Igår genomförde Arne Slot sin första presskonferens.

Det var tydligt att Slot är duktig på att prata, men alla som har sett honom in intervjuer har nog redan gjort den observationen. Slot har en ”Kloppsk” balans mellan humor och allvarlighet.

Den engelska pressen må vara fruktad. På Liverpools presskonferenser är stämningen dock ofta god. Det är ungefär samma personer på plats, oftast handlar det om Merseyside-korrespondenter hos riksmedier, Liverpool Echos LFC-bevakare och Athletics James Pearce. Till CL-matcher och vissa större matcher kommer utländska journalister, men oftast får Klopp, Slot och andra LFC-managers se samma ansikten vecka efter vecka. De är i ärlighetens namn inte särskilt kritiska utan snarare inställsamma journalister vars jobb blir oändligt mycket lättare och trevligare om de har en god relation med Liverpool och dess representanter.

Under de senaste åren har Klopp tagit samtliga presskonferenser. Ibland har Pep Lijnders också fått varit med, ibland med känslan av Klopp behövde involvera och medieexponera honom lite mer under den andra sejouren i klubben för att kunna locka tillbaka honom. Sportcheferna har aldrig varit på plats, de har enbart jobbat på i bakgrunden.

* * *

På Slots första presskonferens fanns också nye sportchefen Richard Hughes. Faktum är att Slot och Hughes mottog frågorna tillsammans. Det är helt normalt i många klubbar, men i Liverpool har ingen sportchef närvarat vid en presskonferens sedan Damien Comolli lämnade.

Comolli hade ingenting emot att stå i strålkastarljuset. Det verkar inte heller Hughes ha. Det är en tydlig skillnad mot för hur klubben hanterade medierna under Klopps era.

Detta kanske skulle kunna läsas som kritik mot Hughes, ”att han är som Comolli”, men jag tror att detta är smart. Jag tror att klubben väldigt medvetet vill att Slot ska dela pressen och ansvaret utåt med Hughes.

I slutändan stod Klopp som en ensam ansvarig utåt. Han fick all kritik och uppmärksamhet. Det är nog bara bra för Slot att Hughes är med och axlar bördan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *