Match: Liverpool – Sunderland
Plats: Anfield
Tid: 16.00
TV-sändning: Viasat Sport.

PremierLeague

Segrarna mot Stoke och Leicester gör att Liverpool börjar klättra i tabellen. Nu kan man ta tredje raka trepoängaren när Sunderland gästar Anfield.

Trots att Liverpool har lika många vinster som förluster i Premier League den här säsongen är man endast 4 poäng efter fjärdeplacerade Manchester United. Liverpool har tagit 2 av sina sammanlagt 6 segrar i de senaste matcherna. Leicester och Stoke var visserligen inte de svåraste motståndarna som man kan ställas mot i PL, men likväl var trepoängarna oerhört viktiga för Liverpool, som dessförinnan befann sig i en rejäl formsvacka. Mot Sunderland, som ju onekligen också är ett lag som tillhör ligans undre halva, bör man ha goda möjligheter att ta den tredje raka segern.

Saker och ting kompliceras onekligen av att Liverpool är involverade i Champions League. Nästa vecka har man som bekant en ’vinna eller försvinna’-match mot Basel på Anfield och fråga är hur detta påverkar laguttagningen mot Sunderland? Kan spelare som Kolo Touré och Lucas Leiva verkligen spela två matcher i veckan flera veckor i rad? Jag tvivlar.

Kanske kommer den hårt kritiserade Dejan Lovren att få chansen igen. Samtidigt är Mamadou Sakho tillbaka i träning och det bör endast vara en tidsfråga innan han får speltid. En annan spelare som bara måste vara aktuell för en startplats mot Sunderland är Emre Can, som av någon outgrundlig anledning får väldigt lite speltid. Jag tycker att Emre har intressanta kvalitéer och verkligen tillför när han är på planen – således känns den minimala speltiden som märkligt agerande av Brendan Rodgers. Min förhoppning är att Emre och Lazar Markovic får åtminstone inhopp imorgon.

Det som man kan konstatera om Sunderland är att laget sällan vinner, men trots detta är relativt svårslagna. De har bara vunnit 2 ligamatcher hittills, men spelat oavgjort i 8 och förlorat 4. Sunderland har alltså färre förluster än Liverpool, som ju har torskat 6 matcher.

Sebastian Coates återfinns som bekant i Sunderland. Han är tillbaka från skada och spelade i den senaste ligamatchen mot Manchester City, men kommer inte att delta mot Liverpool. Vidare rapporterar The Sunderland Echo att Wes Brown och Adam Johnson – som missade Citymatchen – kommer att kunna spela på Anfield.

5 kommentarer
 1. I min egen tankgång så ser jag ju gärna att vi glömmer CL för nu. Satsa på våra formstarkaste spelare i denna match och den mot Man U och använd Basel matchen för att ge chansen till de spelare som fortsatt går med stukat självförtroende. För mig handlar säsongen inte längre om att försöka smälta in i ett sammanhang som vi fortsatt är väldigt långt ifrån (CL) utan mer om att faktiskt försöka nå dit igen nästa år och bygga vidare…

  • Jag tror att CL avancemang gör att ägarna tillför lite kapital i Januari för att stärka laget medan jag tror den siffran tyvärr kommer vara väldigt låg om vi inte går vidare. Jag tycker nästan jämnt att Ligan är prio ett men i vissa undantag kan man prioritera cuper istället. Nu tycker jag vi borde slå Basel ändå men alla lag har visat sig väldigt svåra i år.

 2. Can har verkligen blivit mobbad, sett riktigt lovande ut när han fått chansen men sen bänkad flera matcher.
  När Makovic äntligen visa tendenser i matchen mot Real så blir även han bänkan/läktaren. Förstår inte hur Rodgers tänker. Har funnits ypperliga tillfällen att sätta in han när man leder med 1mål och det kommer att finnas kontringslägen och chans att punktera matchen. Nä då låter han en slutkörd Gerrard vandra på planen och man tappar all press. Can är ju en perfekt spelare att ha centralt i dom lägena. Solid defensivt och löpvillig samt att han har storleken.

  • Håller med om att både Can och Markovic borde få speltidför att utvecklas och komma in i laget.

 3. Bagdad Brendan efter matchen: ”It was a big effort by the players” och ”the players gave everything”

  Detta efter 2 avslut – 2 tama skott som Costel Pantilimon knappt behövde rädda – på mål mot en backlinje beståendes av tre fotbollsdinosaurier och den tickande bomben som är Santiago Vergini. Nej, det är naturligtvis fruktansvärt dåligt. Att Poyet är besviken efter matchen och pratar om en missad möjlighet att ta tre poäng säger en hel del om hur usel vår insats var.

Kommentarer är stängda.