Wilders mannar ligger risigt till i tabellen – men bör klara kontraktet i slutändan.

Förra säsongen var Sheffield United en av de mest positiva överraskningarna i Premier League. Tack vara en tydlig struktur och ett starkt försvarsspel lyckades de placera sig på en stabil niondeplats när ligan var färdigspelad. Med en bättre säsongsavslutning hade de rent av utmanat om Europa-platser på allvar. På de 38 ligamatcherna hade de en målskillnad på 39 gjorda och 39 insläppta mål. Deras matchrad 14-12-12 innebar lika många segrar som Arsenal och lika många förluster som Leicester och Chelsea. Sheffield United var ett svårslaget lag säsongen 19/20.

Säsongen 20/21 har inte börjat särskilt bra. Gårdagens förlust mot Liverpool innebär matchraden 0-1-5 på de 6 inledande matcherna. Målskillnaden är 3-9. Med andra ord gör Sheffield färre och släpper in fler mål än förra säsongen. Trots den horribla inledningen finns anledning till framtidstro i Sheffield. Jag är övertygad om att Rhian Brewster och Oliver Burke kommer att börja leverera snart, och målvakten Aaron Ramsdale var en förnuftig värvning, även om övergångssumman på £18,5m var saftig. Dessutom fanns redan många intressanta spelare i truppen; enligt min mening är januariförvärvet Sander Berge den absolut mest spännande spelaren där. Jag tror att Berge kan utvecklas till en spelare för de absolut största klubbarna, han besitter en väldigt intressant kombination av skicklighet, spelsinne och fysik. Det är inte svårt att dra paralleller till Yaya Touré, även om ivorianen förstås befann sig på en helt annan nivå under sina bästa år i karriären.

Det är omöjligt att inte unna Brewster framgång i Sheffield. Han är en extremt sympatisk spelare som har hunnits brottats med båda stora skadebesvär och rasism under sin hittills korta karriär. Det finns stor potential i Brewster och känslan är att han kan explodera när som helst. Han kanske aldrig kommer bli den mångsidiga Firmino-typen som vi har vant oss med i Liverpool, men han är snabb i djupled, han nosa till sig målchanser och är en fantastisk avslutare. Han visade sin potential i Swansea och nu måste han göra detsamma i South Yorkshire. Jag tror att han kommer att göra det – och att Sheffield kommer att klara kontraktet.