[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: West Bromwich Albion – Liverpool FC (2015-04-25)
Plats: The Hawthorns
Tid: 16.00
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

* * *

Liverpool siktar på att greppa sista halmstrået i CL-racet när man åker till West Midlands för att ta sig an WBA.

LFC är 7 poäng bakom Manchester City, men har en match mindre spelad. Det är kanske inte är något ointagligt försprång – i synnerhet inte då City har svajat rejält på sistone – men å andra sidan har inte Liverpool heller levererat på kontinuerlig basis. De senaste förlusterna mot både Manchester United och Arsenal innebär att Brendan Rodgers har tagit ytterst få poäng mot övriga toppkonkurrenter i ligaspelet. Med bättre statistik mot de fyra över i tabellen hade Liverpool haft ett helt annat utgångsläge. Samtidigt har det varit tydligt i många av Liverpools toppmatcher att flera spelare inte räcker till när nivån ökar ytterligare. Jag tycker exempelvis att en spelare som Alberto Moreno har haft väldigt stora defensiva problem mot topplagen, däremot har han ofta övertygat mot sämre lag.

FA-cupsemifinalförlusten mot Aston Villa blev också en negativ upplevelse för LFC. Aston Villa vände och vann rättvist mot ett underpresterande LFC. Flera spelare gjorde verkligen bleka intryck, medan även Brendan Rodgers förtjänar kritik för sin taktiska disposition. Liverpool blev trots allt fullständigt överkörda på mittfältet och min åsikt är att Rodgers gjorde fel som startade Steven Gerrard. Det är väldigt svårt att erkänna, men Gerrard har sina bästa år bakom sig och har svårt att hänga med, åtminstone i den typen av matcher.

Liverpool bör ha goda möjligheter att vinna lördagens match på The Hawthorns. Youssouf Mulumbu är fortfarande avstängd och Andre Wisdom får inte spela mot den klubben som han är utlånad från. Målvakten Ben Foster är långtidsskadad, vilket förstås är ett tungt avbräck för WBA. Liverpool har Daniel Sturridge, Lucas Leiva samt Mamadou Sakho skadade, rapporterar BBC. Adam Lallana och Jon Flanagan är tillbaka i träning efter sina skador, men det återstår att se om de är redo för spel redan mot WBA.

Anmärkningsvärd fakta är att Tony Pulis aldrig har förlorat en hemmamatch mot Liverpool i PL-sammanhang. Pulis lag har tagit 3 vinster och spelat 3 oavgjorda på 6 hemmamatcher mot Liverpool.