Den dansande anfallarens vara eller icke vara är ett hett diskussionsämne. Hur bör Liverpool egentligen göra?

Daniel Sturridge startar sällan ligamatcher och inte mycket tyder på att hans situation kommer att förändras, trots Ings nya skada. Klopp föredrar helt enkelt andra alternativ.

Engelska medier spekulerar förstås om en eventuell övergång för Sturridge, som ju alltjämt är en av landslagets bästa anfallare. England behöver honom i toppform. Den toppformen kommer han inte att hitta på bänken. Den samlade engelska journalistkåren har därmed ett intresse av att se honom lämna Liverpool.

Hittills har Sturridge bitit ihop. Accepterat sin situation. Vi bör dock inte inbilla oss att han kommer att godta den här sitsen i all evighet. Om Sturridge hade varit nöjd med bänknötande i en storklubb hade han stannat i Chelsea. Anledningen till att han lämnade Chelsea för spel i Liverpool var för att få speltid, ingenting annat. Som numera 27 år gammal och med en hårt sargad kropp inser nog Sturridge att han inte har 10 år kvar på elitnivå. Han har all anledning att ha bråttom med att få igång sin karriär efter alla skadorna. Hans tid är nu eller aldrig.

Liverpool sitter i en delikat sits. Laget går bra och Sturridge är inte längre en nyckelspelare. Han är en otroligt bra inhoppare, men ingen spelare som leder laget till trepoängarna som man numera plockar vecka efter vecka. Samtidigt är Sturridge kvitt sina värsta skadeproblem, vilket betyder mycket för hans marknadsvärde. För Liverpool kan det vara nu eller aldrig att sälja.

Ni som var med för fem år sedan minns nog hur fullständigt knäckta många var när Liverpool sålde Torres. Med facit i hand visade sig vara ett klokt beslut, eftersom spanjorens kropp var hårt sargad efter skadebekymmer. Jag tycker att samma tendenser finns hos Sturridge – likt Torres har skadorna gjort honom till en mindre dynamisk spelare. Det så kallade klippet i steget, som tidigare utgjorde ett stort offensivt hot, finns inte där på samma sätt som innan skadorna.

Ytterligare ett argument för att Sturridge kan ryka inom kort är att Klopp inte vill ha missnöjda spelare i truppen. Även om Sturridge hittills inte har visat några sådana tendenser kan missnöjet mycket väl finnas där. Hans rådgivare kan mycket väl ha gett honom det kloka rådet att vara proffsig till transferfönstret öppnar, eftersom öppet missnöje nu inte skulle vara bra för någon inblandad part.

Dessvärre är januarifönster alltid luriga. Marknaden kan vara begränsad, men ibland skapar stora övergångar ketchupeffekter som kan göra oväntat kvalificerade spelare tillgängliga. Om Liverpool kan få tag på en duglig ersättare till Sturridge så förväntar jag mig en försäljning – något annat vore märkligt.

Vad tycker ni?

6 kommentarer
 1. Jag tror att många mitten/topplag i PL kommer vara på jakt efter Sturridge underskrift redan i januari. Vi har lag som Stoke, West Ham och Southampton som saknar målgörande forwards som mycket väl kan komma att försöka hugga i januari. Tror att det kan bli ett jäkla budkrig ifall Liverpool visar tendenser på att sälja. Dock så tror jag inte på någon försäljning under januari, han kommer få en hel del speltid när Mane försvinner för Afrikanska mästerskapet och jag tror inte Klopp är särskilt sugen på att göra sig av med Sturridge innan sommaren.

  Men om han inte gör en helt galen vår, så tror jag att DS dagar i den röda tröjan är över, alldeles för dyr att ha på bänken och alldeles för bra för att inte spela varje match. Dock så har han visat att han inte är beredd att göra jobbet för att spela regelbundet och passar därmed inte in speciellt bra i vårt nuvarande spelsystem. Jag tror att vi kommer få en prislapp som landar en bit över 30 mille för honom.

  • Gör han bra ifrån sig när Mane är iväg kommer prislappen bli betydligt högre, lägg till att han kan få chansen och även utvecklas, jobba hårdare och göra det sista som han saknar med dagens spelstil.

   Inte för att jag tror det kommer ske men mer än 30 får vi om han producerar bra.

 2. Jag kan bara hålla med det som står i krönikan.
  Det är nog dags att sälja. Skulle tippa på att Arsenal är sugna på att plocka in honom om Wenger slutar efter säsongen. Den nya tränaren lär se det som de flesta som gillar fotboll sett under många år; Giroud håller inte om man vill vara med i toppen.

 3. Samtidigt så kan allt möjligt hända när det gäller ommöbleringar i laget. Mané kommer vara borta ett tag med sitt landslag, Ings är skadad och det kan bli fler skador. Vem vet, när Sturridge får chansen kanske han gör det så bra så att han blir kvar i startelvan. Av denna anledning tror jag inte han säljs i januari. Detta rapporterade även James Pearce.

 4. Jag har sagt det flera gånger, om Sturridge lämnar så tycker jag inte en ersättare borde vara aktuell. Origi är i dagsläget en fullgod ersättare och Firmino har ett dödsgrepp på spetspositionen.

  Anledningen att det kan finnas missnöje i truppen är pga bristande speltid och det är i stort sett endast anfallarna som har det tuffast. Att köpa in en ersättare i samma eller nästan samma klass som Sturridge kommer ju inte att ändra på startelvan. Och köpa in en spelare för tiotals miljoner bara för att sitta på bänken är korkat. Om Firmino går sönder så finns Origi, om Origi går sönder finns Mané.

  Liverpool kan inte hålla på att köpa in spelare för att täcka upp för alla situationer som kan förekomma för då blir truppen för stor för att hanteras. Firmino, Origi och Ings är tillräckligt på den offensiva positionen. Om något så är det en ytter som pengarna från en ev. Sturridge försäljning ska läggas på.

  Sen ska Liverpool försöka lita mer på sin ungdomsorganisation. Om mot förmodan alla som kan spela som 9a går sönder, vilket är i dagsläget 5st(varav en är skadad), så får man ta upp Gomez, Lennon eller någon annan från akademin att fylla i under den perioden.

  9:an är den positionen i Liverpool med överflöd av täckning i dagsläget och Europaspel skulle inte ändra på det faktumet. OM Sturridge säljs så skulle i alla fall inte jag ens tänka på att köpa in ytterligare en anfallare.

 5. Sturrdige problem kommer nog inte försvinna, se bara hur det gick för Gerrard. När man haft såna skador kommer de nog alltid tänka sig för innan de drar iväg det där volleyskottet, gör den där extra ruschen eller går in i en närkamp. På den här nivån kan inte spelarna springa runt och tänka på att de kan bli skadade utan måste fokusera till 100%. Jag tycker sturridge är en finurlig spelare som många gånger hittar den där extra ytan och han är den bästa avslutaren vi har. Tråkigt att behöva möta honom om vi säljer bara.

  Eftersom det är så svårt att hitta en anfallare med spetskompetens och som jobbar stenhårt tror jag hellre Klopp skulle välja att värva en offensiv mittfältare. För som många säger har vi Origi som kan vara riktigt bra vilket han var i våras, sen har vi Mane. Klopp har nog (förhoppningsvis) klart för sig vilken han skulle vilja ersätta med. Sen kommer Klopp med största sannolikhet inte värva anfallare för 800milj.

Kommentarer är stängda.