Liverpool omges av mycket negativitet när man går in i den tredje halvan av säsongen, men när allt kommer omkring ser läget bra ut för Klopps mannar.

Försäljningen av Coutinho i kombination med några halvdana resultat efteråt har skapat negativa vibbar hos många. Visst hade vi helst haft kvar brassen men världen går inte under – och i synnerhet Liverpool går inte under.

I skrivande stund ligger Liverpool 3:a i ligan. 5 poäng efter Manchester United. 2 poäng före Tottenham. Försprånget till Spurs hade förstås varit större om linjedomaren gjort sitt jobb förra helgen, men det är bara att acceptera och gå vidare. Det finns ingenting konstruktivt eller för egen del fördelaktigt att fortsätta älta vare sig Coutinho-försäljningen eller linjedomarens agerande mot Spurs.

Det ser trots allt ganska bra ut inför säsongens sista tredjedel. Läget är ”not so bad”, så att säga.

Försvarsspelet såg ovanligt bra ut mot Spurs, både när laget pressade högt och backade hem. Backlinjens positionsspel ser allt bättre ut i takt med att van Dijk kommer in i laget allt mer. Mittfältet skyddade backlinjen på ett okej sätt så länge Henderson orkade. Jag vet att Hendo får utstå en hel del kritik nuförtiden men enligt min mening gör han ett bra jobb framför backlinjen. Han har inte längre ’box-to-box’-rollen och bör därför inte bedömas utifrån den. Det märks när Hendo inte spelar.

Det vore onekligen en stor bonus om Clyne kan komma tillbaka. Han uppges vara tillbaka i träning efter sin långa frånvaro. Om Clyne kan hitta nygammal form skulle välkommen stabilitet infinna sig i backlinjen. För oavsett hur mycket vi vrider och vänder på det, har varken TAA eller Gomez presterat på en lika jämn nivå som Clyne gjorde innan sin långa frånvaro. Både TAA och Gomez har dock samlat på sig ovärderlig erfarenhet inför framtiden.

I anfallsväg har vi en ständigt hotande Salah som inte behöver vara i toppform för att göra de mest fantastiska målen. Där finns också Firmino som allt mer framstår som en komplett fotbollsspelare. Och där finns också Mané, som inte varit i toppslag på sistone, men som har fantastisk kapacitet.

Och vad sjutton ska man egentligen tycka om Oxlade-Chamberlain? Ibland lysande, ibland riktigt dålig. Det är fortfarande mycket ”Arsenal” över hans ojämna nivå, men det som vi alla borde kunna enas om är att det finns en otroligt spännande fotbollsspelare i honom. Nu är det helt upp till AOC själv om hans säsongsavslutning kommer att innehålla storartade insatser som leder till VM-uttagning eller någonting helt annat, någonting betydligt sämre.

Detsamma gäller Liverpool; laget har allt i egna händer. Man kan fortfarande komma långt i Champions League den här säsongen och kvalificera sig till samma turnering nästa säsong.

Nu kommer ni antagligen att tycka att den här texten är alldeles för positiv, och det kanske är sant, men någon måste ju försöka balansera upp alla de överdrivet negativa rösterna bland LFC-fans. Eller hur?

4 kommentarer
 1. Tycker väl att den är spot on, utgångsläget är bra och vi har inte kollapsat. Men det kommer att bli skakigt och att AOC skulle vara lösningen känns för slumpartat och här måste faktiskt Klopp och gänget få kritik – fattar inte varför att rättmätigt kritisera dåliga beslut ska behöva bli så känsligt. Precis som på samma sätt att vi tappat mycket under höstsäsongen p.g.a. usel backuppsättning kan det bli nu också. Jag orkar inte läsa ursäkten om att Klopp bara tar in de han vill ha och vi ska vara nöjda med det, för att ett sånt resonemang ska ha 100% bäring måste Klopp ha ett 100 procentigt facit också.. Det fanns uppenbarligen alternativ på marknaden till VVD, Laporte lär ju inte vara ett uselt alternativ t.ex. Jag tycker om Klopp och vill ha kvar honom men det här är enligt mig oroande, för lite kompromiss måste han ha ifall vi ska få ordentlig bredd.

  Där vi är idag så kan man bara konstatera att med Coutinho i laget så hade vi nog tågat oss fram och landat 2-3:e platsen och kunnat göra bragder i CL. Idag kan vi säkert fortfarande göra det men det är ifrån betydligt mycket sämre förutsättningar.

  • Tror inte Klopp bara tar in de som han verkligen vill ha. Han gick ju bet på Brandt men tog in Salah istället, tex. Jag tror att man inväntade van Dijk-övergången eftersom man var övertygade om att Southampton skulle sälja förr eller senare. Sedan kanske inte Klopp tar in ”alternativ 10” som typ Rafa gjorde men det beror nog på att nuvarande truppen är bättre, det finns en bredd som inte fanns under Rafa.
   Håller med om att Coutinho hade ökat lagets chanser, det är den enda logiska slutsatsen oavsett hur mycket man vrider och vänder på det.

  • Håller inte helt med dig Pelle. Jag tror Klopp bara går efter spelare han vill ha. Det utesluter ju inte att han vill ha flera spelare som spelar på samma position och accepterar att endast en eller två av dom kan plockas in just då.
   Dom må ha varit övertygade om att SOTON skulle till slut sälja men jag är mer övertygad om att Klopp hade siktet inställt på VVD och tyckte inte någon annan skulle tillföra samma kvalité eller personlighet som han och därför inte ville ge upp förens affären va 100% död.

   Samma kan man säga om Keita. Det snackades om alternativ men Klopp ville ha honom och gick så långt att man gjorde en affär som aldrig förr, eller iaf väldigt sällan, görs i England. Det hindrade ju inte honom från att vilja ha in AOC också och när möjligheten fanns att få in en spelare han verkligen vill jobba med så tar man den. Ibland är det inte möjligt eller så begär klubbern £90m för en spelare som allt mer ser ut som en one season wonder.

  • Inte omöjligt att du har rätt – men det är orättvist att jämföra med tidigare managers. Rafa hade inte ’lyxen’ att kunna invänta spelare som Klopp gjort med VvD och Keita, eftersom grundtruppen som han hade till sitt förfogande var betydligt sämre än Klopps dito.

Kommentarer är stängda.