Kanske kan Sturridge studsa tillbaka efter några svåra år.

Man saknar inte kon förrän båset är tomt, lyder ett ordspråk. Möjligtvis fick Daniel Sturridge erfara detta under andra halvan av fjolårssäsongen när han spenderade sin tid i Premier Leagues bottenträsk med WBA. Han säger själv öppet att han fick ett annat perspektiv av att vara där och samtidigt följa Liverpool utifrån. Se hur laget spelade, se hur spelarna agerade.

Den här försäsongen har vi sett en annan Sturridge. Hungrigare. Ödmjukare. Mer noggrann i sina uppgifter utan bollen. Det uppskattas säkerligen av Jürgen Klopp.

Jag får intrycket av att Sturridge är beredd att spela andrafiolen bakom Firmino och även spela på andra positioner. Så har nog inte alltid varit fallet – och det kan betyda att han trots allt har en framtid i klubben.

Ingen tvivlar nog på att Sturridge är en bättre anfallare än Ings, Solanke och Origi. Visst är de yngre, mycket yngre i vissa fall, men de osar inte samma klass med bollen som Sturridge alltjämt gör.

Det som Sturridge framförallt har emot sig är förstås sina ständiga skadebekymmer och ur klubbens perspektiv troligtvis också hans lön. Den sistnämnda faktorn gör honom mer önskvärd att skeppa, så att säga, eftersom man ju ogärna har högavlönade utfyllnadsspelare.

Sturridge har ett år kvar på sitt kontrakt med Liverpool. Om inget fantastiskt bud kommer tycker jag att man ska behålla honom. En förlängning av kontraktet förefaller osannolik – men vad gör det om han kan hjälpa laget den här säsongen? En viss kortsiktighet bör man kunna kosta på sig.

3 kommentarer
  1. Instämmer. Jag vill inte ens tänka tanken att Firmino blir borta under en lång period! 😨

  2. Han har verkligen imponerat under försäsongen. Mycket smartare med bollen och mer delaktig i spelet. Han föll ner djupt tidigare också men tog då aldrig ett ansvar för uppbyggnaden av spelet.

    Han ser ut som en helt ny spelare ärligt talat. Och jag har redan börjat hoppas att han håller sig frisk den här säsongen.

    Sturridge är utan tvekan en spelare som är på snudden till världsklass när han är frisk. Om han inte hade haft sina skador så hade han klassats ihop med Agüero och Kane som PLs bästa anfallare.

    Hans talang har väl ingen någonsin tvivlat på efter att han kom till Liverpool.

  3. Tycker att det är en no brainer för oss… är han taggad, har visat på bättre inställning och är någorlunda frisk nu. Vad har vi att förlora på att behålla honom? Åtminstone om vi inte tänkt värva något mer. Alla vet vad han kan när det vill sig. Funkar det inte är det bara att ge honom i januari till någon annan klubb eller låta kontraktet löpa ut. Om det finns något kvar av den spelaren han var för 2-3 år sedan så är det en 60 miljoner pund spelare. Någon sådan lär vi inte få in billigare än att chansa på att hans nivå ska hålla, dessutom har han ett skott ingen av de andra har.

Kommentarer är stängda.