Imorgon är det dags för den första semifinalen i Capital One Cup.

Nu är spelschemat verkligen inne i ett intensivt skede. Spelarna hinner knappt spela klart matcherna innan uppladdningen inför nästa match har börjat. Liverpool förlorade som bekant mot West Ham häromdagen, men redan imorgon är det match igen. Den här gången väntar Stoke på Britannia Stadium i den första semifinalen i Capital One Cup.

På presskonferensen inför matchen berömde Klopp sin motsvarighet i Stoke, dvs Hughes. Klopp menar att Hughes gör ett briljant jobb i Stoke och hur de har förändrat sitt spel de senaste åren. Det är förstås inte svårt att förstå vad Klopp syftar på, med tanke på att Stoke numera är ett spännande offensivt lag. Spelare som Arnautović, Krkić och Shaqiri kan ställa till oreda i vilket PL-försvar som helst.

För Liverpools del handlar förhandssnacket mycket om Sturridges status. Inte särskilt märkligt, då Liverpool har haft måltorka i ligan under i stort sett hela säsongen och två andra anfallare – Ings och Origi – är skadade. Klopp har dock klargjort att han inte tänker stressa tillbaka Sturridge. Istället är tanken att Sturridge ska träna ikapp. När den skadedrabbade engelsmannen tränar regelbundet och har genomfört flertalet träningar i rad kommer Klopp att spela honom igen. I dagsläget har Sturridge tränat med laget i tre veckors tid men missat träningar här och där på grund av skavanker.

Den här säsongen har varit tung men Liverpool har fortfarande chansen att vinna tre troféer. Nu får vi bara hoppas att laget studsar tillbaka och gör en riktigt stark insats mot Stoke. En trofé, oavsett turnering, skulle vind i seglen inför fortsättningen under Klopp.

5 kommentarer
  1. Läste att DS återigen hade en ”minor setback.”…..

    • Enda sättet att få tillbaka honom på regelbunden basis är att köpa en annan anfallare (alternativt helt forma om de andra vi redan har så att de för ovanlighetens skull gör mål) så att sturridge inte behöver känna att hela anfallsspelet bygger på honom. Först då kommer hans skador i fötter, ben och muskler ge med sig.

    • ????? var nog nån gammal surströmming som luktade istället för torsk ?

  2. Blir väldigt tufft detta. Tror det bästa vore att försöka få med sig ett resultat till Anfield. Hade varit nöjd med 0-0 om jag ska vara ärlig, dock så är ju inte Anfield den borg som den var en gång i tiden.

Kommentarer är stängda.