Senaste nytt

Krönika: Det närmar sig

[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ni har också känt det va? Hur pulsen börjar gå upp en aning. Det är bara knappt två veckor kvar till ligapremiären och den här lite avslappnade känslan man har i kroppen under sommaren, då matcherna saknar en större betydelse, kommer inom kort att vara som bortblåst. Snart sitter man där igen vid datorn en timme före matchstart och väntar på att få se startelvan komma ut, för att sedan kasta sig över tangenterna och diskutera varför Glen Johnson alltid får starta eller hur vårt mittfält ska spela i praktiken. Alldeles extra känns den där spänningen i premiären, då man inte riktigt var laget står, men vet inte vilken kraft motståndet har och för enda gången på säsongen står alla lag på samma poäng, tabellen har inte delats in än och de förväntade topplagen är än så länge bara just det, förväntade topplag.

Johnson

Några omgångar senare kan det vara allt ifrån succé till fiasko, poängförluster gör att man snabbt kastas nedåt i tabellen. Förra säsongens start var väldigt bra, med tre raka segrar och full pott, med det spelschema vi har i år känns ett sådant scenario väldigt svårt att uppnå, men en seger i premiären känns viktigare än på många år. Vi är utan Suarez nu och jag tror vi alla vet vad som kommer att skrivas i media om vi får en dålig start, det kommer att skrivas spaltmeter om hur vi saknar vår skyttekung, man kommer att skriva om hur fjolårets succésäsong var hans förtjänst. Det är viktigt att vi tidigt under säsongen visar att vi är ett lag att räkna med även utan Suarez och då krävs det tre poäng i premiären.

Jag har svårt att hetsa upp mig över resultaten under försäsongen, spelarna är nertränade och säkert lika motiverade att spela som jag är att titta, de vet att det är när serien börjar som resultaten räknas. Även om det är skönt att slappna av under perioder kan jag inte säga annat än att jag saknar den där anspänningen en ligamatch ger, att vi under den här säsongen dessutom kommer att få känna samma anspänning under Champions League-kvällarna gör inte direkt att man ser fram emot säsongen mindre. Fotbolls-VM och Silly season i all ära, det är nu den riktiga fotbollen börjar närma sig. Om en månad har fönstret stängt och vi är några omgångar in i ligasäsongen, vi vet då vilken trupp vi har och vi vet mer om hur vi står oss mot de andra lagen. Låt oss hoppas att det ser ut ungefär som i fjol, med oss i toppstriden och med Manchester Uniteds nye tränare i intervjuer om hur han ska vända den negativa trenden.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Kommentarer

 1. Jörgen

  Vi kommer att sakna Suarez för hans 30 mål eller hans ca 10 – 12 assist men jag tror att han ligger bakom 20 mål till.
  Glenn Johnson kommer jag inte sakna om han lämnar Liverpool åtminstone då han var egen planhalva.

 2. Joakim

  Fan blir lite knäckt över att läsa om Aggers tårfyllda snack med BR. Han ska ha fått tillåtelse att lämna under USA-resan. Det är väl nu ganska säkert att hans dagar i klubben är räknade då. Mycket tungt tycker jag. En stor favorit tillsammans med Gerrard.

 3. DeZ

  Haha hej domedagsprofeter!
  Kul att säsongen har börjat och ni får redan kalla fötter…
  Låt de nya spelarna sätta sig in i spelsystemet så kommer det bli bra…Det går inte lära sig cykla på en dag. Sitt lugn i båten och avvakta några matcher innan vi dömmer!

 4. jahaja

  Nej ,nej och åter nej. Det här känns inte bra. Visst vi har breddat laget , men inte spetsat , det känns som dom spelare vi plockat in är till för CC och FAC och inte till för att slåss om ligatitel och CL. Satan vad jag saknar Suarez , jag säger inte att han skulle göra 30 mål i år igen men säg 23. Dom spelare vi plockat in ska nu försöka täppa det hålet , men vi kan ju inte spela med 16 man på plan samtidigt. Och som det ser ut nu tvivlar jag starkt på att vi kommer att göra 80 mål det här året. Någonstans inom mig gnager en olustig känsla av att vi kommer att tappa 3 placeringar och att scums kommer att klättra 3. Kalla mig en pessimist , förlorare eller vad som helst , men så här känner jag nu. Innerst inne hoppas jag självklar att jag har ruskigt fel i mina antaganden.

  1. SalmoN

   Har exakt samma vibbar…
   Vi levde sjukt mkt på en spelare ifjol, och nu har vi ersatt hans världsklass med mellanmjölk…
   Är även rädd att SG överträffade sig själv i fjol, o åren nu kommer ta ut sin rätt med allt matchande… Vad har vi då att sätta in?? En 20 tysk som knappt gjort 2 säsonger…

 5. Toyen

  När förra säsongen startade så såg jag efter 3-4 matcher att våran gode Glen inte var samma Glen som avslutade föregående de säsong, jag gav det ytterligare några matcher men icke. Påpekade detta på några forum men blev tystad snabbare än jag han skriva klart mer eller mindre, så har jag hållit på sedan dess, frågat mig själv varför han fick/får vara med och de senaste månaderna så har även en större publik fått upp ögonen, jag frågar mig själv nu:

  Är majoriteten så blåögda att kunna inse den svaga länken i laget eller är de enbart optimistiska?

 6. Brushanen

  Spot on Pelle2x!
  Nu får det snart vara färdig-raggat. Vi börjar kännas spelklara, ska bli sjukt kul att följa

  1. pelle2x

   Det är Tomas (inte jag!) som har författat krönikan, men jag instämmer också i det han skriver!

Laddar...