[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Real Madrid – Liverpool FC (2014-11-04)
Plats: Santiago Bernabéu
Tid: 20.45
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay.se).

Champ

På tisdagskvällen tar sig Liverpool an Real Madrid på Santiago Bernabéu. Det blir en otroligt svår uppgift för Reds, men samtidigt en inspirerande utmaning.

Champions League är världens bästa turnering. Alla vill spela där. Prestigen är enorm. Spelare lockas av deltagande i turneringen. Ja, att spela CL verkar vara en dröm för vilken rik fotbollsstjärna som helst.

Det blir inte mer Champions League än att spela mot Real Madrid. Det är den typen av klubbar och den typen av lag som man vill mäta sina krafter mot. De bästa, Die Meister, Die Besten, Les Grandes Équipes, The Champions.

Det var inte särskilt längesen Liverpool mötte Real Madrid. Det gick inte särskilt bra för Reds. Spanjorerna tog en ärligt talat ganska enkel och välförtjänt seger på Anfield. Det var uppenbart att de var klasser bättre. Dels har erkänt skicklige Carlo Ancelotti lyckats göra ett lag av alla stjärnor, dels är dessa stjärnor fantastiska fotbollsspelare. Visst är Cristiano Ronaldo deras främsta – kanske världens främsta – men han är absolut inte den enda fantastiska spelaren i Real Madrid. Senast lagen möttes fascinerades jag av en spelare som Isco. 22-åringen är egentligen inte helt ordinarie i Real Madrid, trots sin enorma skicklighet. Jag tycker att det säger allt och lite till om Real Madrids lag att Isco inte är en given startspelare. Only in Real Madrid, så att säga. Någon sa till mig att Adam Lallana håller lika hög klass som Isco – get real. Lallana är skicklig, men precis som Real Madrids spelare generellt sett gör, håller Isco en högre klass än honom. Vi får hoppas att Lallana kan växa med ytterligare förtroende och erfarenhet.

Cou

Brendan Rodgers verkar ha svårt att inkludera både Lallana och Philippe Coutinho i startelvan. Lite synd, då jag tyckte Lallana såg intressant ut i den släpande anfallsrollen som han hade i Merseysidederbyt mot Everton. Han är en löpvillig spelare som gärna söker upp intressanta ytor i anfallen. Det behövs i dagens Liverpool. Jag tror absolut att det skulle gå att få in Lallana, Coutinho och Raheem Sterling i samma startelva – särskilt i en bortamatch som denna.

Det återstår att se hur Rodgers tänker mönstra laget på Santiago Bernabéu. Gissningvis kommer Liverpool att spela aningen tillbakadraget och satsa på kontringar. Sannolikheten att Liverpools svaga defensiv kommer att klanta till det och ge bort åtminstone 1-2 mål är hög. Sannolikheten att Real Madrid på grund av sitt stora spelövertag kommer att få hörnor som de gör mål på är också hög. Trots detta gör nog Rodgers bäst i att förespråka en defensiv grunduppställning, med tanke på att Real Madrid kan vara världens bästa kontringslag. Det sista man vill göra är ge de möjligheten att kontra.

Rodgers är givetvis mycket medveten om att CL kan bli en målskillnadsaffär för Liverpool. Att komma ikapp Madrid känns tämligen uteslutet, men efter halva gruppspelet har Ludogorets (målskillnad 3-4), Liverpool (2-5) och Basel (2-6) samtliga 3 inspelade poäng. Racet om andraplatsen är superjämn och att hålla nere förlustsiffrorna mot Madrid kan bli en nyckel till avancemang. Att lyckas ta poäng vore givetvis enormt betydelsefullt, men mitt utgångsläge trots allt att Liverpools eventuella avancemang främst avgörs i Bulgarien och på Anfield när Basel kommer på besök.

Jag räknar alltså inte med några poäng på Santiago Bernabéu. Däremot räknar jag med en enorm arbetsinsats, ett hyfsat fungerande kollektivt försvarsspel och flera farliga kontringar. Det går inte att säga annat än att Daniel Sturridges saknas i kontringsspelet – men med tanke på hans skadebenägenhet måste Liverpool lyckas sätta ett anfallsspel även i hans frånvaro. Rodgers har snackat mycket om att laget kommer att bli bättre; Little less conversation, little more action, please!

Vad tror ni om tisdagskvällens match?

* * *

Uppdatering:

Enligt The Liverpool Echo och mängder av andra medier överväger Rodgers att vila Steven Gerrard mot Real Madrid. På dagens presskonferens sa Rodgers nämligen följande om att eventuella vila Gerrard i CL-matchen: “It is something I need to look at. Him and I have spoken about that.

“It’s three big games – Newcastle, Madrid and then Chelsea. I need to look at a number of players to look at the games we want them to play in. That is something I will look at and we will see how that shapes up.

“In Steven’s case, if he is playing on Saturday I have got to look at what is the priority for him and us.

“But there is no doubt that our priorities are the Premier League and the Champions League. But in that order.

“If we want to develop we need to ensure we are in the top four but we also want to qualify from this group.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer
 1. Bra skrivet, matchen kommer definitivt inte utspelas på mittfältet, snarare i försvaret och anfallet.

  Att få in Couthino, Lallana och Sterling i samma elva vore önskvärt, Gerrard, Hendo och och Allen på mitten samt Moreno, Skrtl, Toure och Manquillo.

  Lovren har jag noll respekt till, likaså Glen.

  Om alla ger absolut hundra procent med kämpa och motivation samt en massa glädje finns det en chans till poäng, men som det sett ut hittills så luktar det återigen förlust, på pappret slår de oss i sömnen, tyvärr.

  Men vi hoppas på det bästa.

  • Tycker Lovren får alldeles för mkt skit, han gör misstag men det e inget som hans medspelare inte gör… Skrtel är väll den av backarna som e absolut osäkrast att ha i backlinjen. Han har fått alldeles för mkt kredd bara för att han gjorde väldigt mycket mål förra året…

  • Saken är den att Lovren kostade 20 miljoner pund och var den som skulle komma in och styra upp hela vårat försvarsspel. Många hade höga förhoppningar på Lovren, men det har visat sig att han inte är så mycket bättre än Agger ändå.

  • Han har dessutom stått för betydligt fler misstag än Skrtel, vilket är en bedrift i sig.

  • Med all rätt så skall Lovren inte vara den som får skiten, han sålde inte sig själv till lfc så du har rätt, BR är det som skall ha skiten.

   Fakta kvarstår, Lovren spelar (skit (dåligt) och därav vill jag inte se han på planen eller ens bänken imorgon, detsamma gäller Glen givetvis.

  • Klart Lovren ska kritiseras för sina insatser. Varför skulle han inte göra det? Att han klantar sig gång på gång borde vara skäl till bänken men likväl ska han väl ta kritik för dessa misstag och sina svagheter.

  • Självklart OS, det jag vill få fram är att Lovren med all säkerhet gör sitt bästa och han har säkerligen stor press på sig men den är nog en piss i havet jämfört med den pressen BR har på sig efter köpet av Lovren som kostade 20m£ och som inte presterar därefter, om någon skall bära dumstruten för Lovren är det således BR.

 2. Vi kommer få stryk med 6-0 / 7-0
  Vi levde på suarez förra året i år är vi patetiska utan han.

  120 miljoner pund och det bästa vi fått är Lallana , håller inte.

  Hoppas vi vinner men lär aldrig hända

 3. Undrar om SG blir sure ture om han hamnar på bänken ikväll?
  Lär rassla åtskilliga ggr, bakom stackars minolet ikväll, en 5-1a kanske?

 4. Med lovren på planen så kan vi garantera en 5:a i baken iaf.
  Aldrig sett en mer vilsen mittback…

  • Men sluta … Lovren är bra… sluta hata mot honom

  • Håller helt med dig. Det är fantastiskt att Liverpool kan ha en världens bästa mittbackar i laget. Tack vare honom har ju vi det bästa försvarsspelet i Premier League.

  • Jo för Lovren är ju ensamt ansvarig för det skakiga försvaret… Morenos grymma rensning mot newcastle är något som Lovren får ta på sig…

 5. Manquillo Toure Lovren Moreno
  Can
  Hendo Allen
  Coutinho
  Lallana Borini

  Då får Sterling och gerrard vila.

 6. Vafan är det för start XI :/ känns som att vi har gett upp redan innan o väntar bara på att få åka hem o möta chelsea…