[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Anfallsalternativen försvinner en efter en, men Liverpool jagar vidare efter anfallare och andra nyförvärv.

Liverpool har redan gjort klart med tre spelare. Jag tror att alla tre kan fylla de tilltänkta funktionerna.

James Milner kommer säkerligen att ta en ordinarie tröja på mittfältet. Milner är ingen garant för individuella prestationer av världsklass, men han är en garant för jämnhet och hårt jobb såväl på träningsplanen som matcharenan. Jag tror att Milner kan hjälpa laget att höja sin kollektiva lägstanivå, som onekligen är i behov ett lyft. Dessutom har Milner, som jag minns redan som 16-åring i Leedströjan hunnit blivit rutinerad. Han är van att hantera den press som det innebär att spela för ett topplag som omgivningen förväntar sig segrar av. Och han är inte rädd för att ta ansvar, vilket inte minst beslutet att flytta till Liverpool är ett bevis på. Att Milner dessutom är en mångsidig och taktiskt flexibel spelare är också positivt. Jag tycker att Milner är en finfin värvning!

Danny Ings kommer kanske inte att förstärka startelvan på samma sätt som Milner, men han kommer säkerligen att tillföra mer än de nuvarande anfallarna bakom Lambert. Ings är en intressant anfallstyp som till skillnad från många andra brittiska anfallare kan skapa målchanser på egen hand och är därmed inte lika beroende av omgivningen för att lyckas. Visst är Ings flera klasser sämre än Suarez, men han är det närmaste en engelsk Suarez som du någonsin kommer att hitta. Och Suarez spelartyp passade Liverpool som handen i handsken. Och vad är egentligen det värsta som kan hända? Att Ings missyckas och säljs vidare för (troligtvis) mer än vad Liverpool kommer att behöva betala för honom nu?

Adam Bogdan är kanske den värvningen som sticker ut på ett negativt sätt. Jag och många andra hade hoppats att Liverpool skulle välja att plocka in en målvakt som på allvar utmanar Mignolet. Det kommer inte Bogdan att göra. Liverpool har plockat in en uttalad andramålvakt, inget snack om den saken. Om man utgår från den förvisso tvivelaktiga kravbilden kan jag tycka att Bogdan är en okej värvning. Men frågatecknet kvarstår; varför tog inte Liverpool in en målvakt som kan utmana Mignolet? Litar klubben verkligen på Mignolet så pass mycket eller hade man helt enkelt inte råd?

* * *

Liverpools anfallsjakt fortsätter. Alternativen faller bort, en efter en. Dybala är klar för Juventus. Jackson Martinez verkar flytta till Milan, Vietto till Atletico Madrid och Falcao till Chelsea. Med ett par veckor kvar tills transferfönstret öppnar formellt kan man konstatera att alternativen redan har blivit färre.

Vart ska anfallsjakten ta Liverpool? Kan det verkligen bli så att man blir tillräckligt desperata för att betala £32,5 miljoner för Benteke? Eller kommer klubben åter igen att ta in en ung oprövad förmåga som man hoppas ska utvecklas och göra succé?

* * *

Trots de 3 nyförvärven behöver Liverpool även fler spelare förutom den efterlängtade anfallsvärvningen. En högerback vore nödvändigt att få in, likaså en vänsterback som ersätter Enrique. Kanske även en defensiv mittfältare, särskilt om Lucas lämnar. Och om (när?) Sterling säljs måste han naturligtvis också ersättas.

Vi har onekligen en spännande framtid framtid oss på Totaal Liverpool!

5 kommentarer
  1. Dzeko eller Jovetic kanske? Benteke vill jag inte ha.

  2. Inte Jovetic i alla fall. Inte varit nån hit i man city.

  3. Bacca eller Jovetic, gärna 🙂

  4. Byter gärna Mario samt Borini mot Lacazette …. Lär tyvärr aldrig hända

  5. Jag ser gärna Jovetic som det stora anfallsköpet i sommar! Sälj av Borini, Lambert och Balotelli (om det går). Sturridge, Jovetic, Ings och Origi tror jag kan bli riktigt bra!

    Clyne låter väldigt intressant på högerbacken.

    Sen är frågan om vi verkligen måste ersätta Sterling? Origi kommer hit och tar hans roll som anfallare samt så tycker jag Ibe har sett väldigt intressant ut. Inte minst så kanske Markovic kan få en ärlig chans på den positionen han ska spela…

Kommentarer är stängda.