Mittfältaren är tillgänglig – men vågar Liverpool slå till?

För några år sedan var Renato Sanches en av Europas absolut mest hypade unga mittfältare. Han hade ett fullständigt magiskt 2016 som kröntes med ett EM-guld och en spännande flytt till Bayern München. Dessvärre har inte Sanches lyckats i Tyskland och utlåningen till Swansea under säsongen 2017/2018 var minst sagt misslyckad. Många förväntade sig att Sanches, då drygt 20 år gammal, skulle bidra till att Swansea lämnade bottenskiktet i tabellen – det misslyckades brutalt. Istället fick Swansea en spelare som inte synkade med varken medspelarna eller omgivningen i övrigt.

Det är egentligen först efter flytten till Lille 2019 som Sanches har fått sitt spel att stämma igen.  Där har Sanches kommit tillbaka med besked: såväl i klubb- som landslag. Han var definitivt en av nyckelspelarna när Lille skrällvann ligan 20/21, och enligt min mening var han bäst på planen i ett flertal av EM-matcherna som spelats de senaste veckorna.

Få mittfältare är lika imponerande som Sanches när han är i toppslag. Han tar sig förbi spelare. Han vinner närkamper. Han har oändlig energi. Han slår vassa passningar. Han dunkar iväg stenhårda distansskott. Ja, han gör i princip allt.

Frågan är om den numera 23-årige Sanches har mognat tillräckligt mycket för att kunna lämna svaga prestationer bakom sig. Han klarade inte pressen i varken Bayern eller Swansea, där han på olika sätt var utsatt för hård press, men samtidigt kan människor mogna mycket mentalt under den mognadsprocess som många genomgår vid åldern 20-23 år. Skickligheten har han definitivt.

Någonting oroande med Sanches är skadorna. För att prata Liverpool-språk är han ungefär lika skadedrabbad som Naby Keita och vi vet alla hur enormt stora problem han har haft att hitta rytmen i den röda tröjan, mycket beroende på just skadorna.

Sanches har 2 år kvar på sitt kontrakt med Lille och enligt L’Equipe är den franska mästarklubben beredda att släppa honom till ett rimligt pris. Det skrivs om summor som £20-25m, vilket ju är rena reapriset på dagens spelarmarknad.

Jag kan förstå om Liverpool är intresserade av att ta in honom som Wijnaldums ersättare, men vågar man verkligen ersätta en ”Mr Reliable” som Wijnaldum med en chansning som Sanches? Eller vore det kanske vettigare att ta in en spelare som Saúl Ñíguez istället?

1 kommentar
  1. Renato påminner lite om Edgar Davids i sin riviga stil. Men är han skadad lika mycket som Keita är han inget för Liverpool. Men jag hoppas Klopp har en plan vilken som ska ta Ginis plats som nästan alltid var stabil 4+ spelare och aldrig skadad.

    Vilken spelare skulle ni vilja se och kan axla hans roll på mittfältet?

Kommentarer är stängda.