Det pratas väldigt mycket värvningar nu och det är inte så konstigt med tanke på att vi har ett vidöppet transferfönster, men man ska inte stirra sig blind på nya spelare, minst lika viktigt är det hantera det som redan finns i truppen. Idag gjorde Liverpool något väldigt viktigt, man förlängde kontraktet med Harvey Elliot och jag tror vi alla med stor förväntan ser fram emot vad han har att erbjuda oss framöver.

Det brukar alltid snackas talanger i Liverpool, oftast finns det någon ung spelare som alla fans sätter sitt hopp till. Det har varit allt från Neil Mellor, Harry Wilson, Ben Woodburn och Dani Pachecho, till Michael Owen och Raheem Sterling. Oftast mynnar det här hoppet ut i en utlåning, ytterligare en utlåning och sedan en flytt till en mindre klubb. I fallet Harvey Elliot känns det verkligen som att det snarare handlar om en spelare som inom kort kan konkurrera i a-laget på allvar, för det är en riktigt stor talang som vi lagt vantarna på. Det pratades stort om honom redan när han kom till oss från Fulham, men efter förra säsongens utlåning till Blackburn har hans namn blivit hetare och hetare. Att producera som han gjorde i Championship är imponerande, att göra det i en sådan ung ålder är än mer imponerande. Sju mål och elva assist ger honom arton poäng, det går till exempel att jämföra med Mason Mounts säsong i topplaget Derby, där han gjorde sjutton poäng. Mount var 20 år när han gjorde sin fina säsong i Derby under Lampard, när Elliot inledde sin succésäsong var han 17 år.

Det är såklart svårt att säga om vårt unga löfte är redo för Premier League redan nu, det är också svårt att veta om det bästa för hans utveckling är en trupplats där han enbart ges enstaka inhopp. Det är trots allt en annan sak att prestera på den nivå som krävs för att hjälpa Liverpool, för att kunna avlasta spelare som Salah och Mané, men att talangen finns i honom råder det ingen tvekan om. Blicken, klippet i steget, tillslaget och den där uppsynen som verkligen lyser av en tro på den egna förmågan. Det här kontraktet visar att klubben tror på Elliot och konstigt vore det annars, av alla spelare som gör sig redo för försäsongsträningen är den unge engelsmannen en av de spelare som ska bli allra mest intressant att se. För Harvey Elliot är på riktigt. Bakom vår anfallstrea finns i dagsläget Diogo Jota som given konkurrent, men därefter skulle Elliot kunna trycka sig in. Det finns en del som talar för att vi kommer försöka göra en offensiv värvning och då kanske det bästa vore att låna ut Elliot en säsong till, men hans tid kommer, om inte den här säsongen så nästa. Nyss fyllda 18 år, ett nyskrivet kontrakt och Jürgen Klopp som guide genom de första proffsåren, förutsättningarna skulle kunna vara sämre.

4 kommentarer
  1. Sjukt mycket bättre hemsida nu. Tack ska ni ha för allt arbete ni lägger ner 👍

  2. Jag tror mycket på denna grabb – men hoppas att han får spendera en säsong till i Championship (och då gärna Blackburn igen). Tror att det bygger tuffhet som vi kan ha stor glädje och nytta av på sikt.

    • Verkar dock ryktesvis vara som så att han kommer vara truppspelare för oss kommande säsong.

    • Tror han kommer kunna ersätta Shaqiri på ett bra sätt redan 21/22.

Kommentarer är stängda.