[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Matchen mot Chelsea var ingen minnesvärd historia, en ganska bra fotbollsmatch, men den saknade den där nerven man vill åt. Det kändes lite som om vi redan givit upp i kampen om CL-platsen i och med Uniteds tursamma seger över Crystal Palace. Visst fanns det positiva saker att ta med, som Gerrards mål och Sinclairs inhopp, jag tycker dessutom att Lallana blir mer och mer delaktig, om han kan få till en bra slutprodukt vid målchanserna kan han visa sig vara en nyttig värvning.Vi mötte ett stabilt lag, som inte bjöd på speciellt mycket och ser man till vilka spelare de har till förfogande är det ingen överraskning att de slutar säsongen i topp. Det är en hel del som skiljer våra trupper åt, men det var en sak jag reflekterade över när jag såg matchen igår, nämligen ytterbacksplatserna.

I Chelsea finns ligans bästa ytterbacksuppsättning, med Ivanovic och Felipe Luis på planen och Azpilicueta som backup, i vår fyrbackslinje spelade en innermittfältare till höger och en trött högerback till vänster. Jag tror att Brendan Rodgers kommer vilja spela med fyra man framför Mignolet nästa år, om vi ska göra det kommer det att krävas en hel del investeringar på kanterna. De alternativ vi har idag känns inte speciellt övertygande. Alberto Moreno kan komma att bli en bra vänsterback, men att Rodgers håller Johnson före honom i dagsläget tyder på att han inte uppskattat spanjorens bristande defensiv. På tal om spanjorer med brister, bakom Moreno och Johnson som alternativ till vänster finns José Enrique och denne kan knappast ha speciellt många matcher kvar att spela i klubben. Om vi antar att Johnson också försvinner står vi nästa säsong med Moreno som enda alternativ till vänster, det känns verkligen inte optimalt. Till höger hittar vi Manquillo, som uppenbarligen inte är någon favorit hos Rodgers och även i det här fallet kan jag tänka mig att det är den fladdriga defensiven som gör att han inte får något förtroende. Jon Flanagan gjorde det bra när han spelade i fjol, men han har en lång skadefrånvaro både bakom och framför sig, var han står efter den är omöjligt att säga. Andre Wisdom har haft svårt att ta en plats i WBA den senaste tiden, han är med andra ord inte en spelare som ska kunna gå in och konkurrera om en ordinarie plats hos oss. Emre Can ser jag inte som ett högerbacksalternativ, han är en bra fotbollsspelare, men en medioker högerback.

Vi behöver såklart lägga en rejäl summa pengar på en anfallare som levererar, det blev vi påminda om igår när Rickie Lambert sprang runt i anfallet och letade efter öppningar, ofta ett steg efter. Det är dock viktigt att vi ser över våra alternativ på ytterbacksplatserna, det var mängder av gånger under gårdagens match som våra uppspel stannade vid att Glen Johnson lyfte ut bollen i tomma intet och nästan lika många gånger som det lämnades luckor till höger efter att Emre Can stått för ett genombrott och därigenom blottat en lucka bakom sig. Vi behöver ha spelare som känner sig bekväma i den position de blir tilldelade. När laget är i form rullar det lätt på och poängen tickar in, men när det går tungt behöver man något att kunna luta sig tillbaka på, en trygg backlinje är en sådan sak och om Rodgers kan bygga en sådan i sommar kommer våra chanser till att nå CL nästa år att vara betydligt större. Vilka två som spela i mitten av den är en viktig fråga, men minst lika viktig är vilka som ska ta kanterna, jag ställer mig tveksam till att rätt spelare finns i vår trupp idag.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

5 kommentarer
 1. Helspanskt med Moreno och Montoya som ytterbackar kanske? Synd att Flanagan har sådana skadeproblem med tanke på vilken säsong han ändå gjorde.

  Blir glad när Glen inte längre spelar i Liverpool, ingen kämparglöd eller motivation. Tappat allting som gjorde honom till kanske ligans bästa högerback en gång i tiden.

 2. Hur går det för Ryan mclaughlin?(stavning) Någon som har nån koll? Han ska väll inte vara nått första val men kanske backup?

 3. Får vi in Montoya så är väl HB sidan ok Manquillo och Wisdom som backup. Även Flanagan när han är tillbaka. Men vi behöver verkligen en VB också. Men vem? Jag har dålig koll på måste jag säga. Finns det något bra därute?

  • Ricardo Rodriguez i Wolfsburg hade varit en rejäl förstärkning, stark defensivt och grym inläggsfot. Annars finns det andra bra alternativ som Alex Sandro i Porto, Jetro Willems i PSV, Jose Gaya i Valencia m.m.

   Tycker dock att för ovanlighetens skull så finns det betydligt färre alternativ på högerbacken som skulle förstärkt oss. Montoya sure, men finns bättre alternativ. Danilo i Porto är vass men vill han komma? sen finns det ju även Nathaniel Clyne ( som tyvärr verkar gå till Utd ) och Lichsteiner hade varit en bra free transfer innan han signa nytt med Juve. Sebastien Corchia i Lille var ju väldigt lovande, vet ej hur han är nu, detsamma med De Sciglio i Milan.

 4. Stryk Danilo, fick mig påmind om att han är klar för RM efter säs.

Kommentarer är stängda.