På onsdagskvällen får Carlisle United äran att gästa Anfield i Capital One Cup. Det är första gången klubbarna spelar mot varandra sedan en FA-cupmatch 1989. Då var många av spelarna i Liverpools nuvarande trupp inte ens födda!

Den 111 år gamla klubben Carlisle United ligger för tillfället tia i League Two. De har alltså haft en lite bättre inledning än Liverpool, som ju ligger på en mindre smickrande 13:e plats i Premier League. Med sina 8 mål på lika många omgångar stoltserar deras 32-årige anfallare Jabo Ibehre på en förstaplats i skytteligan. Ibehre har en lång karriär bakom sig i klubbar som Leyton Orient, Milton Keynes Dons och Colchester United. Vi snackar uppenbarligen inte om Leo Messi, men han är troligtvis full av självförtroende för tillfället och vill visa upp sig för potentiella intressenter.

Liverpool kommer troligtvis att mönstra ett ungt lag någonting i stil med de spelarna som fick förtroende i förra veckans Europa League-match mot Bordeaux. Jordan Rossiter fick nyligen beröm av Gary McAllister och kan mycket väl starta mot Carlisle. Jag skulle väldigt gärna vilja att Pedro Chirivella får förtroende, men samtidigt kanske bedömningen blir att det räcker med en väldigt ung innermittfältare i form av Rossiter.

Det bör även vara en lämplig match att testa Joe Gomez i en 3-backslinje, tycker jag. Gomez är inte klockren som ytterback men bör ha kvalitéerna som krävs för att verkligen kunna bidra i en 3-backslinje. På anfallsfronten visade Danny Ings framfötterna mot Norwich. Min förhoppning är att Ings och Divock Origi ska bilda anfallspar mot Carlisle. Origi ryktas vara aktuell för utlåning i januari om Daniel Sturridge lyckas hålla sig skadefri, men jag skulle hellre se att Brendan Rodgers försöker få igång Origi. Och den här typen av matcher borde vara perfekt för den unga belgaren.

Notera att matchen mot Carlisle United inte visas på svensk TV.