[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpools hysteriska inledning av transferfönstret gör att känslan är att klubben verkligen satsar.

Liverpool brukar inte vara särskilt duktiga på att göra tidiga värvningar. Och framförallt inte att göra klart med spelare snabbt. Steget från konkret intresse till konklusion brukar ta tid. Det blir ofta så kallade ”transfer-sagor”. Nu har någonting förändrats i Liverpool. Klubben agerar aggressivt, bestämt och framförallt snabbt på transfermarknaden.

Min enda slutsats är att analysen av fjolårssäsongens fiasko har stärkt organisationen kring klubben. En viktig slutsats av analysen var troligtvis att förra sommarens värvningsarbete inte höll måttet. Klubben var sega, obestämda och verkade håll hårt i varenda pund. Detta har verkligen förändrats.

Jag är väldigt imponerad av Liverpools arbete hittills. Det är inte ens juli månad och av allt att döma är 6(!) spelare redan klara för klubben. Som jag har varit inne på tidigare är Adam Bogdan och Danny Ings smarta utfyllnadsspelaren i den bemärkelsen att de är billiga i sammanhanget. James Milner är ett bra nyförvärv på alla sätt och vis. Joe Gomez är en framtidsspelare. Men det är klart att de värvningarna som sticker ut mest är Roberto Firmino och Nathaniel Clyne.

Det gick väldigt kort tid från att Liverpools intresse för Firmino läckte till att han stod och poserade i en Liverpooltröja med Ian Ayre. Clyne har också gått smidigt. Liverpool fick visserligen ett första bud nobbat, men därefter spelade högerbacken lite EM-kval och tog semester – för att omedelbart skriva på för LFC vid återkomsten. Inget tjafs med Southampton, ingen missnöjd spelare på Southamptons försäsong. Helt enkelt en smidigt genomförd förhandling och värvning.

Den rasande inledningen av transferfönstret är imponerande – och ärligt talat en ren nödvändighet för att Liverpool ska lyckas med renoveringen av spelartruppen. Trots de många värvningarna har Brendan Rodgers och övriga som är inblandade i rekryteringarna mycket hårt jobb framför sig. Framförallt måste en assisterande manager rekryteras och installeras – och detta ska ju helst lagom till att försäsongen startar.

På spelarfronten har Liverpool fortfarande flera nyckelvärvningar klar att göra. Då syftar jag framförallt på anfallspositionen, som ju på förhand beskrevs som den viktigaste värvningen att genomföra. Där fortsätter Liverpool att jaga Christian Benteke. Alla som har läst ”Anfallslistan” vet vad jag anser om Benteke i relation till andra alternativ. Men, Liverpool behöver även fler spelare. För egen del ser jag gärna en defensiv mittfältare som ersätter Lucas Leiva samt en vänsterback som ersätter Jose Enrique. Lucas har förvisso sina kvalitéer, men även sina begränsningar och skador. Beträffande Enrique kan jag inte ens komma ihåg senast den lustiga spanjoren hade en bra match i LFC-tröjan. Det var nog i alla fall inte under 14/15…

Min förhoppning är att Liverpool ska fortsätta agera lika övertygande på transfermarknaden oavsett om det är Benteke eller någon annan som är nästa måltavla. Det vore inte bra om klubben hamnar i ett långdraget försök att värva Benteke. De närmaste 3-4 veckorna kommer troligtvis flera andra bra anfallsalternativ skriva på för andra klubbar och utesluts därmed från listan över potentiella backup-alternativ till Benteke. Samtidigt är det förstås en knepig situation där det enda som hindrar Liverpool från att köpa Benteke är Aston Villas prislapp – och det är väldigt uppenbart att de begär ett överpris. Om Liverpool betalar £32,5 miljoner kommer man att framstå som förlorare i den här härvan. Jag skulle inte bli förvånad om Liverpool betalar väldigt mycket för Benteke, kanske till och med hela klausulen, om man lyckas få iväg Fabio Borini och Rickie Lambert under de kommande veckorna. Vad tror ni?

20 kommentarer
 1. Hoppas verkligen att vi inte köper Benteke. Särskilt inte för dom pengarna. Hoppas på Bacca, eller Lacacette om man nu är redo att betala så mycket för en striker! YNWA

  • Lacazette kan vi nog glömma tror jag.

 2. Det vore en enorm chansning av Rodgers att ta in Benteke. Om han misslyckas så kan Rodgers ryka med huvudet före mitt under säsongen.

  Har, likt många andra, väldigt svårt att se Benteke göra succé i Liverpool. Bacca vore mycket trevligare och känns som att den värvningen löper mindre risk att bli en flopp.

  • ’Chansningen’ Benteke är lite att ta i när man ser till truppens resurser iår. Att dra en chansing kan jämföras med förra årets värving, dvs. Super Mario. Ingen plan B fanns på kartan om det nyblivna (inför BPL 14/15) stjärnskottet Sturridge skulle krasa, och så blev också resultatet med facit i hand. De ”självklara” Sterling pengarna borde spenderas på en ung och ALLVARLIG pjäs som kan användas många år framåt. Benteke är just denna löparen vi saknat sedan Suarez tiden i L’pool.

   Bacca har inget i ett Champions jagande Liverpool att göra och Rodgers + fansen borde inse detta snarast. Hoppas på ett gott fotbolls år framåt för LFC och dess spelare! Ha d gott. :=)

  • Jag hänger inte med, vad är det för likheter du ser mellan Benteke och Suárez?

  • Grejen är väl att Benteke är en större chansning med tanke på hans enorma prislapp som han verkligen inte är värd om man ser till hur han presterat. Visst är Benteke en duktig spelare som när han är som bäst faktiskt skulle kunna bidra, men det skulle ju Balotelli också när han är som bäst. Känns dock som en chansning, speciellt om han blir näst dyraste värvningen genom tiderna.

   Bacca vann Europa League och spelar CL i Sevilla nästa säsong så varför skulle han inte vara aktuell för Liverpool? 🙂

  • Offensiva spelare till kommande säsongens trupp (som är ’done-deals’ och redo att köra) är följande: Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Divock Origi, Coutinho, Adam Lallana, Lazar Markovic och Danny Ings.

   Rodgers huvudfokus är irriterande nog fortfarande att hitta de 30+ målen Suarez har förmågan att leverera i Liverpool. INTE alla från en ersättare skall förtydligas, men istället från ett starkare lag. Den egenskapen som alla ovanstånde offensiva spelare saknar är just luftspelet, elr rättare sagt förmågan dra åt sig försvarare från motsående laget, och ge ytor åt andra. Prioritering #1 borde vara att få in en spelare som fyller det här kravet.

   All respekt för vad Bacca har gjort i Sevilla de senaste två säsongerna, men han riskerar att inte bidra med de ’rätta bitarna’ för att slutföra pusslet, som är att ha en vinnande trupp i dagens UCL. Så risken för att spendera pengar som man har, elr förlora möjligheten för att vinna så kallad silverware på eng. får man helt enkelt själv ge sin värdering på i slutändan. 🙂

  • Wuz// Varför skulle Benteke vara ett bättre alternativ än Bacca? Vad har Benteke vunnit jämfört med Bacca? Är Benteke värd £32m? Bacca för £21m är ju ett bättre pris för en spelare som vunnit EL samt gjort det grymt bra i Sevilla. Han är dessutom villig att offra CL-klubbar för Liverpool enligt agenten. Vad har Benteke gjort i Villa? Jag förstår inte hur du kan värdera Benteke högre än Bacca!

  • Fast Jesper Blomqvist har vunnit CL. Förstår inte vad det har att göra om en spelare är bra? Vill du hellre ha Bacca än Lacazette bara för att han vunnit EL?

  • Pär, är väl mer att en kille som ändå gör 30+ mål i Sevilla och starkt bidragit till EL vinsten faktiskt skulle kunna göra ett bra jobb 🙂 Sen är det klart jag föredrar Lacazette alla dagar i veckan!

 3. Ska bli spännande o se om vi kan vaska fram en dm i rätt kaliber, Lucas är en kämpe men nån startspelare ska han inte va!

  Ingen ner än jag som oroas över backlinjen? Moreno får vi hoppas tar kliv, annars lär de bli många poängtapp även kommande säsong, för han föll verkligen ur ramen mot bättre motstånd.

  • Drömmer mardrömmar om backlinjen, det behövs en rejäl uppryckning i defensiven inför nästa säsong. Det verkar som man inte ska köpa in nya defensiva spelare inför säsongen.

 4. Föredrar Benteke framför Bacca alla dagar i veckan. Han är yngre, kan leverera i pl och har fantastiska kvaliteter i boxen. Precis en sådan spelare som behövs. Vi har djupledslöpande spelare i sturridge, origi och ings. Däremot håller jag med om att det är en saftig prislapp. Kanske på tok för dyr. Ska bli intressant att se vad som händer. Just nu snackas det i princip bara om Bacca och Benteke, och då föredrar jag helt enkelt benteke.

  • Scouser// Att gå från Balo och Lambert till Benteke är en uppgradering helt klart. Men om man ser till att Suarez inte riktigt blivit ersatt anser jag att Benteke inte är tillräckligt bra för att vara en toppstriker klassen under Suarez. Dessutom är han alldeles för dyr!

  • Absolut skiljer sig Benteke och Suarez åt. Så bra som Suarez var i pool blir det svårt att ersätta honom rakt av. Vietto tror jag skulle vara en intressant värvning. Har känslan av att han kan bli hur bra som helst. Någon som har koll på hans situation?

 5. Skysports skriver att Liverpool håller ett öga på Javier Hernandez. Bra värvning om de skulle bli av. Trolig prislapp 15 Miljoner pund.

  • Tror inte United skulle sälja spelare till Liverpool!

 6. Jag tycker vi värvar milosevic, lewecki och quasion så är våra problem lösta:)
  Gudettis intervju kommer bli en klassiker, gott åt de självgoda danska fotbollspelarna.

  På tal om liverpool så är kanske inte benteke helt fel. Enligt min mening så är han ganska allsidig och absolut ingen ny carroll. Han på topp med firmino och coutinho bakom låter väldigt tilltalande. Men som sagt inte för 32 milj, det är ett helt orealistiskt pris. Det skulle inte förvåna om lic betalade det för kan man betala 25 milj för lallana el 20 för lovren så är det inte omöjligt.

  • Lewicki som DM, vinner ju faktiskt en hel del boll! William Carvalho ja tack efter det man sett i U21-EM 🙂

   Bernardo Silva, skön lirare

Kommentarer är stängda.