Match: Liverpool – Manchester City (2015-03-01)
Plats: Anfield
Tid: 13.00
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

* * *

Liverpool behöver vinna för att haka på i racet om CL-platserna, medan City behöver vinna för att haka på i titelracet. Det är som upplagt för en härlig tillställning på Anfield!

Den mediokra första halvan av säsongen innebär att Liverpool inte är med i titelracet. Däremot innebär den fina formen i ligaspelet – som toppats av segrar mot såväl Tottenham som Southampton – att Liverpool är med i kampen om tredje- och fjärdeplatsen. LFC är bara 2 poäng från fjärdeplacerade Manchester United och 3 poäng från tredjeplacerade Arsenal. Liverpool är numera en formstark ’underdog’ som mycket väl kan komma bland de fyra främsta, men då måste man fortsätta leverera resultat som man hittills gjort under 2015.

Liverpool vilade Philippe Coutinho i fiaskomatchen mot Besiktas. I brassens frånvaro saknade laget onekligen kreativitet i anfallsspelet; föga oväntat, men likväl en stor besvikelse. Det är i precis den typen av situationer som jag skulle önska att spelare som Raheem Sterling och £25-miljonersköpet Adam Lallana kliver fram, men det gjorde de alltså inte.

Enligt Liverpool Echo kommer Mamadou Sakho att vara tillbaka mot City. Den franska mittbacksbjässen förefaller vara en ytterst viktiga spelare för detta LFC-lag, vilket statistiken i nedanstående bild understryker:

Ytterligare nyheter på skadefronten; BBC Sport rapporterar att det är oklart om Jordan Henderson kan spela mot City, men att Glen Johnson bör vara spelklar efter sin sjukdomsfrånvaro. Dessutom är naturligtvis Lazar Markovic tillbaka, då hans avstängning endast gäller i Europa-spelet. Detsamma gäller Yaya Touré, som var avstängd mot Barcelona, men alltså får spela mot Liverpool.

Liverpool har bra statistik mot City på Anfield och en seger känns verkligen inte utom räckhåll.

Let’s get ready to rumble!

3 kommentarer
 1. Någon som har en kvalificerad gissning på uppställning imorgon?
  Vem blir petat från EL matchen och vem kliver in istället?

 2. Match: Liverpool – Manchester City
  Plats: Anfield
  Tid: 13.00
  TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

  Bara en liten sak men hade uppskattat om dag var med i den infon. Kanske är självklart för de flesta fast som nybliven tvåbarns farsa har jag inte koll på något längre.

  • Lugnt, kommer kasta in det nästa gång 😉 PL-matcher som börjar kl 13 kan dock endast spelas på söndagar eller helgdagar.

Kommentarer är stängda.