Här kommer några av mina intryck från den senaste tidens händelser i fotbollseuropa. Det är en spontant skriven text om saker jag har sett & hört, och gärna vill uppmärksamma andra på.

I England är VAR alltjämt ett hett samtalsämne. Min känsla är att allt fler börjar gilla VAR, eftersom de inser att det hjälper domarteamet att fatta rätt beslut vid avgörande situationer. Det är förstås ironiskt och en ren tillfällighet att Manchester City har ”drabbats” av superivktiga VAR-beslut i sina senaste matcherna mot Spurs. City hade rejält spelövertag mot Spurs, men matchen slutade oavgjort, vilket vi LFC-sympatisörer förstås är väldigt nöjda med.

För Spurs del var krysset på Etihad ett bra resultat, men de dras fortfarande med osäkerheter på transferfronten. Det handlar främst om Christian Eriksen, som har nobbat nytt kontrakt och hoppas flytta till antingen Juventus eller Real Madrid innan transferfönstret stänger. I synnerhet Real Madrid har varit ett hett rykte under hela sommaren, då han uppges vara deras backup-alternativ till Paul Pogba. Jag är glad att vi har sluppit långdragna transfersagor den här sommaren, det slukar förmodligen mycket energi ur gruppen och kan också ha en destruktiv effekt för lagmoralen; för hur bra kan det egentligen vara för Man Utd att alla vet att Pogba hellre vill spela i Spanien?

Någon annanstans i Premier League fortsätter Chelsea att trampa vatten. 0-4-resultatet i premiären var missvisande, men likväl en käftsmäll. Straffförlusten mot Liverpool i Supercupen var ett stort steg framåt, framförallt spelmässigt, men gårdagens oavgjorda match mot Leicester var ett steg bakåt igen. Målskytten Mason Mount såg visserligen fin ut och Chelsea var visserligen heta i matchinledningen, men Leicester blev bättre och bättre – och i slutändan var Brendan Rodgers mannar närmare segern.

José Mourinho var inne på att Frank Lampard köper tid genom att satsa på unga spelare. Det stämmer nog, men det ska verkligen bli intressant att se hur stort tålamod klubben har om resultaten fortsätter att gå emot dem. Klubbledningen förstår säkerligen att de inte kan slåss om ligatiteln, men de har nog siktet inställt på topp 4.

* * *

Helgens stora snackis var ändå Eduardo Camavinga.

Rennes blott 16 år gamla mittfältare gjorde en utmärkt match mot självaste PSG. En supertalang presenterade sig på allvar!

Nedan kan ni se hans bravader mot mästarna från huvudstaden:

1 kommentar
  1. En blivande storspelare…
    Signa nu eller för evigt ångra.

Kommentarer är stängda.