6 dagar kvar till Liverpools ligapremiär mot Arsenal. Häng med nedräkningen på Totaal Liverpool!

Vi börjar med en text om Liverpools nyförvärv Ragnar Klavan.

Inför sommaren hade många fans önskelistor över potentiella nyförvärv. Jag kan inte minnas att en 30-årig estländare från Augsburg stod på någons önskelista. Klavan var för de allra flesta en helt okänd spelare. En doldis deluxe. En riktig underdog.

Många supportrar trodde nog att Klavan skulle bli ett givet fjärdeval på mittbackspositionen, men Klopp var tidig med att påpeka att han är en spelare som absolut är med och konkurrerar på allvar. På försäsongen har Klavan visat framfötterna. Han har på ett befriande sett verkligen sett ut som en försvarare som prioriterar att försvara. Inga konstigheter i spelet; stå rätt, läs rätt, avväg rätt. Inga onödiga risker. Placeringssäkerhet och smartness. Stark i luftrummet och duellspelet när så behövs. Lägg därtill ett oväntat lugn med bollen och Liverpool ser ut att ha gjort ett fynd.

Faktumet att ingen kände till Klavan när han värvades har i kombination med hans spel gjort att LFC-fansen redan börjar betrakta honom som en kultspelare. På twitter finns många exempel där man hyllar Klavan, ofta med glimten i ögat:


https://twitter.com/stehoare/status/762001978230734848


https://twitter.com/JScattergood86/status/762259914710511616
https://twitter.com/Bishop_Yayo/status/762682090961809408

Jag har svårt att bestämma mig för vilket smeknamn vi ska ge Klavan. ”Rags” är ju schysst ur ett engelskt perspektiv, men ”Ragge” låter klart bättre när resten av texten är på svenska, precis som ”Robban” Firmino är någonting som helt enkelt känns rätt.

Klavan är högaktuell för en startplats i söndagens ligapremiär. Kanske är det rent av troligt att estländaren startar. Matip är trots allt ännu inte i toppslag och Sakho är skadad. Jag tror att Lovren och Klavan kommer att bilda Liverpools mittlås. De har bäst dagsform och av försäsongen att döma ser de ut att förstå varandra bra på planen.


2 kommentarer
  1. Riktigt lovande start på Klavan.
    Jag brukade alltid köpa Klavan på FM/CM när han var i tjugoårsåldern. Men om jag inte minns helt fel var han vänsterytter där. Alltid grym poängspelare. 🙂

    • Minns också när Klavan var ett riktigt budgetkap i FM – minns han dock som i den rollen han spelar som nu.

      Och håller även med artikeln – han ser på långa vägsr ut som den mest trygge mittbacken som vi har i laget. Kanske han även kan klara av att hantera Moreno’s positionsarbete? 🙂

Kommentarer är stängda.