Liverpool ska boka sin plats i Champions Leagues kvartsfinalspel genom att städa av Porto under tisdagskvällen.

Liverpool gick ut och visade varför man var favoriter, och vann den första åttondelen mot Porto med hela 5-0.

Förutsättningarna inför returen kan knappast vara bättre, vilket gör att Klopp möjligen vilar spelare inför lördagens jättematch mot Manchester United i Premier League.

Men Klopp pratade om respekt under måndagens presskonferens. Respekt inför uppgiften. Respekt gentemot Porto och turneringen.

“I really want to show respect. I want to show respect to the opponent, to the tournament, and I want to have the best line-up possible and the best line-up which makes sense to win the game, because that’s why we are here”, berättade Klopp, och betonade att han vill se den förlustfria sviten hållas vid liv:

“We are unbeaten so far in the Champions League this season and I would love to stay unbeaten as long as possible.”

Varesig Klopp roterar i elvan eller inte får laget klara sig utan Gini Wijnaldum och Ben Woodburn. Mittfältarna har börjat träna efter sjukdom, men uppges inte vara redo för match.

***

Porto revanscherade sig direkt efter förnedringen på hemmaplan, och slog Rio Ave med 5-0 på Estadio do Dragao. Porto vann ytterligare två matcher innan helgens toppmöte med Sporting, där Porto också segrade (2-1) efter mål av Brahimi och Marcano. Det betyder att Porto är fortsatt obesegrade i ligan, som man leder med fem poäng.

Till morgondagens match är Moussa Marega det enda definitiva avbräcket hos portugiserna, som har flera spelare vars medverkan är osäker.

Matchen startar 20.45 och ses i Viasats kanaler.

3 kommentarer
  1. Skulle vi åka ut nu så hade det varit en större skräll än att Grekland lyckades vinna EM. Man bör till och med kunna spela lite hungriga bänkspelare och ändå inte kunna åka ut. Jag ser gärna lite rotation blandat med startspelare som kanske inte kommer att spela från start på lördag. Starta gärna med Ox, Lallana, Can/Henderson eller Milner på mitten. Framåt så hade jag gärna sett Solanke och Ings få några minuter, även Moreno borde få starta. Sen så tror jag att det är bra att backlinjen är intakt och att även Mané får spela för att inte komma ur rytm.

  2. Tror att det blir en hel del ändringar mot matchen mot Newcastle men jag har en känsla av att topptrion kommer få fortsätta spela. Salah, Firminho och Mané är i en otrolig form och jag tror Klopp vill fortsätta med dem så de är kvar i sin form.

  3. Ser gärna att vi vilar Salah, Firmino, Mané, VVD och Robertson och framför allt ger Lallana 90 minuter idag. Vi kommer behöva fräscha spelare framöver och då känns det inte rimligt att spela startelvan i alla matcher, varför inte vila dem nu när utgångsläget ser så bra ut som det gör?

Kommentarer är stängda.