Coutinho är en enormt skicklig spelare. Han var enormt bra i Liverpool och inbringade enorma pengar – men han saknas inte enormt mycket på planen.

Matchen mot Manchester City bekräftade att Liverpools offensiv är fortsatt stark. Salah, Mané och Firmino är lika individuellt skickliga även utan Coutinho. Om Liverpool faller på någonting den här säsongen, kommer det inte att vara offensiven. Det tycker jag ändå att vi kan konstatera vid det här laget. Detta var trots allt inte första gången under säsongen som Coutinho inte deltog.

Undertecknad fokuserade lite extra på att studera AOC mot City. Hans tog verkligen chansen, då han troligtvis var bäst på planen. Engelsmannen har visserligen inte Coutinhos precision i passningsspelet, men besitter istället andra egenskaper som brassen saknar. Då tänker jag framförallt på hans enorma energi utan boll, som lämpar sig väl för Klopps presspel, och hans till synes oändliga optimism att vilja gå framåt i banan. Kanske kan AOC rent av få ut mer än Coutinho, med tanke på spelsättet som Klopp förespråkar?

Försäljningen av Coutinho är verkligen en fantastisk chans för AOC, och även Lallana. De vill helst spela som offensiva mittfältare. Nu är den platsen ’up for grabs’, så att säga.

Jag tycker ändå att Liverpool bör värva i januari. Tidigare var AOC en fantastisk backup på samtliga offensiva positioner, om han tar en ordinarie tröja kommer han automatiskt att ’försvinna’ som backup-alternativ. Efterlyser därför en värvning av en mångsidig offensiv spelare som kan konkurrera med nuvarande spelare, men initialt vara backup. Detta behöver vara en klasspelare, men inte nödvändigtvis någon ’£90m Lemar’-typ vars prislapp skulle skapa en press att använda honom som startspelare.

* * *

Här är några bra namn:

Quincy Promes, 26 år, Spartak Moskva – Imponerande poängskörd i Ryssland. Har mycket spets i sitt spel. Skulle säkerligen vilja genomföra flytten, inte minst då Spartak som bekant är utslagna i CL och LFC har flera landsmän i truppen. Kanske okänd för många men vi som har följt honom i några år vet att han är en klasspelare som hör hemma i en bättre liga.

Alex Teixeira, 28 år, Jiangsu Suning – Var ju högaktuell för ett par år sedan. Skulle passa in i Klopps spel och kan spela lite överallt, men måste erkänna att jag inte har följt hans framfart i Kina.

Yannick Carrasco, 24 år, Atletico Madrid – Löpstark & mångsidig offensiv spelare som enligt vissa källor är till salu. Skulle bredda truppen på ett schysst sätt, men bör inte vara hetaste spåret.

Gelson Martins, 22 år, Sporting – Var aktuell för LFC förra sommaren. En enorm talang, men Sporting kräver stora pengar för honom.

Lucas Moura, 25 år, PSG – Kom till Europa som en oslipad diamant och känns ungefär lika oslipad nu. Ändå en grym dribbler som skulle var en tillgång.

Mesut Özil, 29 år, Arsenal – Passar visserligen inte in i min profil men sitter på ett utåtgående kontrakt och vi vet att Klopp gillar sin landsman. Har lite svårt att förstå varför det är så tyst kring honom, med tanke på omständigheterna. Det borde väl vara givet för Klopp att höra sig för där?

10 kommentarer
 1. Senaste jag hörde var att Lemar låg på 55 mille.

  Sedan tycker jag kanske inte City är rätt motstånd att bedöma saknaden av Coutinho mot. Coutinho briljera i såna här matcher flera gånger men framförallt låste han ofta upp matcherna där bussen hade parkerats.

  • OS: Medveten om detta, texten skrevs under segerruset efter matchen 🙂
   Samtidigt har Liverpool haft problem mot topplag denna säsongen, när Coutinho har spelat på mittfältet, och även med honom i laget har ju det stora problemet varit lag som ”parkerat bussen”.

  • Haha! Fullt förståeligt. Men visst, dock känner jag att det hade varit än värre utan Coutinho. Men håller med, kan Ox vara så här bra så har vi iaf fått något vi kanske inte trott vi haft innan 🙂

  • Ja, Coutinhos passningar och frisparkar kommer att saknas. Om nu inte någon annan kliver fram vid frisparkar, som ju Coutinho gjorde när Suarez lämnade. Ox kommer aldrig komma upp i Coutinhos passningsnivå, men har å andra sidan andra goda egenskaper.

  • Oxens jobbande gör att motståndarna får det jobbigare offensivt samt offensivt, det lilla jag såg igår så var OX en förbättrad version av Hendo, spelade samspelt med Gini och resterande lag, han njöt till max och alla Arsenalsupportrar som såg matchen ska vara riktigt sura och förvånade över att Klopp på 3 månader gjort OX till en riktigt bra spelare som Wenger försökt göra med OX på 3 år och inte lyckats med.

   Det finns mycket mer att ta fram hos Ox men det måste få ta tid.

  • Jag tycker att Ox hörnor var bra igår också.

 2. Det är inte i sådana här matcher vi kommer sakna Coutinho. Det är när motståndarna parkerar busses och vi ska lirka upp ett försvar. det är då man kommer sakna distansskotten, sjukt magiska passningar som skapar målchans.

  Tror ej Ox passar lika bra i dom matcherna. Behöver en extremt kreativ nisse som har sjuk blick för spelet. LFC:s problem är ej att spela mot spelande lag utan det där köttiga 10 manna försvaret.

 3. Tycker vi behöver en stabilare förstemålvakt…där alla attribut skruvas upp.
  Har en god vän som följer spanska ligan och nämnde att Villareals förstamålvakt Sergio Asenjo ska vara riktigt bra och dessutom andremålvakt i spanska landslaget. Skadad just nu…

  • DeZ: Jepp, det finns ju några målvakter (men inte jättemånga) som säkerligen skulle göra ett bra jobb i Liverpool. Vi får kolla närmare på detta under resterande delen av säsongen. Trist att ingen av nuvarande mv tar chansen!

 4. Jag är med inne på samma spår, att Coutinho kanske inte blir så saknad som man först oroade sig för. Lallana och AOC är givetvis inte lika stora fix-stjärnor som Coutinho, men de tar betydligt mer löpningar utan boll och är mer ”lagspelare” än vad Coutinho är.

  Många oroar sig för vem som ska ”låsa” upp lågt stående försvar och helt på allvar så tyckte jag att Liverpool blev extremt lättlästa i slutet av de matcher när vi jagade mål. Allt gick ut på att Coutinho skulle ha boll djupt på mittfältet för att leverera passningar till höger och vänster. Det var på tok för tydligt att ALLT gick ut på att ge han bollen och låta han styra tempo och anfall.
  Jag tror att spelare som Lallana och AOC kommer bli bättre av Coutinhos flytt!

Kommentarer är stängda.