Senaste nytt

Krönika: Ett lag växer fram

Med en handfull matcher spelade börjar Klopps spännande lagbygge att utkristallisera sig.

Det fanns många rödklädda hjältar på Stamford Bridge. Det var en kollektiv seger med många fina individuella insatser. Tiden då Liverpool hade en eller två storstjärnor vars dagsform bestämde lagets resultat är över. Just därför ser jag väldigt optimistiskt på lagets möjligheter den här säsongen.

Centrallinjen ser stark ut. Matip och Lovren ser ut som ett säkert mittbackspar. Wijnaldum och Henderson ser ut som ett säkert innermittfältspar. Det finns god täckning till samtliga centrala positioner. Spelare som Sakho, Lucas och Emre Can har mycket att ge, och erbjuder en viss taktisk variation. Längre fram finns många potentiella matchvinnare.

Nyförvärven sitter. Matip är den långa och lugna mittbacken som Liverpool har behövt sedan Hyypiä lämnade. Wijnaldum är bra på det mesta och Mané passar in perfekt i Liverpools spel. Jag och alla andra väntar med tillförsikt på att få se Karius och Grujic i framtida PL-matcher.

Det finns förstås fortfarande frågetecken. Hur länge håller Milner och/eller Moreno på vänsterbackspositionen? Kommer Klopps att kunna göra nödvändiga taktiska justeringar mot sämre motståndare?

Det är ödesfrågor som kommer att avgöra Liverpools säsong. Segrar mot Arsenal och Chelsea kan visserligen visa sig bli sexpoängsmatcher när CL-platserna fördelas i slutet av säsongen, men Liverpool måste förstås även ta ”programenliga” segrar mot mitten- och bottenlagen om man ska utmana på allvar. Nästa lördag gästar Hull det nyrenoverade Anfield – det är ett typexempel på sådana matcher där Liverpool måste ta 3 poäng.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Kommentarer

 1. Brushanen

  Sant, ett lag växer fram. Men hur tycker du att det växer fram? Vad är det som gör att vi vinner mot Chelsea och Derby? Du nämner namn på spelare. Är det intressant? Är det inte mer intressant att se vad det är för skillnad i spelet dvs taktiken och hur vi uppträder? Analyser likt den som Liverpool.no levererar tycker jag ger mycket. Jag skulle uppskatta mycket om ni fick in en taktikexpert eller själva levererade taktiska analyser. Det är mycket mer givande än värvningar hit och dit. T ex i Chelsea-matchen så hade vi Mané, Wijnaldum och Matip som är nya mot föregående säsong, då det också blev vinst på Stamford Bridge. Vad var skillnaden mellan de matcherna? Kolla in http://www.liverpool.no/innsikt/se-hvordan-liverpool-har-forbedret-sin-struktur-offensivt/
  Detta är menat som en konstruktiv kritik. Jag tycker att ni gör ett bra jobb, och sajten är grymt bra.

  1. pelle2x

   Vi skulle gärna ha en taktikexpert men det finns inte så många på frivilliga på rad 😉

   Den här texten skrevs på ~5 minuter omedelbart efter matchens slutsignal. Syftet var inte att analysera utan snarare att komma med en spontan reaktion efter matchen. Efter stormatcher vill vi gärna ha spontana reaktioner direkt efter slutsignal och analyser i ett senare skede. Den här typen av text blir därför bäst om du läser direkt efter slutsignalen och inte nästan en vecka efter densamma.

Laddar...