[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Liverpool – Chelsea
Plats: Anfield
Tid: 20.45
TV-sändning: TV10 (visas även på Viaplay.se, Unibet Stream).

* * *

Nu är det dags för cupvecka!

På tisdagskvällen spelar Liverpool den första semifinalen i Capital One Cup (ligacupen) mot Chelsea.

Somliga påstår att ligacupen är oviktig. Irrelevant. Jag håller inte med. Det är en viktig turnering för Liverpool, precis som FA-cupen och Europa League är. Samtliga cuper utgör trots allt möjligheter att vinna något. Hur underbart vore det inte att få se Steven Gerrard lyfta en trofé innan han tar flyget till Los Angeles?

Ett dubbelmöte mot ligaledarna Chelsea är naturligtvis ingen lätt sak. José Mourinhos mannar har imponerat stort under säsongen och leder ligan med 5 poängs marginal. De ligger hela 17(!) poäng före Liverpool. Om vi blickar nedåt i tabellen har Liverpool endast större marginal till ett lag – nämligen bottenplacerade Leicester – som ligger 18 poäng bakom LFC. Det kanske ger lite perspektiv om hur fantastiska resultat Chelsea har levererat den här säsongen. Men, poängskörden i ligan kommer trots allt inte att hjälpa Chelsea i cupsammanhang. Nu är det nya förutsättningar.

Brendan Rodgers nya 3-4-2-1-formation har som bekant gjort att Liverpools spel (och resultat) har förbättrats avsevärt. Skadorna på Glen Johnson och Dejan Lovren får väl närmast betraktas som ”blessings in disguises” för Rodgers, med tanke på att just de skadorna gjorde att Emre Can och Mamadou Sakho fick chansen i backlinjen… Och som de har tagit chansen! I synnerhet Emre har varit förbluffande bra; hans spelskicklighet och lugn tillför en ny dimension i backlinjen. Numera spelar sig backlinjen ur pressade situationer på ett helt annat sätt än tidigare. Det är väldigt skönt och befriande att se.

Det ska bli synnerligen intressant att se vad som händer nu när Johnson och Lovren förefaller vara i stort sett redo för comeback. Rodgers k-a-n väl bara inte peta Emre eller Sakho? Kanske kommer Johnson och Lovren att spelas mot Bolton istället för mot Chelsea?

Rodgers har bekräftat att Daniel Sturridge ännu inte är spelklar efter sin långa skadefrånvaro, men han jobbar hårt på träningarna. Om Jon Flanagan, som också har varit borta under en längre period, sa Rodgers på dagens presskonferens att han är redo för comeback ”in the near future”.

* * *

You’ll Never Walk Alone

6 kommentarer
  1. Tror att vi kan få med oss ett positivt resultat ikväll, men helst bör vi vinna med ett par bollar för at sätta press på Chelsea vid returmötet. Skulle vara väldigt trevligt med en 2-0 vinst och sen åka till Stamford Bridge och parkera bussen totalt!

    Blir intressant att se hur Mourinho formerar sitt lag då de har en ytterst avgörande match mot City i helgen, kan tänka mig att Fabregas, Hazard och Matic får starta på bänken. Men vi vet även att Mourinho ogillar Liverpool starkt då vi grusat deras CL-drömmar ett antal gånger, så skulle inte bli helt perplex ifall han ställer upp med absolut starkaste laget.

    • Såg att det visst var FA-Cup till helgen, så Chelsea kommer nog med största sannolikhet ställa upp med absolut starkaste laget…

  2. Kan tottenham göra 5 mål så kan vi! 😛

    • Enligt Echo så startar inte Borini, Sterling flyttas upp som anfallare men han får gärna hoppa in och göra 2 🙂

    • Fast man ser ju helst att Stevie G avfyrar tre riktiga kanoner från långt håll som sitter 😀

Kommentarer är stängda.