare kan uppgraderas. De här positionerna har vi inte katastrofspelare på men man strävar ju allltid för att förbättras. Enrique är lite underskattad även om han inte är världsklass så klart men den kategorin växer ju inte på träd heller.

 4. Rikard

  Jag brukar inte uttrycka mig så hårt om egna spelare, men med tanke på Johnsons förutsättningar, hans erfarenhet och det förtroende han har fått av Rodgers, så har han varit helt bedrövlig den gångna hösten – lika sen i tanke som handling, lika lättlurad som viljelös.

 5. Salmon

  Visst har johnson gått ner sig ordentligt, men tycker nog han får ta väl mkt skit på sina håll?!

  *Tycker inte han faller ur ”ramen” så det är nån katastrof, vissa matcher har han ju haft direkt dåligt stöd bakåt.. Sånt skapar ju knappast trygghet o offensiv lusta?

  *vb måste väl ändå vara prio 1??? Aly är kass men har ändå slagit fler farliga inlägg än enriqe mäktat med under alla år.. Håller inte o ha en så tandlös vb, hur bra han än må vara defensivt…

  * ser man till lön/utrrättat måste väl agger & lucas ligga pyrt till oxå? En vice kapten som inte platsar o en väldigt enkelspårig städgumma som tappat tempot och körs över när motståndet blir kvalificerat…

 6. Träben

  Ser också högerbacken som prio 1. Johnson ser ut att ha tappat all glöd och hans dåliga insatser avlöser varandra. Jag hoppas Rodgers hittar någon ersättare/konkurrent nu i januari, absolut senast i sommar.

Laddar...