Match: Liverpool – Basel
Plats: Anfield
Tid: 20.45
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay.se).

Champ

Det är bokstavligen vinna eller försvinna som gäller för Liverpool i tisdagskvällens match mot Basel.

Avgörande Champions League-match på Anfield. Kan det bli bättre? Om ni hade frågat mig inför säsongen hade svarat varit ett högt NEJ! Nu känner jag säsongens Liverpool bättre och är inte lika optimistisk, men samtidigt är detta en fantastisk möjlighet för Liverpool att ge sig själva en rejäl boost.

Inför den sista CL-gruppspelsomgången är Liverpool en poäng bakom Basel. Förutsättningarna är enkla; Liverpool måste vinna för att gå vidare. Det är egentligen inget dåligt utgångsläge. Basel är inte Real Madrid och Anfield är Anfield. På Anfield kan vi alltid förverkliga drömmar.

Alla vet hur betydelsefullt ett avancemang vore. För klubbens status, för Brendan Rodgers, för spelarna, (ekonomiskt) för ägarna.

Gerrard2

Nu måste Rodgers välja rätt spelare. Nu måste spelarna prestera. Det är precis i den här typen av matcher som man vill att ledartyperna ska kliva fram. Nya hjältar kan födar. Jag hoppas att spelarna inte litar för mycket på Steven Gerrard. Visst är Gerrard fortfarande Gerrard, men han är inte samma superduper-Gerrard som när vi vann Champions League med Rafa Benitez vid rodret. Man ska heller inte glömma att Stevie inte var den enda offensiva spelaren som klev fram när det gällde som mest – även killar som Neil Mellor och Luis Garcia gjorde oerhört betydelsefulla insatser under resans gång.

Vilka kliver fram mot Basel? Well, för det första måste försvaret hålla tätt. Simon Mignolet kan lika gärna göra avgörande räddningar som han kan ge bort mål. Kolo Touré har uppenbar hjältepotential i mittförsvaret. Bland de offensiva spelarna hoppas jag att Rickie Lambert blir den här CL-upplagans Mellor och att spelare som Adam Lallana, Raheem Sterling och Philippe Coutinho visar framfötterna.

You’ll Never Walk Alone

8 kommentarer
 1. Tyvärr infinner sig samma känsla hos mig.. Har längtat och längtat efter CL-spel och tyvärr har det varit med en klump i magen, utan optimism i varenda match i stort sett.

  Med det spelet vi hade i fjol så hade känsla varit gudomlig istället och det var det man såg fram emot. Hoppas verkligen att vi ”överraskar” för det känns nästan som att vi måste göra det. Basel har ett bra och ihopspelat lag som är svåra att slå. De spelar snabb fotboll med ett bra press-spel.

  Hoppas mycket på att vi kan komma runt lite mer på kanterna och få in bra inlägg till Lambert via framförallt Moreno och Johnson och fylla på ordentligt med mittfältare och Lambert i straffområdet. Vi är alldeles för sällan i motståndarnas straffområde och då är det svårt att göra mål.

  YNWA

 2. 10 år senare står hoppet till samma man. Finns något sorgligt över att vi fortfarande förlitar oss på Steven Gerrard i dessa lägen. Dags för andra att kliva fram? Time for heroes.

  Befarar att Rodgers startar med Lucas och Allen centralt imorgon. Allen medverkade inte alls mot Sunderland och skickades fram på dagens PK. Personligen skulle jag välja fart i startelvan – Hendo, Can, kanske till och med Young Lazar – och sikta på att blåsa Basel av banan som vi gjort med ett antal lag i CL-samanhang genom åren. Och därefter stänga matchen med taktiskta byten. Inte tvärtom som vi försökt göra i de senaste ligamatcherna på Anfield Nä, gå för seger från minut ett, få med publiken och skapa ett momentum som vi kan rida på. Hoppas kravet på vinst kan vara katalysatorn som framkallar nödvändig desperation hos spelarna.

  • Gerrard har väl allt annat än stigit fram den här säsongen. Man kan inte leva på gamla meriter hur länge som helst.
   Hörde BR säga att han är en världsklass spelare just nu vilket är struntprat. Han är på sin höjd en bra offensiv mittfältspelare.

 3. Liverpool will remain short of striking options with Mario Balotelli still struggling with a hamstring injury.

  Rodgers has called up 18-year-old Jerome Sinclair and 17-year-old Sheyi Ojo, both of whom are vying for a place on the bench.

 4. Ge mig en magisk CL-kväll på Anfield!

 5. Detta känns lustigt och konstigt. Allt i egna händer och tyvärr få spelare som imponerat tillräckligt för att se matchen som en gjuten trepoängare.

  Lambert OCH Borini ser jag som startspelare, vi MÅSTE ställa upp med 2 anfallare då det beviserligen inte funkar med en ensam anfallare och om Lambert skall spela ensam så missar vi fart och kreativitet.

  BR ligger löst till, idag är det inte bara vinna eller försvinna för klubben, även BR sitter löst…

 6. Idag vänder vi på den här säsongen, lets go!

 7. Toure skadad. Lovren in i startelvan…SHIT!

Kommentarer är stängda.