[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Tabellen ljuger inte…

ligan

… Nej…. Tabellen LJUGER INTE.

Liverpool är väldigt nära att vinna Premier League. Samtidigt understryker alla LFC-sympatisörer att ingenting är klart än.

Ordet Jinxa är frekvent använt nuförtiden. Språktidningen skriver att Verbet jinxa betyder att dra otur över något genom att prata om det.

Det är precis vad ingen LFC-supporter vill göra just nu. Man vill inte prata om ligatiteln. Please don’t mention the fucking title! Don’t jinx it! Don’t you fucking jinx it!

Jag vill inte jinxa… men, jag kan inte låta bli att tänka på hur fantastiskt det vore om Liverpool vinner Premier League. Måste man prata om ligatiteln för att riskera att jinxa? Eller räcker det faktiskt med att bara tänka tanken…?

Det känns som att jag riskerar att jinxa ligatiteln bara genom att tänka på den. Kanske eftersom alla vet vad jag tänker? Så, hur fan gör man för att inte riskera att jinxa detta? Vänligen lär mig konsten att inte jinxa.

Enough of the jinx. Det är svårt att undvika att skriva några ord om Manchester United. Det är egentligen meningen att vi LFC-fans ska vara storsinta i den här stunden. En EVENTUELL ligatitel är nära och United har sparkat en tränare för första gången sedan Berlinmurens fall (det är ju faktiskt sant…).

MEN! När Sir Alex Ferguson valde David Moyes talade han varmt om sin skotska landsmans etik, moral och värderingar. Jag tvivlar absolut inte på Moyes etik, moral och värderingar. Tvärtom, för en utomstående som jag tyder allt på att Moyes är en god människa på alla sätt och vis. Den stora invändningen och märkligheten är att Ryan Giggs har blivit utsett till tillfällig manager.

Jag inser att Giggs är en United-legend med stort fotbollskunnande… MEN när det kommer till etik, moral och värderingar finns minst sagt stora brister. Jag har enorm respekt för fotbollsspelaren Ryan Giggs, men ingen som helst respekt för människan Ryan Giggs. Och jag har väldigt svårt att förstå hur Ferguson – som uppenbarligen anser att god moral är en viktig egenskap hos en manager – på något vis har accepterat Giggs utnämning till tillfällig manager.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer
 1. Det är genom jinxar man når framgång. Helt säker på det. Måla upp en bild över hur du ser dig själv eller ditt lag lyckas och då känns det mer naturligt sen när matchen eller situationen väl äger rum – att lyckas.

 2. Skit i United och vem som styr deras skuta och hur de gör sina affärer. Vi får väl se hur stor och populära de är om de skulle gå 24 år utan en serietitel. Det är i alla fall skönt att kunna konstatera att en era verkar vara slut och en ny har precis påbörjats. Allt går i cykler — och som vi har väntat.

  Personligen är jag bara så jävla glad att vi höll kvar vid Rodgers. Tottenham hade förmodligen sparkat honom för en sjunde placering. Något jag var dödstrött på var sparkandet efter Benitez och det som följde med Roy & Dalglish. Ingen struktur på spelare/truppen, köp och släng, ärva föregående coachs trupp. Det har vi ju sett nu att det tar flera år för en coach att byta ut de spelare han inte vill ha och köpa in spelare för sitt system. Det var inte längesedan den här bilden var aktuell…
  http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Clubs/Club_Home/2010/7/27/1280269232086/Roy-Hodgson-006.jpg

  Vi är nära titeln nu, jinx eller inte men vi måste anses som storfavoriter även om vi inte vill jinxa eller inse det. OM vi missar den kommer man ju helt klar vara mer deppig än 08/09, men i sommar kommer jag uppskatta att vi är tillbaka i CL utan kvala och kan förstärka laget rejält i sommar och större dragningskraft. Allt över en 4:e plats i år har jag bara sett som en enorm bonus. Huvudsaken är att vi hela tiden blir bättre och bättre.

  Sen de fina nyheterna med utbyggnaden av Anfield.
  Mycket att vara glad för som Liverpool-supporter just nu.

  Come Sunday!
  We go again!

 3. Man undviker att jinxa genom att tro på att det inte finns någon annan väg att gå än seger och bestämmer sig för det. I mitt huvud är det helt omöjligt att se att vi inte vinner titeln i år. Gerrard har bestämt sig och med den beslutsamheten och bestämdheten han driver på laget med så finns inget annat. Det handlar inte om att ta ut något i förskott det handlar om att tro så hårt på att det är det enda alternativet. Än så länge talar allt för att det är just vad LFC gör, visst Norwhich var en dålig match men man vinner och kör. Just att man alltid rivstartar matcherna tycker jag är ett väldigt gott tecken, man är inte intresserad av att låta andra få kommandot.

  Någon moral och etik värd namnet kan väl knappast kapten rödnäsa ha heller.. skriver en bok där huvudtemat verkar vara att klanka på LFC och allt manipulerande..

 4. Aaahh, vad ni jinxar! Motverkas med cynism. Kommer gå åt helvete. Salah och Chamakh dödar drömmen!

 5. Man kan ju alltid jinxa åt andra hållet, jag har de senaste omgångarna bettat på det resultat jag INTE vill ska bli eftersom att jag ändå aldrig vinner när jag bettar 😀 😀 😀

  Skulle jag mot förmodan vinna så får jag ju en liiiiiiiiiten… JÄVLIGT liten tröst.