Det kändes redan när West Ham gjorde sitt första mål att det här inte skulle bli någon match att minnas, vi var inte med i matchen när domaren blåste igång och vi kom heller aldrig in i den. Vi saknade kvalitet över hela planen och det är inget snack om att våra motståndare ville vinna matchen mer än vi gjorde. Hårt matchande, skador, oflyt med domslut, det spelar egentligen ingen roll vad man väljer för att försöka hitta en förklaring till förlusten, det här var en laginsats som var under all kritik och efter den energifyllda inledningen vi fick med Klopp börjar det nu mer och mer likna hur det såg ut under Rodgers sista tid. Flera av våra spelare underpresterar grovt och det känns som om huvudena börjar hänga så fort det kommer ett baklängemål.

Lucas
Även om vi kom från två raka segrar råder det ingen tvekan om att vi den senaste tiden sett allt annat än bra ut, vi har lyckats knipa några uddamålsvinster, men spelet har hackat betänkligt. Efter vinsten mot Southampton i ligacupen har vi haft otroligt svårt att prestera, både spelare för spelare och som lag. Det är när lag är inne i en sådan period som man behöver någon typ av ryggrad, spelare som man kan lita på, som alltid gör sitt jobb på planen och sänder signaler som får medspelarna att göra likadant. I dagsläget finns det inga sådana i Liverpool. Henderson kan vara en sådan spelartyp, men hans skador den här säsongen har gjort att han inte kunnat bidra som vi alla vet att han kan. Jag trodde att James Milner skulle vara en sådan spelare och även om han inte visat sig från sin bästa sida sedan han kom till oss har han i alla fall visat attityd, gått in fullt i närkamperna och visat en bra inställning. På planen mot West Ham fanns inte någon av de två med, i stället såg vi spelare som vek ner sig, som inte var redo att ge det där lilla extra för att ta hem segern. Lucas har många goda egenskaper på planen, men han kommer aldrig att bli en spelare som kan få igång och driva på ett lag. Han kan hålla ett lag i balans, men när man kommit ur balansen är han inte en spelare som kan återfinna den. Emre Can kan kanske bli en sådan spelare på sikt, men han är inte där än. Han blandar och ger för mycket och är inte den fysiska spelare vi behöver på mitten. Det är verkligen inte första gången vi förlorar mittfältskampen i en match där vi kvalitetsmässigt bör vara bättre, men tappar på att vi inte är tillräckligt starka. Jag kan acceptera att man hamnar i en formsvacka, men det får inte se så illa ut som de gjorde på Boleyn Ground eller för den delen på Vicarage Road härom veckan. Vi är inte nära poängen, vi sätter oss i en svår sits tidigt i matchen och saknar kvalitet att ta oss tillbaka. Det jag saknar är en spelare som kan få igång laget efter en tung start, någon som med sitt agerande på planen kan visa vägen, en riktig ledare. Carragher skrek och skrek åt sina lagkamrater, han tillät ingen att ge sig. Gerrard kunde sätta in en rejäl tackling eller ta ett offensivt initiativ, med ett skott eller en kraftfull löpning. Luis Suarez hade många goda egenskaper, en av dem var att han aldrig slutade att kämpa och när han inte tyckte att medspelarna gjorde det som krävdes visade han det tydligt. Ibland såg det kanske inte så snyggt ut, men jag tror att det fick många av de andra att höja sig. Idag har vi inga sådana spelare. Det spelar egentligen ingen roll hur mycket Klopp skriker och vevar vid sidan av planen, så länge spelarna inte gör jobbet.
can
En sak jag reagerat över i de senaste matcherna är hur svaga vi är på fasta situationer, än mer har jag reagerat över att det är olika spelare som slår hörnor och frisparkar hela tiden. Mot West Ham hade vi åtminstone fyra olika hörnläggare(Coutinho, Moreno, Ibe, Lallana) och när vi fick en frispark i ett skapligt läge klev en femte spelare(Lovren) fram för att skjuta. När man inte är på topp spelmässigt kan man försöka lita till fasta situationer för att göra mål, som t.ex Arsenal gjorde mot Newcastle, men jag tycker det blir mer och mer tydligt att vi saknar rätt kvalitet i leveranserna. Jag skulle gärna se att vi hade en spelare som tog merparten av de fasta situationerna, detta ständiga hattande som är nu tolkar jag som att vi inte har någon som är tillräckligt bra för det förtroendet.
Att laget som bygge inte riktigt fungerar än är såklart inte så konstigt, Klopp har hand om en trupp som är ihopsatt av en annan tränare. Från laget som var nära titeln för två år sedan har vi tappat Suarez, Agger, Gerrard och Sterling(och Glen Johnson), vi har haft skador på Sturridge, Henderson och Flanagan under stora delar av säsongen. Det är mycket kvalitet och mycket attityd som lämnat eller saknats och det är inte något man ersätter enkelt. Klopps jobb har precis inletts och hur skicklig tränare han än må vara kan han inte göra underverk. Vi har fortfarande chansen att nå topp fyra, men det är enbart de andra lagens oförmåga som gör att vi har ett visst häng. Dagens Liverpool håller i sina bästa stunder för CL, men de stunderna är för få.
9 kommentarer
 1. Man kan börja med att fundera på vilka av våra spelare hade platsat i de andra topplagen? Två som definitivt inte hade gjort det är väl Mignolet och Lucas.

  I allmänhet har vi väl inga ”sexiga” spelare, som är internationellt fruktade, möjligtvis Sturridge. Hade vi haft en erkänt stark stomme av spelare så hade vi kunnat roterat in ofärdiga spelare. Men i dagsläget känns det orättvist mot t. ex. Ibe att låta han komma in i så här dåliga förutsättningar.

 2. När man tänker på det är det sjukt att detta kunnat hända på några år under BR och ledningens styre. Generationsväxlingen efter Rafa/Kenny har ju gått skrämmande dåligt. Endast Skrtel och Lucas har vi kvar i truppen som var någorlunda ordinarie och några av dom vi släppt är inte på långa vägar pensionerade än. Tänker främst på Agger, Kuyt och Reina som vi nästan betalade för att bli av med, men också Gerrard som förmodligen hade stannat ett par säsonger till om ledningen skött allt rätt.

  • Dem spelarna du nämner var ju direkt svaga i Liverpool under sin sista säsonger och hade du verkligen velat ha kvar Gerrard några säsonger till. Han var ju totalt värdelös förra säsongen.

   Krönikören har rätt vi har ingen ryggrad, det har vi inte haft sedan Suarez lämnade.

 3. Jag har läst att Rodgers öde berodde på säsongen när vi nästan vann ligan, att det blev för stora förväntningar efter det året. Jag tror istället att den säsongen räddade hans rykte från sanningen; att han på sina tre år förstörde för oss mer än vad någon kunde tro var möjligt. Det kommer att ta många år att reparera det han lämnade efter sig, särskilt med tanke på hur mycket pengar han fick att handla för. Souness räknas som en förstörare av rang när det gällde manageryrket, i Rodgers har han en fullgod ersättare.

  • Icke att förglömma att spelartruppen och spelet såg rysligt dåligt under Roy Hodgson och KD. Tycker det gick åt rätt håll under BR i alla fall. Inte perfekt dock.

  • Absolut, men roy ses väl oxå som det skämt han var? Och spelet förbättrades under den första tiden med Rodgers, men under den senare halvan var det tillbaka till att vara under all kritik, efter det att han slösat milljarder på usla spelarköp. Det är det arvet jag pratar om. Det är det vi nu ser resultatet av.

 4. Inget med Denna posten att göra,
  Men har ni på TL slutat med lånerapporterna?

 5. Vilka spelare som är bättre än våra har Leicester, Watford, Crystal Palace mfl? Är totalt enig med rubriken ”Ryggrad saknas”. Vi har varit sjukt dåliga på att värva spelare med rätt ”fotbollshjärna”. Inställning, speluppfattning, mental styrka etc. kommer alltid vara viktigare än förmågan att lyckas med en individuell insats som skapar ett mål/en chans var 5:e match. Enligt mig är det bara Skertl, Milner och möjligtvis Lucas som har de egenskaperna i dagens trupp.

  Samma problem har Man U…borta är Scholes, Vidic mm och med det ett fungerande lag(oavsett miljarder).

  Vi saknar ”fotbollshjärnor” som Gerrard, Agger, Hyypiä, Carragher, Alonso, Suarez, Riise, Bellamy, Hamann, Kuyt, Mascherano…

  • Håller med om det mesta men hur kan du glömma Henderson? Tror att många matcher hade sett annorlunda ut denna säsongen med en frisk Henderson.

Kommentarer är stängda.