Liverpool har skaffat sig själva ett utmärkt utgångsläge inför returen mot Leipzig.

Det mesta har varit dystert kring Liverpool de senaste veckorna. Man har radat upp förluster som aldrig förr (nåja, åtminstone vad gäller Klopps upplagor) och kollektivt svaga insatser har varvats med grova individuella misstag.

Igårkväll ställdes Liverpool som bekant mot Leipzig, som är ett aningen obehagligt lag att möta. Känslan är att Leipzig kan slå vilket lag som helst men också förlora mot nästan vilket lag som helst. De spelar offensivt och optimistiskt, men lite naivt och riskfyllt.

Det kunde förstås ha gått vägen för Leipzig mot Liverpool om de haft marginalerna på sin sida. Tidigt i matchen hade de en nick i stolpens insida, och vem vet hur ett mentalt stukat Liverpool hade reagerat på ett sådant bakslag?

Nu hade Liverpool turen på sin sida i den situationen och efter en något suspekt matchinledning, där man stundtals hade problem med tempot, spelade man upp sig och i slutändan var det inget snack om vilket lag som var starkast. Liverpool växte under matchens gång, samtidigt som Leipzig stod för ett par individuella misstag.

Ja, den här gången var det motståndarna – och inte Liverpool – som stod för misstagen. Den här gången var det Liverpool som skoningslöst straffade motståndarnas misstag, inte tvärtom. Det betyder 2-0 till Liverpool och sköna ”matchbollar” inför returen i England, eller vart den nu kommer att spelas.

Två spelare som jag, och säkert många andra också, hårdbevakade igårkväll var Ozan Kabak och Alisson Becker. Kabak var stark i duellspelet, inte minst i luftrummet, och såg ut att kommunicera bättre med Alisson än senast mot Leicester. Visst hade Kabak en ovårdad tackling som var klart över gränsen, men helhetsmässigt stod han för en gedigen insats.

Det var skönt att se Kabak kunna studsa tillbaka. Detsamma gjorde Alisson, som tog lite mindre risker i spelet med fötterna och var lika trygg som vanligt med utrusningarna. Att vara målvakt är otroligt mentalt påfrestande, men make no mistake, en världsmålvakt som Alisson har ett fenomenalt psyke och det ser vi prov på nu.

2 kommentarer
  1. Visst borde det blivit 3-0? Om man kollar reprisen vid minut 37 så ser man inte att den inte är ute. Inget grönt mellan boll å linje. Men visst dom kanske har superkameror men visa den bilden då;)
    Linjemannen på andra sidan kan ju omöjligen sett det. Lite roligt att han vinkar när han i själva verket inte sett nånting;)

    Men! Så gött med vinst! 🙂

    • Jag har givit upp att försöka se om domsluten är rätt eller inte vid millimeter-domsluten. Kan helt ärligt talat inte se om Leicester-spelaren var onside heller, eller att LFC-målet på övertid mot Everton i början av säsongen var offside.

Kommentarer är stängda.