Liverpools säsong definieras i princip under den 85-dagarsperiod som man nu är inne i. Kommer det bära eller brista för Klopps mannar?

Det är på sidan 101greatgoals.com som jag läser om Liverpools spelschema. Mellan Boxing Day och 19:e mars spelar laget 25 matcher. Det betyder 25 matcher på 85 dagar. Helt otroligt! Det är inte märkligt att belastningsskadorna har kommit som ett brev på posten och att talanger har återkallats från utlåningar för att kunna hjälpa laget i cupspelet. Det är nu som en bred trupp ska komma till användning. Tyvärr hade ju Liverpool flertalet långtidsskador när man gick in i den här tuffa perioden. Det hade onekligen underlättat om spelare som exempelvis Joe Gomez och Danny Ings inte hade dragits med långtidsskador. Hur som helst, Liverpool måste förstås försöka göra det bästa av situationen och mycket tyder på att Klopp är på väg att göra just detta.

Jag blev väldigt imponerad över Liverpool i gårdagens FA-cupmatch mot West Ham. Slaven Bilić satsade hårt på matchen genom att mönstra bästa möjliga lag. Helt logiskt förstås, då West Ham inte har lika många matcher som Liverpool. Det intressanta i sammanhanget är att detta West Ham har besegrat Liverpool i två ligamatcher den här säsongen. Detta ”B-lag” gjorde en klart bättre insats än vad ”A-laget” har gjort i sina matcher mot samma motståndare. Det är väldigt intressant.

Cameron Brannagan. Kevin Stewart. Brad Smith. Joao Carlos Teixeira. Sheyi Ojo. Jerome Sinclair. Åldern på dessa spelare är 19, 22, 21, 23, 18, samt 19. Vi snackar med andra ord inte endast om tonåringar. Många av de här spelarna är i en ålder där de egentligen borde spela oftare än cupmatcher lite då och då. Det är också värt att lägga på minnet. Jag tycker att några av de har kvalitéer för att spela oftare. Brannagan har ett spelsinne och passningsspel som vore intressant att få se mer av, likaså framstår han som den bästa hörnläggaren i truppen. De som bör konkurrera på allvar även i PL-sammanhang är dock Smith och Teixeira. Smith spelar ett rakt och ganska primitivt spel som är ett intressant komplement till Liverpools i övriga ganska omständliga lag. Den som jag helst vill se i figurera ofta i PL är ändå Teixeira. Håller visserligen med de kritiker som hävdar att hans allround-spel inte är vad det borde vara, men han besitter intressanta spetskvalitéer på planens sista tredjedel. Framförallt är han kreativ och duktig i olika typer av kombinationsspel. Min förhoppning är att Teixeira ska få chansen att hoppa in när Liverpool kör fast mot låga försvar i PL, och det händer ju ganska ofta framförallt på Anfield. Vanligtvis har Liverpool oerhört svårt att skapa något i den typen av matcher.

Det som sticker lite i ögonen är att Liverpool hittills inte har förlängt kontrakten med flera av talangerna. Teixeira, Flanagan, Rossiter och Sinclair sitter samtliga med kontrakt som går ut efter säsongen. I och med att Sinclair har inlett ett samarbete med Aidy Ward och aviserat att han vill röra på sig ser jag honom som förlorad. Enligt engelska medier kan Sinclair rent av hamna i Watford innan transferfönstret stänger. Det talas om en summa på omkring £3 miljoner, vilket vore mer än hälften av vad Liverpool betalar för Marko Grujić. Jag hoppas verkligen att LFC kommer att förlänga med de övriga tre [Teixeira, Flanagan, Rossiter]. Alla tre har möjligheter att bli användbara spelare för Liverpool i framtiden. Det finns verkligen inga garantier, men kanske blir det även så att FA och UEFA höjer kraven för antalet ’club-trained players’. Då gäller det att behålla egna produkter som kan spela utan att göra bort sig. Rätta mig om jag har fel; Teixeira kommer aldrig att bli en ’club-trained player’ för Liverpool, men de övriga vars kontrakt går ut är redan eller kommer att bli det. Over to you, Mr Ayre.

1 kommentar
  1. Hoppas verkligen att vi lyckas förlänga med Teixeira, Rossiter och Flanagan. Får vi £3m för Sinclair så ska vi vara nöjda enligt mig, jag tycker han stått still de senaste åren och jag ser inte att han ska bli tillräckligt bra för oss.

Kommentarer är stängda.