Under dagens premiär mot Arsenal infann sig ett konfunderat intryck, trots att vi låg under var känslan av oro som bortblåst. Trots det spelade vi ingen vidare fotboll samtidigt som jag på allvar kom på mig själv att tänka tanken om Moreno fick betalt för att förstöra för oss, han måste vara rysligt dyr, han där, världens bästa undercover agent.

Som tur är slår blixtar även ned i positiv bemärkelse och trots Morenos begravningsförsök står vi nu här med världens bredaste leende över att fyra sanslösa klassmål faktiskt räckte för att vinna bataljen!

Tuffast möjliga säsongsöppning med tanke på att vi allt som oftast ser ut som små ängsliga barn när vi spelar på Emirates. Så att spela en energilös första halvlek, släppa in tre mål och bjuda Arsenal på en straff men ändå stå här med tre poäng, är alldeles alldeles underbart! Vi gör en väldigt medioker insats, med undantag av en extremt bra period där vi lyckas göra fyra mål på mindre än 20 minuter, där samtliga mål osade klass. Där och då skulle matchen varit avgjord, men inte då, klart vi ska få uppleva några minuter av nervositet också, alla som slängt iväg några gliringar eller tagit ut vinsten i förskott började sakta förbereda sig på ett smarrigt antiklimax. Pustar ut, ler, intalar sig själv, att nästa gång behöver vi nog leda med någon boll till innan jag vågar vara så där mallig igen.

Så vad tar vi då med oss från den här matchen förutom segern? Att vi haft en stenhård försäsong så att vi ska kunna slita sönder varenda lag, låter ju helt förträffligt, märktes inte lika mycket på planen idag tyvärr. Nyförvärven gör intressanta premiärer, och Coutinho vår superbrasse, visar återigen hur bra han kan vara och frågan är om vi överhuvudtaget hade vaknat utan hans briljanta väckarklocka.

coutinho

Självklart måste man vara optimistisk efter en sådan här premiär och se ljust på kommande utmaningar, samtidigt är det farligt att sväva iväg efter alla snygga mål, för det fanns mycket idag som inte var bra nog, och det var mot ett sargat Arsenal. Men nu, nu njuter vi.

 

19 kommentarer
 1. Ja så här i efterhand så var det ju absolut det bästa läget att möte Arsenal. Utan två ordinare mittbackar, Özil och Giroud.

  Man brukar ju säga att man inte ska lägga för mycket vikt vid spel och resultat under försäongen. Jag börjar undra om det inte gäller även för säsongens första matcher – huvudsaken här är väl däremot att få med sig resultaten.

  Och det fick vi återigen!

 2. Moreno hade en riktigt usel match. Men det är en sak jag stör mig på(på sociala medier) och det är att Moreno nu får skulden för allt. Precis som Mignolet har stundtals fått skulden för allt och blivit kritiserad för att ha släppt in mål som är i stort sett otagbara.
  Vissa Liverpoolfans, och jag måste tyvärr säga majoriteten älskar verkligen en scapegoat och slår den jäveln så hårt det går.

  Som sagt ja, Moreno hade en riktigt skitmatch. Höll på att spela Ramsey fri och orsakade en helt onödig straff i ett relativt ofarligt läge.
  Men.
  Moreno ska inte ha en enda liten gnutta av skulden för 1-0 målet Arsenal gjorde. Liverpool va inne i en kontring och Coutinho och Lallana hade mycket yta med Coquelin helt blottad i mitten. Alla i soffan tänkte garanterat ”Oj! Nu jävlar blir det en riktigt farlig kontring!”. Och Moreno gjorde exakt det han ska göra när Liverpool ställer om till kontring. Han ska bomba upp på kanten då han är en av Liverpools snabbaste spelare, för att tillföra bredd i offensiven. Men vad händer? Lallana gör en usel mottagning och får bollen tilltrasslad vid fötterna och Coquelin kan enkelt peta fram bollen till sina offensiva spelare.
  Moreno gjorde inget fel i den situationen och va faktiskt väldigt nära med att blocka skotet från Walcott.

  Kritisera Moreno för det han gjorde dåligt mot Arsenal, finns inte direkt brist på situationer man kan peka på. Men jag tycker vi ska vara lite bättre än att använda honom som en scapegoat och lägga all skit som går att hitta på hans axlar. Han bär fortfarande den röda tröjan och förtjänar åtminstonde den respekten att vi är rättvisa i kritiken vi ger honom.

  • Jag håller med dig fullt ut.
   Det är nått jäkligt fult symptom vi verkar bära på att vilja skylla på en stackars enskild individ. Lucas har ju även han tidigare fått sin beskärda del av oförtjänad kritik.

  • Tror samma fenomen sker inom alla större klubbar i ligan. Kritik ska givetvis vara nyanserad och befogad. Tycker dock att problem måste kunna diskuteras snarare än blunda för. I den här matchen gör han åter flera aktioner som normalt leder till poängtapp, klart det uppstår en frustration hos publiken när det är samma spelare som belysts vara lagets svaga länk och där det behöver värvas agerar på det viset. Min förhoppning är att det ska gå bra för Moreno och alla andra i vårt lag.

  • Tack, PJ, spot on!

   Bojan på viasat sågade Moreno för det också, som du säger så hade han långt ifrån en bra dag men vid målet så gör han inget fel. Lallanas mottagning och dåliga koll är på riktigt låg nivå, jag var vansinnig. Man måste ju kunna lita på sina lagkamrater, annars kan man ju aldrig löpa framåt. Så jag håller med dig om att han gjorde rätt i att sticka iväg!

   Sjuk match för övrigt. Risig kvalité defensivt från båda lagen, men underhållande och givetvis GRYMT med tre pinnar.

   YNWA

  • Normal tränarinstruktion är att den back varifrån uppspelet kommer, inte ska ge sig av, utan motsatt kant Men det kan ju hända att Liverpool valt en annan variant. Alternativt att Moreno tog ett eget beslut, som i detta fall straffade sig,

  • Tack PJ!
   Jag skulle vilja kopiera (översätta till engelska) och klistra in ditt inlägg i varje forum och kommentarstråd som handlar om Liverpool men jag orkar inte riktigt med det, men det hade behövts för folk är idioter och jag är så oerhört trött på det här ständiga hatet på enskilda spelare. Lucas, Hendo, Balotelli, Morneo m.fl. har alla gått den vägen och varje gång det sker så hoppas jag att spelaren ifråga ska resa sig och motbevisa alla hatare, tyvärr blir det inte så varje gång, men tillräckligt ofta för att man tycker att folk ska tänka till en extra gång innan de hittar en hackkyckling, men tyvärr…

  • Jag tror inte att det är så att fans önskar, eller ens letar efter att hitta just en spelare att ”hacka” på. Däremot blir det så klart så att vissa spelare får mer kritik än andra just för att de gör fler och dyrbarare misstag än andra. På den nivån de här spelarna spelar måste de kunna ta det, annars har de inte på den här nivån att göra. Jag tror också i just det här aktuella fallet att det blir extra känsligt eftersom många har sett just Morenos svagheter en lång tid och att det inte värvats in någon ersättare för honom. Slutligen är det ju aldrig spelarens fel att han spelar, det är väldigt sällan spelare tar ut laget.

  • coffe – Nej, man ska absolut inte blunda för en spelares misstag och dåliga prestationer. Moreno har fått kritik som han förtjänat men det senaste halvåret har han också fått kritik som han inte förtjänat. Som jag sa, det fanns tillräckligt med dåliga aktioner av Moreno mot Arsenal att poängtera och kritisera. Men väldigt många lastar andras misstag på Morenos axlar som vid 1-0 målet. Hur kan man skylla honom där när han gör det han ska när Liverpool har en spelvändning? Det är verken befogat eller rättvist. Moreno är den svaga länken i Liverpools försvar, det är väll ingen som säger emot.

   Jag har inga problem med att kritisera spelare, jag har snackat om det förr här på TL också, men kritiken måste vara nyanserad och rättfärdigat. Att bara lasta skit på en spelare gör ingen som hellst nytta och det irriterar mig för, i det här fallet, är Moreno fortfarande en Liverpoolspelare. Han förtjänar en viss nivå av respekt. Behöver inte älska eller ens gilla honom, bara visa en gnutta respekt.

  • Inte en gnutta av skulden för 1-0?!? Kontring på G? Snarare en möjlighet till kontring som bromsas i en kampsituation på mittplan. Att då som ytterback chansa och dra framåt utan att vrida på huvudet för att se vad man har bakom ryggen… Sen har vi den rätt enkla nicken han sätter rätt på Ramsey i straffområdet, 3-4 rena positionsfel under första halvlek, den klumpiga straffen och tvåfotstacklingen i straffområdet som lyckligtvis träffar bollen. Om Clyne stått för motsvarande insats hade i alla fall inte jag skrikit om att vi måste skaffa en ny högerback, men så här såg det ju ut rätt ofta förra säsongen för Moreno. Alla motståndare vet om det, alla riktar sin offensiv mot vår vänsterkant. Det behövs en ny vb, Moreno ger ett på en gång knäckt och övertänt intryck.

  • Håller med anders till 100 % precis va ja skrev i mitt inlägg.

  • Fin poäng PJ, tyvärr lite dålig timing bara av den typen av inlägg.
   Om inte Moreno förtjänar all kritik han kan få efter den här matchen så när ska han då ha kritik egentligen? Det handlar inte om att hitta en syndabock (den här gången). Men det känns absolut igen från tidigare med hur fansen har behandlat Lucas genom åren och även Mignolet. Folk klarade inte omvärdera sin bild av Lucas då han blev kritiserad i början, och det med rätta, men att han senare utvecklades (ganska mycket dessutom).

   Men som dc och Anders skrev här, man bombar inte fram på samma kant som uppspelet kommer i från. Det är faktiskt lite skrämmande att en försvarare inte har med sig de grundläggande grejerna. Sen alla positionsmissar i spelet i övrigt. Men även Lallana och Klavan har skuld i 1-0. Klavan skulle inte följt Ramsey (som gör löpningen bra), utan täckt av skottet istället.

   Alla våra motståndare försöker såra oss på vänsterkanten och det måste finnas en anledning till det.

  • Vid 1-0 målet får inte Moreno chansa och sticka så tidigt. Det måste ju bara alla inse.
   Varför Moreno är ifrågasatt är för att han har gjort för många misstag som kostat oss poäng.

  • Anders – Chans till kontring? Det va en fullbordad kontring på gång. Coutinho och Lallana hade endast Coquelin framför sig och sen två 21åriga mittbackar som hade fullt upp att hålla reda på Firmino. Den ytan dom hade att spela på så va det 1 på 100 chans att Coquelin skulle komma vinnande ur situationen. Om inte Lallana hade trasslat till det där så hade inte Coquelin haft en chans.

   Sen i sådana situationer så måste hela backlinjen trycka upp mycket snabbare än dom gjorde. Moreno såg situationen och tog slutsatsen alla mer offensivt lagda ytterbackar gör och ska hänga på i kontringen.

   Joakim – Du verkar helt ha missat min poäng. Det jag säger att Moreno förtjänar kritik för matchen men inte för 1-0 målet då han gör exakt det han ska, vilket är att tillföra bredd i kontringarna. Det jag säger är att man får och ska kritisera spelare när dom gör fel men att bara lasta allting som gick fel på en spelares axlar är varken befogat eller rättvist. 1-0 målet kom till för att Coutinho slår en boll rakt i fötterna på Lallana, inte fel i sig men att slå den på yta hade varit bättre i en kontringssituation. Tyvärr trasslar Lallana till det och misslyckas få bollen under kontroll varpå det ger Coquelin all tid i världen för att springa ikapp och sno bollen. Liverpool hade redan slått om till kontring och Moreno gjorde det han ska i dom situationerna och lyfter med uppåt i plan.

   Läste Player Ratings på TIA igår och dom är på helt samma linje som jag att Moreno kan knappast lastas för målet då han gör det han ska i dom situationerna.

  • PJ — Jo, jag förstod poängen med att fans ofta vill hitta en syndabock och du menar inte Moreno hade del i 1-0 målet. Men jag håller inte med, och som dc och Anders och många experter sa är det orutinerat att rusa fram så som han gjorde. När kontringen kom tillbaka så var han ju ur position. Även Lallana och Klavan hade del i det. I övrigt orsakar Moreno straffen, tjuvrusar och står fel så många gånger. Tror det var Phil N eller Rio F som sa att det är ett bra exempel på att man inte bara klarar sig på sin snabbhet i PL, speciellt inte som ytterback.

  • Mitt första intryck av situationen om 1-0 målet var också var fan var Moreno? Dock blev både jag och polaren lite konfunderad och spolade tillbaka och såg precis som PJ beskriver att vi var mitt i en omställning och Moreno garanterat ska falla framåt och attackera enligt Klopps plan. Så visst blev man irriterad när han när han fick så mycket skit för det målet. Straffen däremot måste han vara hundra på om han ska gå in i en sån tackling annars blir det straff.
   Moreno skulle bli en så mycket bättre på försvarsspelet om han bara avvaktade en smula. Han hinner ju ändå med de flesta spelare vid en ev löpning så jag förstår inte varför han rusar in. Dock var jag lite skeptisk när vi skulle värva honom då jag inte ens hade hört talas om honom så självklart var jag tvungen att söka på youtube för att se vem vi var intresserad av. Där ska man ändå se ett hopklipp i det bästa han gjort men i princip allt försvar gick ut på att göra tokiga tacklingar så de borde vetat lite vad de fick på försvarssidan.

   Då tyckte jag Clyne och Lallanas försvarsspel var under all kritik när Chamberlain fick gå emellan båda spelarna. En måste falla medan en pressar annars får de åka karusell.

   Sen kan man alltid ge kritik till enskilda spelare varför de gör si eller så under en match och de till i princip alla spelare.

  • Jag hoppas vi kan lägga ner den här diskutionen en gång för alla nu när t.o.m. Klopp har kommit ut och sagt att Moreno gjorde helt rätt i den situation och ska absolut inte skyllas för målet.

 3. Håller delvis med moreno e dålig håller ja helt med om. Men kring 1-0 målet jo de är delvis hans fel om vi ska kontra ska han med sant men e de han som ska chansa utan o se hur uppspelet går de tycker inte ja med den uppställningen vi har. Har vi en sittande mf så kan han sjunka mb glida ut o täcka bakom nu e de helt tomt bakom.
  Men e de moreno eller klopp som jätt info om hur och när han ska löpa dee frågan?

 4. Jag ville personligen åka och strypa Moreno efter första halvlek men i den andra tycker jag han spelar upp sig. Istället för att slänga sig in u situationerna eller stöta bort sig så avvaktar han lite i försvaret och följer istället med spelaren. I andra halvlek tycker jag att han visar upp att han kan försvara, han behöver bara mogna…

Kommentarer är stängda.