Mycket spel kring straffområdet, men en oförmåga att skapa de riktigt heta målchanserna. Insläppt mål efter taffligt försvarsspel på fast situation. Det bjöds inte direkt på några överraskningar i förlusten mot United, när vi möter lag som främst fokuserar på att försvara har vi svårt att få till de heta chanserna och likt så ofta förut den här säsongen står vi i stället poänglösa vid slutsignalen, efter att ha misslyckats att försvara mot en hörna.

Ännu en gång var det här en match som inte kändes som ett möte mellan två bittra rivaler, det var långt ifrån den känsla som funnits tidigare säsonger. Jag vet inte om det beror på att vi letar efter en identitet under Klopp eller om det beror på den identitet som United hittat under Van Gaal, men när det dröjer till andra halvlek innan den första varningen delas ut är det något som saknas. Jag tror och hoppas att de här mötena kommer glöda på ett annat sätt nästa säsong, när Klopp kommit längre i sitt bygge och United förhoppningsvis spelar en lite mer attraktiv fotboll. Personligen har jag alltid sett det här mötet som säsongens viktigaste, men säsongens möten tycker jag saknat den glöd som kännetecknat matcherna tidigare, det har varit nästan som vilken annan match som helst.

Trots det är det fortfarande så att det svider mer med en förlust mot United än mot andra lag, det blir inte bättre av att det var ett oerhört mediokert Manchester-lag vi ställdes mot. Rooneys mål var lika surt som oförtjänt, men när man inte gör några mål är som bekant risken för förlust mycket stor. Vi gjorde en bra insats, mittfältet dominerade, vann en hel del boll och lät inte United komma någonvart. Problemet med vårt mittfält idag var att det saknades kreativitet. Lucas hade bra koll på defensiven, men han är ingen spelare som bidrar i offensiven. Can, Henderson och Milner spelade alla med stor energi, men de har inte sina spetsegenskaper i spelet kring offensivt straffområde och det märktes i dagens match. Visst tog Emre Can en del bra avslut och hade med lite flyt varit målskytt, men han är inte spelaren som dyrkar upp ett försvar. Mycket ansvar för kreativiteten låg idag vid Lallana och Firmino, den sistnämnde av de två gjorde en bra match, men var för ensam. Adam Lallana fortsätter att vara frustrerande att se, hur han än kämpar och sliter så får han inte till det. Nickläget i den första halvleken måste en offensiv spelare i ett topplag göra något bättre av, även om nicken hade passerat De Gea är det tveksamt om det hade räckt för att bollen skulle gå in i mål. I dagsläget har vi få alternativ till förra säsongens dyra nyförvärv, så länge Coutinho, Sturridge, Origi och de andra offensiva krafterna är skadade kommer han att få mycket speltid, men då måste han också kunna kliva fram i den här typen av matcher och utgöra en skillnad. Om den fakta jag läste stämde har han inte gjort mål i PL sedan maj och då har han inte saknat speltid, han har dessutom spelat i en offensiv roll, det är för dåligt. Om Firmino hade haft en spelare med slutprodukt bredvid sig idag hade vi vunnit, det är jag övertygad om.

Att vi fortsätter att släppa in mål på hörnor är extremt frustrerande, för tredje matchen i rad är det just en sådan fast situation som leder till ett baklängesmål. Att Fellaini vinner en nickduell är inte så mycket att vara upprörd över, det är trots allt därför han är på planen, men att vi har fyra spelare som går upp i duellen och ingen som är i närheten av Rooney på returen är såklart alldeles för dåligt. I en match som är så här låst är det inte ovanligt att det avgörs på en liknande situation och att vi är så dåliga på att försvara oss har kostat en hel del poäng nu.

Det fanns egentligen bara en spelare på planen av yppersta världsklass, tyvärr spelade han för motståndarlaget, för det är inget snack om att David De Gea är för bra för att spela i årets Manchester United. Idag räckte det för att de skulle lämna Anfield med tre poäng.

1 kommentar
 1. Carra skrev innan matchen att denna match var inte årets viktigaste utan att det är matcherna i cuperna, speciellt FA-cupen där Stoke väntar i returmatchen. Vi behöver in med lite bucklor i vår digra prissamling. 4-platsen blir tuff att nå pga skadesituationen. Ge Klopp och laget en försäsong, in med 1 klasslirare på mitten, byt eventuellt ut Sturridge mot en annan klassforward. Sedan är vi hemma med truppen och Klopp kan bygga ett slagkraftigt lag.

  Tänk när laget har fått en försäsongsträning med Klopp. Då kommer de orka mer, göra mer sprint vilket innebär att man kommer ligga lite före motståndarna, detta innebär mer tid. Sedan blir laget mer samspelt, lirarna känner varandra och de individuella styrkorna. Sen är Klopp grym på att bygga en lag-känsla, de har Dortmundlirarna sagt i många intervjuer.

  Resultatet mot Utd var piss, spelet ok men jag tyckte mig kunna se att om laget och Klopp får lite tid på sig så finns en tydlig idé om hur vi ska spela. Det kommer att smälla ordentlig nästa år med många spektakulära resultat och mycket mål tror jag. Vi kommer att få se en HeavyMetal-fotboll av aldrig skådat slag. De unga spelarna kommer verkligen att pressa de etablerade så konkurrensen i truppen kommer att vara stenhård. Men vi vet om att skador kommer, särskilt när man har en så krävande spelstil med många sprintar, så en bred trupp behövs.

  Även om vi inte kommer att sluta topp4 denna säsong så tror jag på framtiden. Dock finns det som sagt chans att vinna 3 cuper, FA-, Liga-cupen och EuropaLeague. Och det skulle vara riktigt kul att se Liverpool i final på Wembley eller i EL. Håll modet och förhoppningarna upp, för det här kommer sluta lyckligt.
  YNWA
  Brushanen

Kommentarer är stängda.