Senaste nytt

Kommentar: City it is

Vad skulle man egentligen hoppas på i CL-lottningen?

Tja… Roma och Sevilla kändes rent spontant som de mest överkomliga motståndarna. Juventus hade enorma problem med Tottenhams presspel, som är sämre än Liverpools dito. Och visst sjutton hade det varit intressant att se Liverpool mäta krafterna med Barcelona, Real Madrid och Bayern München, men… Manchester City? Nej, för f-n vilken tråkig lottning, är min spontana reaktion.

Inte för att matcherna mot City kommer att bli trista. Tvärtom, Guardiola är ju Mourinhos raka motpol och kommer inte under några omständigheter att försöka få sina spelare att praktisera en defensiv dödgrävarfotboll, som vi vet passar Liverpool illa. Rent speltaktiskt är City ett lämpligt motstånd för Liverpool. Det står 1-1 i matcher under säsongen och känslan är god, delvis eftersom vi vann senast och vet att förlusten till stor del berodde på Manés olyckliga utvisning.

Det trista med att möta City beror snarare på att ingen ville möta en annan engelsk klubb. Det är trots allt så mycket roligare att se Liverpool gå upp i ringen mot storklubbar från andra länder. Motståndare som vi inte är vana att möta. Jag är skeptisk till att klubbar från samma länder överhuvudtaget får möta varandra i detta skede, det hade varit precis lika trist med Barcelona vs Real Madrid i ett kvartsfinalmöte.

Jag tycker att omständigheterna påminner lite om de gånger som Rafas Liverpool ställdes mot Chelsea i CL. Inte taktiskt, likheten ligger istället i att dagens City likt dåtidens Chelsea är ett oerhört dyrt skrytbygge med mängder av stjärnor. Liverpool är en underdog som definitivt har oddsen emot sig, men som på intet sätt är uträknade. En bra dag kan Klopps Liverpool slå Guardiolas City – det har vi sett de senaste åren – precis som Rafas lag kunde slå dåtidens Chelsea.

All press ligger på City.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...