Champions League är tillbaka och Liverpool öppnar sitt tuffa gruppspel mot de franska jättarna Paris Saint Germain. Roberto Firminos medverkan är ännu oklar.

Förra säsongens fantasisak CL-resa slutade i tårar. Nu ska LFC upp på hästen igen och det första testet blir PSG på hemmaplan. Fransmännen har på senare år satsat hårt på att nå framgång i Champions League, utan att vara riktigt nära. Föregående säsong slogs PSG ut redan i åttondelsfinal, visserligen av blivande mästarna Real Madrid, men att åka ur redan i februari är givetvis för dåligt med tanke på PSG:s trupp och ekonomiska förutsättningar.

Ligaspelet har fransmännen öppnat starkt. Likt Liverpool har man maximala 15 poäng, och framåt har man gjort hela 17 mål. I helgen avfärdade man St Etienne med 4-0 efter mål av Draxler, Diaby, Di Maria och Cavani.

På bänken har PSG en för säsongen ny coach – Tuchel. Tysken har ännu inte förlorat någon tävlingsmatch, vilket självklart Klopp och Liverpool ska försöka ändra på under tisdagskvällen.

Liverpool knep en 2-1-seger på Wembley i lördags, i en match som borde slutat med betydligt större siffror. Liverpool var i stora delar av matche numret större än Spurs men lyckades inte punktera matchen.

Roberto Firmino tvingades utgå på grund av en ögonskada och det är i dagsläget oklart om brassen kommer spela imorgon eller ej. Divock Origi och Dominic Solanke är andra skadeavbräck för Jurgen Klopp. Adam Lallana och Dejan Lovren är sedan tidigare otillgängliga.

I PSG är det i backlinjen skadorna finns. Thiago Silva, Dani Alves och Kurzawa är alla borta.

Notera att det i år är nya matchtider i Champions League. LFC-PSG drar igång 21.00 det går att värma upp med flera andra matcher som börjar redan 18.55.

FK Crvena zvezda och Napoli utgör de andra lagen i gruppen, och deras fajt börjar likt den på Anfield klockan 21.00