Liverpoolspelarna spelar inte för varandra, vilket får stora konsekvenser över hela planen, samtidigt som Rodgers alltjämt har misslyckats med organisationen i försvarsspelet.

Den här säsongen håller på att rinna ut i sanden för Liverpool. Trots att flera andra storklubbar har gjort mediokra ligastarter håller Liverpool på att bli involverade i bottenstriden snarare än kampen om CL-platserna. Det är helt enkelt alldeles för dåligt. Enligt min mening bottnar problemet i spelarnas attityd och Brendan Rodgers oförmåga att styra upp ett organiserat försvarsspel.

Med spelarnas attityd avser jag deras uppenbara ovilja att sätta laget för jaget. Många spelare står stilla och väntar på bollen. Var är löpningarna? Alla vet hur viktigt det är att spelare tar osjälviska löpningar för att öppna upp åt medspelare. Det handlar inte alltid om att kunna få ett friläge själv. Det är väldigt få spelare i Liverpool som tar de osjälviska löpningarna. Jordan Henderson är givetvis en, men i hans frånvaro såg jag egentligen nästan bara till den typen av löpningar från Rickie Lambert. Ja, ni vet vår 32-åriga targetman som är allt annat än löpstark i jämförelse med många av de andra spelarna.

Rafa

Samtidigt har Rodgers värvningar delvis skapat detta problem. När Rafa Benitez värvade spelare prioriterades spelsinne, arbetskapacitet och ledaregenskaper. När Rodgers värvar prioriteras annat, som de här lite mer häftiga egenskaperna, typ snabbhet och teknik. Rodgers älskar att värva ”master technicians”. Konsekvensen har blivit att många av Liverpools mittfältare ofta står och väntar på bollen. De vill ha bollen stillastående för att därefter göra ett indnviduellt nummer – antingen slå en avgörande passning eller dribbla några motståndare. Tanken i sig är nödvändigtvis inte alltid fel, men de avgörande passningarna går sällan att slå till någon när nästan löper utan bollen, och dribblingar från stillastående positioner är betydligt lättare att försvara sig emot än när spelare kommer i fart. Hur många gånger såg ni en Liverpoolspelare få bollen i fart mot Palace? Och hur många gånger när en Liverpoolspelare fick den i fart såg ni medspelare som tog löpningar runtomkring?

Benitez älskade egenskaper som spelsinne, arbetskapacitet och ledaregenskaper. Just de egenskaper som Liverpool sammantaget saknar för tillfället. Backlinjen är ett uppenbart exempel, där organisationen stundtals är parodisk i relation till nivån på ligan. Rodgers insåg nog att säsongens LFC-upplaga inte skulle göra lika många mål som fjolårssäsongens dito och därför var det hur viktigt som helst att sätta försvarsspelet. Nyckelvärvningen heter Dejan Lovren. Han skulle vara den efterlängtade mittbacken som kunde styra och ställa i backlinjen. Efter den fina debuten i träningsmatchen mot Borussia Dortmunds reservlag har Lovren tagit för sig allt mindre på planen – och blivit allt tystare. Jag har aldrig haft någon större tilltro på Lovren, men det är väldigt tråkigt att utvecklingen har gått i helt fel riktning. Med facit i hand hade det varit bättre att ha kvar Daniel Agger, men det är lätt att säga nu. Javier Manquillo och Alberto Moreno var aldrig tilltänkta ledartyper, men jag ser helst att de spelar på bekostnad av Glen Johnson, som tillsammans med Joe Cole måste vara ligans mättaste spelare.

skrtel

Utöver defensiven måste Rodgers få igång offensiven. Det blir ett svårt uppdrag. Jag tror att nyckeln är att ta obekväma beslut. Svälj prestigen! Bänka Lovren till förmån för Kolo Touré. När Mamadou Sakho är tillbaka borde även Skrtel förpassas till bänken. Jag tror att Touré-Sakho är den mittbackskombination som har absolut bäst förutsättningar att lyckas. De är verbala, orädda och till skillnad från firma Skrtel-Lovren inte helt vilse i positionsspelet. På kanterna vill jag som sagt se Manquillo och Moreno, men den sistnämnde ska naturligtvis inte ha obegränsade offensiva direktiv, vilket han har sett ut att ha haft i vissa matcher.

Mittfältet är också en lagdel där Rodgers måste ta obekväma beslut. Steven Gerrard bör inte spela på gamla meriter. Om Lucas Leiva hade gjort en lika dålig insats som Gerrard gjorde mot Crystal Palace, så hade Leiva blivit bänkad på obestämd tid. Det är dags att ge Emre Can (obegripligt bänkad mot Palace) regelbunden speltid. Han, Henderson och Joe Allen har goda möjligheter att bilda att välbalanserat mittfält i en diamantformation med en offensiv spets. Vem denne blir är en stenhård fight mellan Raheem Sterling, Philippe Coutinho och Adam Lallana. Mot Ludogorets hoppas jag att den formsvage Sterling bänkas, men jag misstänker att han kommer att få starta match efter match tills han har förlängt kontraktet. Det brukar kunna vara så. Framåt behöver Liverpool två anfallare. Där tror jag att Fabio Borini och Lambert skulle kunna göra ett gediget dagsverke. Jag tror fortfarande att Mario Balotelli kan bli bra i LFC-tröjan, men jag tror att ett inhopp skulle kunna vara bra för hans del i nästa match, med tanke på skadorna och formen.

Trots den ytterst svaga säsongsinledningen vill jag absolut inte att Rodgers ska få sparken här och nu. Efter säsongen bör klubben göra en utvärding och jag är säker på att både Rafa Benitez och Jürgen Klopp – som ju har öppnat för att flytta till England i framtiden – kommer att ryktas i media, men jag tror fortfarande att Rodgers mycket väl kan vara rätt man att vända det här. Vi fans snackar ofta om att spelare och managers bör ha lojalitet till sina klubbar – på samma sätt har jag lojalitet till Rodgers i detta prekära läget.

You’ll Never Walk Alone

16 kommentarer
 1. Tack för krönikan, håller med om det mesta. Tycker inte heller om att avskeda tränare av samma skäl som dig. Men Rodgers måste se till att saker och ting förbättras inom ett par månader, och man får väl hoppas att ägarna har det tålamodet. För just nu tycker åtminstone jag att det ser mycket sämre ut nu än vad det gjorde under dalglish. Då spelade vi åtminstone bra i cuperna. Nu ser det ju helt nattsvart ut.

 2. Jag tror att BR har tappat laget. Inget go, inget ledarskap från varken honom eller Gerrard, ingen känsla. Ifjol stod han på sidlinjen som en dirigent, skrek, vevade med armarna, gjorde gester och ritade instruktioner åt spelarna när de hämtade vatten. I år är han lamslagen. Likaså Gerrard. Jag börjar på allvar tro att vår kaptens karriär är slut. Han har tappat sin fysik, det kanske är förståeligt med tanke på ålder, han slets hårt ifjol och hade ingen riktig försäsong i år på grund av VM, men benen är oavsett vilken ursäkt inte där. Mentaliteten då? Han ser ju ut som en förlorare på plan. Inget ho, dåligt kroppsspråk, viker ned sig. Jag tror att den där ödesdigra halkningen ifjol mot Chelsea var den mentala dödsstöten för hans karriär. Och nu är han för första gången i sitt fotbollsverksamma liv, en belastning för laget. När han inte längre levererar sina crossbollar, inte levererar på fasta situationer och inte längre manar på laget, då är det dags att börja fundera och dra en del väldigt hårda slutsatser.

  1. Skall hans kontrakt förlängas? Vad jag menar är; har vi tålamod att låta Gerrard spela och göra laget sämre enbart på grund av vad han tidigare gjort? Det är just detta tänk som gjort att vi inte har tagit en ligatitel sedan 90-talet grydde. Att vi är lite finare än andra klubbar och ska behandla våra spelare med lite mer ”klass”. Är bristen på framgång priset vi vill betala för att på nåt sätt återbetala Steven Gerrard för fornstora insatser?

  Jag är för att ge BR minskat förtroende om han ska få vara kvar. En defensiv coach med riktig kompetens måste anställas. För BR är fan inte byxad att reda ut den här skitstormen till försvar. Och klarar inte BRs ego av det så får han gå. Jag är löjligt trött på att höra hur han minsann; ”inte behöver nån hjälp”, hur; ”spelarna var fantastiska idag” och; ”how unfortunate we were today not to get the three points”.

  Det här är Liverpool FC. Vi ska fan i mig inte vara inblandade i en bottenstrid!! Ser ingen vad som utspelar sig framför våra ögon? Vi har nästintill spenderat Chelsea-pengar de sista åren, över 200 miljoner pund på spelarköp, och vi har noll att visa upp! Vi är ju tunnare än nånsin känns det som, för första gången nånsin är vi helt utan spets. Och vi har inga ledarprofiler i laget. Vi står och faller med en kapten som jag tycker uppriktigt synd om, han ser slutkörd ut. Och skall inte längre vara startspelare i ett lag som har som ambition att utmana om titlar.

  Så antingen lägger vi ned snacket om titlar och Europa. Vi nöjer oss med 18 inhemska titlar och 5 Europacuper, det är inte alls tokigt. Vi har talangfulla egna produkter i akademin och borde kunna bli ett stabilt mittenlag i PL med dem och en och annan klok värvning. Vi accepterar att mediokrati är vad vi är och slutar kämpa emot. Resten av England har vetat det i 6-7 år nu. Bara vi som vägrar inse.

  Eller så ser vi sanningen i vitögat och erkänner våra kolossala problem och tar tag i dem.
  Vi behöver nytt ledarskap, både på plan och vid sidan av. Stöttning åtminstone, det är smärtsamt att se hur vi blir mobbade av dessa skitlagen och blir förnedrade, viker ned oss och aldrig klarar av att försvara oss. Det finns inte tillräckligt med ledare i laget, inte tillräckligt med män.
  Vi behöver omstrukturera backlinjen, spola Lovren och skrtel nu. Sakho och Touré är våra bästa backar. Skrattretande kanske men sant. Erkänn att de pengarna man la på Lovren var bortkastade. Har vi tur blir vi av med honom så vi slipper lönen iaf. Skrtel kommer vi aldrig vinna nåt med. Jag är uppriktigt förvånad att han fortfarande spelar i PL. Än mindre i ett ”topplag”. Han har vansinniga brister i positionsspelet, passningsspelet och är en konstant säkerhetsrisk med sin otroliga förmåga att alltid gå på ”sin” gubbe och aldrig på boll. Försvarsspel är faktiskt inte svårt. Det handlar om två saker. Koncentration och dedikation. Om man är 100 % fokuserad och koncentrerad så står man rätt i positionerna i de flesta lägen. Och är man dedikerad så innebär det att man agerar proaktivt i försvarsspelet. Istället för att ta rygg på sin gubbe, dra han i tröjan och inte titta på bollens bana vid fasta situationer så tittar man enbart på bollens bana och attackerar den till max, gör allt vad som krävs för att få pannan först på bollen och nicka undan eller få fram en fot eller ett ben för att styra undan ett skott. Chelsea är mästare på det. Studerar man deras försvarsspel så förstår man. Koncentration och dedikation.

  Sen behöver vi en ledare på mittfältet. Nån som är som Gerrard brukade vara. Can kanske kan bli den spelaren en dag, rent fysiskt och inställningsmässigt. Henderson med kanske. Men vi behöver en rejäl förstärkning på mittfältet, det är klart.

  Och anfallet. Vi kan inte stå och falla med en spelare som aldrig kommer spela över 25 omgångar i PL under en och samma säsong. Tyvärr. Sturridge kommer aldrig bli den spelaren du kan bygga ett lag runt. För han kommer inte kunna vara med tillräckligt ofta. Hårda fakta.

  • Fan vad bra skrivet, kudos för det inlägget.

  • Måste vara bland de bästa jag läst anfående Liverpool..

 3. Jag tror verkligen inte Rafa är svaret på problemet. Jag tycker ändå BR ska få säsongen ut på sig med tanke på vad han presterade förra säsongen.

  Det är nog dags att fasa ut Gerrard redan den här säsongen, han bidrar inte med något. Hans så kallade ledaregenskaper som alla talar om, var finns dem. En mer anonym ledare får man leta efter.

  • Jag antar att du är ganska ung och kanske inte har följt Liverpool så länge. Annars skulle du inte ifrågasätta Gerrads ledaregenskaper. Man kan möjligt ifrågasätta hans ledarskap idag. Men aldrig om att han har ledaregenskaper, med tanke på vad de har betytt för klubben genom åren.

  • Jag är inte speciellt ung eller gammal och har följt liverpool från john barnes dagar så kom inte och toppridda mig. Jag har följt Gerrard genom hela hans karriär och tycker att han under sina glans dagar var en fantastisk fotbollspelare.

   Problemet med många supportrar är att han kan leva på dem prestationerna i all evighet medan jag tycker just nu att det är dags att fasa ut honom den här säsongen. Han kommer absolut inte bli kvickare el snabbare till nästa säsong. Vad beträffar han ledaregenskaper så är dem just nu obefintliga. Han tar liksom inte tag i det ute på plan. Den ände ledaren vi har enligt mig är toure men han får ju aldrig spela.

 4. Mönstret börjar bli smått tragikomiskt upprepande denna säsong. Det är en månad kvar till julafton och spelet och resultaten är inte i närheten av vad som förväntas. I slutet på november går det inte längre att rättfärdiga patetiken vi presterar på plan med ”jobbig start på säsongen” och ”tar tid för nyförvärven att komma in i laget”. Något är väldigt fel då samma svarta mönster upprepar sig i match efter match. Numera sitter jag mer eller mindre och väntar på att motståndarna ska ta över taktpinnen i matcherna och därefter avgöra efter att vi, medvetet eller ej, låter motståndarlagen dominera oss på ett sätt som vid det här laget är allt annat än behagligt. Idag mötte vi Crystal Palace på Selhurst Park. Ett ställe som Sunderland åkte till för någon vecka sedan och plockade tre ganska komfortabla poäng på. Vi blev stundtals utmanövrerade både fysiskt, tekniskt, taktiskt och mentalt av detta Palace. Man tycker att alarmklockorna borde ha ringt med all önskvärd tydlighet vid det här laget men denna tafatta upplaga av LFC år 2014 förnekar sig inte.

  Ifjol våras åkte vil till Selhurst och spelade rysk roulette. Vi gjorde ett ärligt försök som tyvärr slutade i moll efter att patron smällde i revolvern. Idag la vi oss själva bakbundna på motorvägen efter Lamberts ledningsmål och väntande på att bli överkörda av ett Palace med publiken i ryggen. Ett mönster som tyvärr varit väldigt återkommande denna mörka LFC-höst. Vi gör, i bästa fall, ett mål och därefter lyckas vi inte stänga matchen med ett andra och ett tredje. Ist blir det mental härdsmälta och spelarna ser mer eller mindre ut att invänta ett eller flera motståndarmål då hela laget tycks ha de defensiva problemen latent i skallen.

  Många har varit inne på problemen med lagets impotenta offensiv och bristen på rörelse i sista tredjedel. Idag blev avsaknaden av offensiva löpningar väldigt tydlig tycker jag. Väldigt många i dagens Liverpool vill ha bollen. Väldigt få vill anstränga sig speciellt mycket för att få den. Den skall helst serveras så nära kroppen som möjligt så vederbörande slipper anstränga sig i onödan med en uppoffrande löpning som öppnar upp ytor för lagkamrater. Bosse Pettersson i Viasat-studion visade en sekvens – han hade kunnat plocka ut ett dussin bara från dagens match för att belysa problemet – då Gerrard har bollen en bit in på Palace planhalva. I stort sätt hela laget står helt paralyserade och väntar på att någon annan ska anstränga sig med en djupledslöpning för att försöka luckra upp Palace försvar. Varför göra det själv när någon annan kan göra det? Eller inte ids i det här fallet. Det är för dåligt, helt enkelt! Grundläggande fotbollskunskaper som är det minsta man kan kräva av spelarna när laget i övrigt inte fungerar.

  När Henderson är borta, Sterling är i en nedåtgående spiral formmässigt och Can sitter på bänken måste andra kliva fram med ett djupledsspel. Gerrards fotarbete och lungor är inte vad dom en gång i tiden var och Allen bidrar tyvärr inte med mycket dynamik ute på planen. Kvar då är target-forwarden Lambert, som iofs gör det bra utifrån hans förutsättningar, samt den bollkära duon Lallana/Coutinho. Där måste det hända mer, i synnerhet från Phil´s sida som blivit på tok för bekväm på sistone. Vi ser inte vår lille brasse ge sig i väg i djupled utan boll. Han vill hellre ha den vid sina fötter för tillfället och försöka skapa något mer eller mindre på egen hand. Vilket oftast mynnar ut i frustrerande bolltapp på fel ställen. Tycker det är dags för Coutinho att vila några matcher och att ge Lallana chansen i den rollen. Saints f.d kapten bidrar med ett mer grundläggande arbete på planen, något som behövs för tillfället, även om det såklart finns mer att hämta från Lallana s sida.

  Kollar man vidare den enorma bristen på rörelse i anfallsspelet så blir det ju smärtsamt tydligt i uppspelsfasen. Precis som i matchen mot Newcastle spelas bollen runt i en kvadrat mellan mittbackar och centralt mittfält. Någon gång rullas den ut på ytterback bara för att återigen hamna tillbaka i kvadraten sekunden senare. Det ser nästan ut som om vi är ute efter att döda tid och spela av matchen av någon outgrundlig anledning. När bollen väl spelas framåt i plan utmynnar det oftast i en höjdboll som enkelt nickas bort av motståndarnas backlinje eller en boll längs marken som försvaret enkelt kan rensa. Ok om det här händer i en match men när det upprepar sig gång efter annan ligger ansvaret mycket på Rodgers och valet av spelare han plockar ut till matcherna. En taktisk miss enlig mig som måste åtgärdas fortast möjligt.

  Försvaret? Ja det har varit ett sorgebarn under stora delar av Brendans ledning. Det är fair to say att han prioriterar anfallsspelet före de defensiva åtagandena. Lovren ser ut att vara så övertänd och smått besatt av att uppfylla den ledarstämpel han fått, att det blir kontraproduktivt och leder till bristande koncentration och enkla misstag. Bör han bänkas? Tja, möjligt men det är inte direkt så att vi har firma Cahill-Terry som sitter och värmer bänk och är redo att hoppa in. Kolo säger någon. Han gjorde iofs en helt ok mach mot Madrid men trots allt är det han som missar Benzema vid målet. Och dessutom har väl ingen glömt bort hans alter ego, den tickande handgranaten som representerade klubben som sent som i våras mot WBA och Fulham? Sakho? Han har gjort misstag i stort sätt varje match under hösten, bör nog jobba en del på sitt defensiva huvudspel, och han har inte direkt någon imponerande debutsäsong att falla tillbaka på. Antalet hållna nollor med fransosen på plan i ligaspelet från fjolårssäsongen är räknade på ett finger..

  Samtidigt ska man komma ihåg att det inte är speciellt tacksamt att vara back i ett Rodgers-lett lag då man ofta är utlämnad med en enkel pivote från mittfältet och inte alltid har press på bollhållaren eller defensivt understöd av yttermittfältare. De individuella misstagen i försvarsspelet har regnat ner sedan Rodgers tog över. Det går inte alltid att skylla på individen längre, mer relevant att fråga varför just Liverpool-spelare gör så många errors som leder till baklängesmål. Ibland känns det nästan som om det kvittar vilket lag vi ställer upp med – Mignolet kommer få kröka rygg ändå även om det är Accrington Stanley som står på andra sidan.

  Inom fotbollen pratas det biland om ”filten”. Den täcker inte hela kroppen, man får prioritera vilken del man vill skydda främst. I fjol lät vi det dra runt fötterna och i takt med att baklängesmålen rullade in så hade vi nog dragit upp den till knäskålarna. Samtidigt var vi duktigt skyddade längst upp på kroppen där skallen sitter och målen sprutade framåt under hela säsongen. Till denna säsong tycks någon ha tvättat den ett par hundra grader för varmt i maskin och när den skall användas täcker den inte mer än naveln med omnejd. Målen rinner in bakåt men framåt är det stendött.

  Detta är onekligen en enorm uppgift att lösa då BÅDE försvaret och anfallet är ur funktion men trots allt tycker jag Rodgers skall ges chansen att göra det. Det är väldigt mycket som inte är vad det borde vara i dagens LFC, vilket Brendan ska ha mycket kritik för, precis som han fick enormt mycket beröm i våras. Samtidigt är gräset inte alltid grönare på andra sidan och att hoppa upp på den sparka tränar-bandwagon som når allt högre hastighet, är något jag försöker undvika. Nä, även om han står inför sitt livs utmaning tycker jag Rodgers skall få fortsatt förtroende trots allt. Man måste få komma med saklig kritik utan att det per automatik betyder att man vill se ett managerbyte

  Klockan är mycket och jag borde gått och lagt mig för länge sedan. Ni får ha överseende med ett långt och något osammanhängande inlägg.

 5. Nu är ju inte lungor och fysik hans roll där han spelar! Tanken är att Allen/Can eller Hendo ska stå för löpbandet! Problemet med hans prestation är ju snarare att han sätter bollen i spel för få gånger! Han hittar inga uppspelspunkter utan får gång på gång spela på Lovren,Skrtel för han inte hittat nå annat! Och vill nog påstå att hittar inte han spelare som Sterling/Coutinho/Lallana/Lambert är det få som gör det bättre i den rollen (möjligtvis Pirlo,Kroos/Alonso) så är nog rätt övertygad om att det ligger minst lika stor del i dom offensiva spelarnas fel i att vara i rätt positioner!! Tankar på de Pelle?

  • Rille: Det är egentligen inte Gerrards fysik som jag tycker är problemet med honom, utan att han är slarvig och inte tillräckligt bra i positionsspelet. Det är egentligen inte så konstigt, med tanke på att han har spelat ungefär en säsong som defensiv mittfältare i hela sin karriär. Ja, att Gerrard inte får till uppspelen beror till stor del på att medspelarna inte rör sig tillräckligt mycket, men han har slarvat mer i passningsspelet den här säsongen än tidigare. Mycket mer. Och han är inte lika observant på vad som händer runtomkring honom.

 6. Tack för en bra krönika, det är dags att vila några spelare som känns mätta.
  Jag vill också se Sakho o Toure med M och M på kanterna. Sen prova med Lucas och Can med Cotten och Lallana.Lambert med Ballotelli på topp och Borini in i andra. Vet inte om det skulle funka men vill ha en riktig städgumma som är tuff i närkamperna framför backarna. Tror mkt på Can och spela in Lallana som tydliga startspelare.

  YNWA

 7. Vad är det med sakho som får alla att glömma hur dålig han har varit? Han har aldtig varit bättre än Skrtel, varför skulle ett par månaders skadofrånvara ändra på det? Just nu skulle jag dock hålla honom över lovren som just nu inte ser ut som en försvarare ens.

  • Det är potentialen med Sakho som är så otroligt mycket högre än med de andra. Han har uppenbara ledaregenskaper och jag tror att anledningen till att han haft svårt att visa dessa har varit språket. Bara sista månaden som han börjat ge lite intervjuer på engelska. Han var kapten i PSG vid 17 års ålder, och hans passningsfot och råstyrka ger ett spännande material att jobba med.

   Det är bara min åsikt. Jag tycker han blivit lite misshandlad av BR. En säsong, med oturliga skador, ny kultur och problem med språket. Sen värvas det direkt in en back på hans plats. Vad sänder det för signal? Vi skapade ett Sakho-problem genom Lovren-värvningen. Vi skulle värvat en högermittback enligt min mening. Inte en vänstermittback med i princip samma spelstil som Sakho, men klart mindre rörlig, utan nån egentlig spets och som haft en bra säsong i Southampton, inte mycket mer. För 20 miljoner pund.. (!)

   Snacka om att begrava en lovande kille. Jag tror Sakho kommer blomma ut till en världsback. Frågan är om det blir i LFC. Han behöver samma förtroende som BR gett Lovren men aldrig gett Sakho.

   Jag är faktiskt rädd att vi inte inser vad vi har i honom. Och jag är av uppfattningen att vi skulle göra en snart sak i att värva Varane och låta de två bilda vårt mittbackspar. Gå all in på Varane, förstå vilket otroligt samspelt mittbackspar vi får då. De kommer vara ryggraden i franska landslaget för cirka 10 år framöver, kanske tre VM och tre EM om de har rätt flyt. Det är vad jag hade satsat pengar på. Och en defensiv coach.

   Call me crazy, men en stabil defensiv är vad man vinner titlar med.

 8. Ska bli intressant att se hur Rodgers reagerar på detta. Själv så börjar jag gå i tankarna om att spela Lucas och Henderson djupt ner på mitten för att stänga igen framför våra backar och satsa på Balotelli och Lambert på topp och bara mata in långbollar.

  Det handlar inte om att vi ska spela vacker attackfotboll (Med risk för att låta bitter men har vi verkligen gjort det någon gång under Rodgers tid? Visst vi var effektiva förra året men det berodde väl knappast på en revolutionerande offensiv taktik utan på en formtoppad spelare (som var inspirerad av att lämna laget) och två-tre spelare som flöt med i de svallvågorna) utan det handlar nu om att plocka poäng. Jag vill se en förändring i tanken här då det är rätt uppenbart att den övning vi pysslar med nu inte fungerar över huvud taget.

  I mina ögon gäller det att sätta ner foten och stänga fabriken helt. Jag skiter fullständigt i CL spelet – Det spelar ju ingen roll länge. Sätt upp nya mål att fokusera på defensiven helt och börja med att hålla nollan i ett par matcher byggt på att frustrera motståndarna och tråka ut dem till döds. När laget har lyckats göra det så kan man börja se över hur man ska hantera bollen på mittplan osv.

  Är ingen fotbollstränare och självklart så vet Rodgers och hans team uppenbarligen bättre än mig. Men det är oerhört frustrerande att se detta Liverpool spela boll. Och det har det varit, om jag får vara krass, ända sedan han anlände till klubben. Med undantag för förra våren. Vad jag vill se är tydlighet och vilja att förändra detta läge.

 9. Sakho är odiskutabelt vår bästa mittback och den mittback med störst potential. Skrtel har varit en säkerhetsrisk i flera år och det är ett stort svaghetstecken att han fortfarande är ordinarie i ett lag med aspiration på en topplacering. Jag anser dessutom att vi behöver en riktig defensiv mittfältare på plan för att beskydda vår skakiga backlinje, Lovren kan vara en duktig mittback om han har defensiva mittfältare som Wanyama och Schneiderlin framför sig.

Kommentarer är stängda.