Min övertygelse till att det fungerar så bra just nu för Liverpool är mångsidigheten hos våra spelare till att snabbt agera och fylla luckor för varandra. Något som Sturridge och Can i det här fallet inte behärskade lika bra sist men det är också fullt förståeligt då det här kräver mycket träning tillsammans. Vi kan inte räkna med att Liverpool inte kommer sakna någon spelare, det kommer förmodligen vara mer regel än undantag, vi kan inte heller räkna med ett lika självspelande piano även om vi byter enstaka spelare. Det gäller att vi lyckas inkludera de spelarna som inte får matchträning varje vecka att de står startklara när de behövs. För de kommer behövas.

Efter den oavgjorda matchen mot Manchester United är det som främst diskuterats betydelsen av att två spelare saknades.

Wijnaldum & Lallana.

Åsikten vilar dessutom stadigt på att den senare hoppade in och bidrog till Liverpools bästa period i matchen.

Konkret, handfast, okomplicerat.

Problemet är inte att Lallana och Wijnaldum blir hyllade för det som de gjort bra tidigare utan för att vi desto mer väljer att se otillräckligheten i Sturridge och Cans insatser.

En perfekt grogrund för att opinion enkelt slår undan fötterna för nästa offer. Efter det går det väldigt snabbt så hänger syndabocken snart brinnande som en fackla i natten. Men minnet är kort. Lallana var fasligt nära en egen ceremoni.  Låt oss inte göra samma misstag med Sturridge när vi har möjligheten. För det är faktiskt skillnad på kritik och ”kritik”. För du vill väl inte stå där som en hycklare om ett år, du vill väl inte vara den som kastade tändstickor på vår näste Messias? Valet är ditt, jag tänker inte göra det.

När vi idag får besök av ett svårspelat WBA(två oavgjorda matcher förra säsongen) så väljer jag att tro att en inhoppare förgyller kvällen och avgör! Blir det Origi, Sturridge, Ings eller rent av Mignolet som räddar en straff? Eller kanske är det publiken som lyfter laget till den extra nivån.

Burton-Albion-v-Liverpool-EFL-Cup-Second-Round

 

3 kommentarer
 1. Bra skrivet, riktigt bra faktiskt. Det är skillnad på kritik och kritik, Sturridge ser ut att hänga löst, visserligen har han inte matchats in i ett brakade tempo, men han har tränat med laget under en längre tid och bör veta hur han skall pressa/röra sig, där sviktar han. Han är en bra målskytt, han är en bra tekniker, han måste dock jobba mer med kollektivet.

  Det jag personligen kritiserar är hans arbetsmoral, press, rörelse, detta måste han bli ljusår bättre med när vi kör Klopps modell, Firmino har visat sig lyssna, när skall Sturridge komma igång?

  Can kan man inte kritisera för mycket, otränad i matchsammanhang och har långt kvar till den lägstanivå han skall klara av.

  Lallana har utvecklats till en annan spelare, han är som en oslipad Coutinho, fart, teknik och press, enorma framsteg, en annan manager hade säkert sålt under sommaren men nu har vi inte bara en energigivande manager utan en manager som ser bortom svackor, här kommer Can och Sturridge in i bilden igen, Klopp ser potentialen i dessa herrar, även flera spelare får vi förmoda men när det inte visas på planen, när de väl spelar, då är det svårt att försvara varför de ska få chansen på nytt oavsett skador och med mindre matchtempo.

  Då är kritiken befogad.

  • Tack! Tyvärr hjälper det ju inte Sturridge sak att han sitter och tjurar på bänken när vi leder med 2-0 och totalt dominerar matchen.

   Klopp hade en lång intervju på MNF tror jag inför matchen mot Swansea där man fick stor inblick i hur han ser på Liverpools vis att formera sig, han talar ofta om 6 platser som ska fyllas, och att han inte tycker det är viktigt vem som är var, alla ska kunna vara på alla platser, och där saknar tyvärr Sturridge en del, då han föredrar att fylla endast en specifik position vilket försvårar samspelet med övriga. ”He can play 6, he can play 8, it doesn’t matter” Klopp angående Lallana.

   En annan viktig del av hans filosofi är att de här 6 spelarna ska pressa så snabbt vid bolltapp att vi får en direktåtererövring högt upp i planen och bara behöver någon enstaka pass för att skapa en målchans.

   Liverpool ser riktigt grymma ut i år och det som saknas är väl viss bredd ändå, då de flesta av bänkspelarna inte är lika mångsidiga som de som spelar just nu. En dröm hade varit att kunna knyta till sig Payet & Mahrez till laget, tror deras mångsidighet hade passat in som handen i handsken

  • Varsågod 🙂
   Att se sur ut på bänken är inte bidragande, sant, dock så är det nu, under denna tid Sturridge (alla våra spelare på bänk/planen) ska/kan/bör observera och ta åt sig, det är nu han kan använda den negativa energin till att förbättra sig och det är under denna tid han antingen vänder och blir den spelare som han förväntas vara/bli eller så gräver han ner sig ännu djupare, det är psykologi inblandat, han har bevisat sig vara mentalt stark och driven att komma tillbaka efter skador och i det sammanhanget är han stark.

   Ändrar han sig så är han given, det återstår att se ?

Kommentarer är stängda.