Senaste nytt

Krönika: City nere för räkning

Liverpool bara vinner och vinner i ligaspelet. Detsamma kan man inte säga om Manchester City, som i och med förlusten i derbyt åkte på sin 4:e förlust för säsongen.

På förra säsongens 38 omgångar vann City 32, spelade 2 oavgjorda och förlorade 4. Nu har de redan förlorat 4 och spelat 2 oavgjorda. Med andra ord måste City vinna varenda återstående ligamatch om de ska kunna upprepa förra säsongens poängskörd. Realistiskt? Nej, knappast.

Igårkväll tog Anthony Joshua tillbaka sin världsmästartitel i tungvikt. Det blev ingen knockout utan istället en seger på poäng.

Min känsla är att Liverpool håller på att knocka City, som ju tog förra ligatiteln med minsta möjliga poängmarginal. Liverpools segertåg fortsätter att köra framåt i rasande fart. Skador och sjukdomar har inte påverkat lagets framfart. Det har däremot Citys avbräck gjort.

Det är förmodligen bra för Liverpool att Leicester också har hittat storformen. Det är att bra att de fortsätter att pusha Liverpool. Jag tar ingenting för givet, men City är nere för räkning, och är det någon som verkligen tror att Leicester kommer hålla säsongen ut?

Det finns all anledning att beundra Brendan Rodgers tränargärning i Leicester, men jag tror inte att de kommer att orka distansen ut.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Kommentarer

 1. Erik Larsson

  Leicester flexibilitet gör att dom plockar mycket poäng, tror jag. Dom kan spela mot defensiva, låga lag och vinna de matcherna. Samt att dom kan växla tempo, spela på kontring och slå lag som vill ha mycket bollinnehav och driva tempot i matcherna.
  Till skillnad från Man C som håller sig till sin spelidé oavsett matchbild och motstånd. Även om det kostar dom 4 förluster och troligen även ligatiteln.
  Stor beundrar för Leicester och sättet som dom vinner poäng på.

 2. Andreas

  Jag å andra sidan börjar verkligen se Leicester som ett reellt hot, tror de blir riktigt farliga. De ser ut att ha fått ordning på det mesta och spelar, likt LFC, en riktigt fin fotboll under Rodgers. Men som du skriver är det ju å andra sidan bra med en utmanare som gör att man måste vara på tårna i varje match!

  1. Andreas

   Menade att LFC spelar fin fotboll nu såklart 🙂
   (Kan ju tolkas att jag menade under Rodgers, vilket de iofs gjorde med i perioder!)

Laddar...