Islossningen mot Southampton var tydlig. Nu är frågan om Liverpool kan fortsätta på den inslagna vägen mot Newcastle.

6-1 mot Southampton. På bortaplan. Liverpools fina form fortsätter. Särskilt på bortaplan, förstås. Klopps Liverpool har blivit ett fantastiskt bortalag. Lyckligtvis är även söndagens match mot Newcastle en bortamatch.

Krossen på St Mary’s Stadium var en trevlig påminnelse om att Benteke inte är truppens enda anfallare efter Ings skada. Sturridge har ju knappt spelat under säsongen och Origi har varit Mr Invisible. Onsdagskvällens storartade individuella insatser av Sturridge och Origi innebär därmed att Klopp helt plötsligt har fått fler vassa anfallsalternativ att tillgå.

Det blir inte lätt för Benteke att erövra en plats i startelvan om alla är friska, trots att han ju ofta levererar när han spelar. Laget kan spela en annan typ av anfallsspel med andra spelartyper på planen. Mot Manchester City stod Firmino för ett presspel och löpande som Benteke inte ger dig. Sturridge och Origi utgör också djupledshot på ett annat sätt än Benteke. Visst är inte Benteke en helt oäven djupledslöpare, men han söker ofta höga bollar felvänd. Mot Chelsea såg vi att Bentekes luftspel kan tillföra oerhört mycket även vid korta inhopp – kanske kommer den stora belgaren att få nöja sig med en dylik roll de kommande veckorna.

Jag har väldigt svårt för att peta formstarka spelare. Därför är min förhoppning att Origi kommer att starta mot Newcastle. I Sturridges fall skulle jag ha större förståelse för om han endast får hoppa in mot Newcastle, med tanke på hans skadebenägenhet och det tuffa spelschemat.

Vilka anfallare tycker ni ska starta mot Newcastle?

5 kommentarer
 1. Jag skulle vilja se både Origi och Benteke från start, hoppas på en trio där framme med

  Origi Benteke Firmino.

  • Fast jag skulle ju även vilja ha med Lallana och Ibe också, men blir lite ont om platser… Länge sedan vi hade så här många alternativ.

 2. Gör man hattrick så tycker jag man ska starta nästa match.
  Min elva mot newcastle.

  mignolet

  clyne skrtel Lovren Moreno
  Lucas Allen
  Ibe Firmino Milner
  Origi

 3. Kan ni inte göra en lista på potentiella värvningar nu när Klopp tagit över och ett transfer fönster börjar närma sig?

  • Kommer säkert mer sånt när transferfönstret börjar närma sig… 🙂

Kommentarer är stängda.