Efter 7 poäng på de inledande 5 omgångarna behöver Liverpool onekligen ta 3 poäng i söndagens match mot Norwich City.

Sedan förra helgens bottennapp mot Manchester United har Liverpool hunnit spelat mot Bordeaux. Då valde Brendan Rodgers att mönstra ett B-betonat lag och en 3-4-3-uppställning. Mycket av eftersnacket, delvis på grund av att fransk media styrde diskussionen tid, handlade om Mamadou Sakhos vara eller icke vara i klubben. Sakho fick lagkaptensbindeln mot Bordeaux och tackade för det tillfälliga(?) förtroendet genom att göra en stark insats – och igår bekräftade klubben att mittbacken har förlängt sitt kontrakt med klubben. Nu behöver Sakho ”bara” peta Dejan Lovren för att kunna ta tillbaka sin landslagsplats innan nästa sommars EM-slutspel. Fingers crossed!

Det är oklart vilken formation Rodgers kommer att välja mot Norwich. Vår kära manager är som bekant pigg på att byta formationer. Det finns väl snart inte en enda formation som Liverpool inte har spelat under Rodgers? Han verkar testa allt. Kanske är det dags för Joe Gomez att nöta lite bänk. Tonåringen var verkligen en positiv överraskning på försäsongen och belönades helt riktigt med en startplats i de första ligaomgångarna, men har haft svårt nu på slutet. Kanske är det dags för Alberto Moren att kastas in i hetluften igen? Spanjoren har ett helt annat offensivt register än Gomez och den unge engelsmannen har ju ens varit bra defensivt nu på slutet. Jag röstar på Moreno.

Det kommer tyvärr att dröja innan Jordan Henderson är tillbaka i spel. Det innebär att Liverpool får förlita sig på James Milner, Emre Can, Lucas Leiva, Joe Allen och Jordan Rossiter som centrala mittfältsalternativ. Det är förstås extra trist, då det var meningen att Henderson skulle vara lagets lagkapten och ledare den här säsongen. Jag kan knappt föreställa mig hur frustrerande skadorna måste vara för Henderson själv. Han som alltid vill så mycket när han spelar. Han som vill vara den där ledaren som han är tänkt att vara. Och så kan han inte spela, jobbigt läge.

Christian Benteke har ofta sett isolerad ut i Liverpools anfall. Han behöver nog en anfallspartner för att komma till sin fulla rätt. Daniel Sturridge är på gång, men verkar inte vara startklar än. Jag skulle gärna se Roberto Firmino på topp tillsammans med Benteke, men av oklar anledning verkar Rodgers ha bestämt sig för att Firmino ska spela på kanten.

För Norwichs del missar Gary Hooper, Youssouf Mulumbu och Andre Wisdom matchen. Den sistnämnde får inte spela mot klubben som han är utlånad ifrån, dvs Liverpool.

3 kommentarer
 1. Benteke bör få med sig någon som kan cirkulera runt och plocka upp hans nedtagningar och skarvningar. Men frågan är om det är firmino eller Ings som bör starta eller kanske Coutinho på topp? Skulle vara intressant att se hur Firmino ser ut i sin riktiga position.
  Gomez Skrtl Sakho
  Clyne Milner Can Moreno
  Firmino
  Coutinho BigBen

 2. snälla BR … !!!! kör med 2 centrala anfallare idag …..

  • Ser ut att va en riktigt bra startelva idag!

   Mignolet
   Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno
   Lucas
   Milner, Can
   Coutinho
   Benteke, Sturride

   Får hoppas på någon form av spelidé idag också så ska vi nog kunna plocka hem poängen!

Kommentarer är stängda.