Liverpool beger sig till Liberty Stadium för att möta Swansea i Premier League.

Söndag 1 maj
13.00
Viasat fotboll/Viaplay

När Premier League går in i sin avslutande månad parkerar LFC på tabellens sjunde plats. Fyra matcher återstår och Klopps mannar har samlat ihop 55 poäng på de 34 omgångarna. I morgondagens match står Swansea City för motståndet. Swansea har likt Liverpool varit ojämna under säsongen och har haft några riktigt djupa dalar. Klubben från Wales har 40 poäng på kontot efter 35 spelade matcher. Förra helgen ställdes Swansea mot serieledande Leicester, och förlorade med 4-0. I omgången innan stod krisande Newcastle för motståndet och även där blev det torsk, 3-0. Båda matcherna spelades på bortaplan, där Swans verkligen inte imponerat under säsongen. De är något starkare hemma på Liberty Stadium där söndagens batalj med LFC går av stapeln.

I Swansea är den holländska mittfältaren Leroy Fer och den italienska anfallaren Alberto Paloschi skadade. Båda med muskelskador i baksida lår. LFC har det lite tuffare på skadefronten. Divock Origi, Emre Can, Jordan Hendersson, Danny Ings, Joe Gomez och Jordan Rossiter missade matchen mot Villarreal i torsdags och alla väntas missa fighten mot Swansea. Philippe Coutinho utgick i halvtid i Europa League-semin och uppges vara sjuk. I skrivande stund är det oklart om den kvicke brasilianaren kommer till spel.

Mot Villarreal i torsdags var det tydligt att Klopp värnade om att hålla nollan bakåt. Laget låg djupt utan någon riktig spets framåt. Planen var felfri i 90 minuter men på stopptid kontrade spanjorerna in 1-0 och kopplade grepp om dubbelmötet.

LFC är i högsta grad med och konkurrerar om europaplatserna i Premier League. Man är en poäng bakom West Ham på sjätte plats och tre poäng bakom Manchester United på den femte. Upp till Arsenal på den sista Champions League-platsen är det nio poäng. Avståndet är självklart ointagligt men ”the Reds” kan ändå nå CL vid seger i Europa League. Det ska därför bli intressant att se hur Klopp kommer att formera sin elva i morgondagens match. Troligt är att många ungdomar får chansen från start, likt i matchen mot Bournemouth. Den redan skadedrabbade truppen har inte råd att åka på fler skador eller sjukdomar inför returen mot Villarreal på torsdag. Hur tror ni startelvan kommer se ut?

På annat håll kan Leicester City säkra ligatiteln. ”The Foxes” möter Manchester United på bortaplan och tar vid tre poäng hem hela Premier League. Matchstart 15.05 på Old Trafford.

2 kommentarer
  1. Jag tror vi har hyfsade möjligheter att ta oss till final i EL men även om vi inte tar en CL-plats i år av den ena eller andra anledningen kommer jag inte deppa ihop helt för det utan jag kommer ha tålamod. Det jag däremot skulle tycka är otroligt segt är att missa Europaspel helt och hållet. EL är inte den hetaste av turneringar men jag har ändå sett fram emot Liverpools matcher och tycker att det är fina tillfällen för ett relativt oerfaret lag att dra lärdom från.

  2. Ojo borde starta ! Han är nog en stor del av framtidsplanerna och han Ser ut att trivas med Klopp, Och hade också kunnat se att stewert.

Kommentarer är stängda.