Ligatiteln är inte längre inom räckhåll för Liverpool – men den fjärdeplats är fortfarande en realistisk målsättning.

Den här säsongen har varit som ingen annan. Liverpool intog tidigt pole position i Premier League, men under andra halvan av säsongen har man sjunkit som en sten i tabellen och den tidigare så fantastiska hemmasviten har blivit rena rama ding dong. Det håller förstås ingenstans att förlora match efter match på Anfield, men nu ser vi änligen tecken på en vändning.

Jag är övertygad om att nyckeln till en fjärdeplats finns hos två spelare centralt i banan: Fabinho och Thiago Alcantara. Tillsammans kan duon kontrollera matcherna åt LFC såväl med som utan boll. Fabinho skyddar den sköra backlinjen på ett utmärkt sätt och Thiago är en possession-spelare av högsta klass. Den tredje länken kan vara Milner, Wijnaldum eller Henderson – det viktiga är att den spelaren pressar ursinnigt och tar offensiva löpningar, Fabinho och Thiago tar hand om resten.

Just Fabinhos defensiva mittfältsspel är precis den skölden som denna backlinje behöver. Nat Phillips och Ozan Kabak har blivit lagets mest samspelta mitbackspar på länge och tack vare Fabinhos skydd får de också tillräckligt bra förutsättningar för att kunna prestera på en okej nivå.

Kabak fick som bekant en tuff start på sin LFC-karriär, men har studsat tillbaka på ett imponerande sätt under de senaste veckorna. Han har säkerligen siktet inställt på att stanna i klubben och jag tror att chanserna finns, trots att Konaté är på ingång. De långtidsskadade mittbackarna kommer förmodligen att behöva tid innan de kan matchas intensivt, och därför finns utrymme för både Kabak och Konaté.

5 kommentarer
  1. Vore kul/intressant med en topp 5/10-lista… ”Vem ersätter Gini?”

    • T ex en sån som Bissouma, vore han något för oss?

  2. Nähä, det var en idé inte ens värd att kommentera. :C

    • Hej, vi har tekniska problem på sidan, vår svarsfunktion har varit nere länge. Men Bissouma är ett bra förslag och han är med på vår lista över Wijnaldum-ersättare. Förhoppningsvis kan vi lägga upp den senare i veckan.

Kommentarer är stängda.