[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Liverpool – QPR (2015-05-02)
Plats: Anfield
Tid: 16.00
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

* * *

Liverpool fortsätter att möta bottenlag som slåss för att undvika spel i the Championship nästa säsong.

Den senaste matchen blev ingen succé för Liverpool. ”Totalt jävla mörker” var rubriken på den matchkrönika som Totaal Liverpools skribent Robin författade om matchen, vilket kan betraktas som en lämplig sammanfattning av den tunga förlusten. Liverpool har fortsatt väldigt svårt att skapa heta målchanser för att inte tala om att göra mål. Bristen på offensiv spetskompetens är enorm, tabellplaceringen till trots. Det kan trots allt inte betraktas som ett fullständigt fiasko att ligga femma i tabellen – men det gör LFC alltså utan att egentligen ha en enda offensiv spelare som levererar mål på kontinuerlig basis.

Liverpool Echo rapporterar det senaste på skadefronten. Nyheterna sedan förlusten mot Hull är att Mario Balotellis fotskada håller honom borta från spel mot QPR, men att Lucas Leiva och Alberto Moreno förväntas återvända från skador.

Dessutom är Steven Gerrard tillbaka i truppen efter att ha vilats mot Hull: ”With Steven it was clear, Saturday-Tuesday games were always going to be difficult. But he’s had a good week’s preparation and will be fit and flying for the weekend. He’s approaching every game and giving it his maximum. He’s been really focused on helping the team and it will be exactly the same against QPR,” kommenterade Rodgers det faktum att Gerrard vilades senast.

Liverpool kanske inte längre kan hoppas på spel i Champions League nästa säsong, men en femteplats skulle åtminstone innebära spel i Europa League, samtidigt som det förstås gäller att avsluta säsongen så snyggt som möjligt. Det skulle verkligen vara tråkigt om Gerrards tid som spelare i klubben avslutades med ett gäng förluster.

Vad ska man säga om QPR? Just nu ligger de 4 poäng under strecket och måste givetvis börja vinna matcher. De kommer att ge allt, den saken är säker. Nyheter på skadefronten för deras del är att Bobby Zamora dras med höftproblem och hans deltagande kommer att beslutas kort innan matchstart, men Leroy Fer störs inte längre av den knäskada som gjorde att han inte kunde fullfölja förra helgens match.

QPR:s målfarligaste spelare är Charlie Austin, som med sina 17 PL-mål har gjort fler än dubbelt(!) så många mål som den närmaste Liverpoolspelaren i skytteligan. Man kan lugnt konstatera att Liverpool skördade större framgångar i förra säsongens skytteliga än i den här säsongens dito…