Liverpool har fortfarande chansen att vinna en titel den här säsongen. Man har rent av fortfarande chansen att kvalificera sig för spel till nästa säsong Champions League. För att uppnå detta krävs naturligtvis att man går vidare från tungviktsmötet mot Borussia Dortmund.

Det finns oerhört mycket intressant i den här drabbningen. De så kallade matcherna i matchen är många, men ”Klopp vs Tuchel” är den mest uppenbara. Klopps Dortmund var ett extremt energiskt och hårt pressande lag med sylvassa kontringar, medan Tuchel förespråkar ett mer kontrollerat spel. Klopps resultat i Dortmund var alldeles fantastiska, även om känslan var att han körde fast under det sista året, men samtidigt kan man inte förneka att Tuchel har gjort ett mycket bra jobb. Tuchel har dock inte behövt bygga upp Dortmund på samma sätt som Klopp gjorde.

Nu är Klopps egna grabbar ute efter att sänka hans Liverpool på Anfield. Hummels, Gundogan, Sahin, Kagawa med flera med flera måste trots allt betraktas som just Klopps ”egna grabbar”. Jag är särskilt förtjust i den eleganta mittbacken Hummels – tänk tänk tänk om vi kunde få se honom i den röda tröjan nästa säsong?

Hur som helst, nu är förstås torsdagens match det absolut viktigaste. Det ska bli synnerligen intressant att se om Klopp vågar mönstra två renodlade anfallare i form av Sturridge och Origi. Den sistnämnda har förstås visat fin form under de senaste veckorna och känslan kring Sturridge är att han alltid utgör ett stort hot.

Dortmund har givetvis också flera spelare som utgör stora hot. Framförallt Aubameyang, men Reus, Kagawa och Mkhitaryan är också spelare att se upp med. Att Reus dyker upp på Anfield får också betraktas som en händelse i sig, med tanke på att det har blivit en grej att skämta(?) om att han ska flytta till Liverpool. På något vis känner jag ändå att det skulle vara så förbannat typiskt om Mkhitaryan avgjorde den här matchen, han som ju var så nära en flytt till LFC för några år sedan, men som till slut hamnade i Dortmund.

Hur tror ni att matchen mot Borussia Dortmund slutar?

3 kommentarer
  1. Med tanke på hur många gånger som Dortmund med en enkel passning slog ut hela vårt mittfält så får man väl anta att vi hade en hel del tur i att enbart släptte ett mål. Och det på hörna. En diamant kanske inte vore så dum. Med Lucas sittandes, vaktande över försvaret, med Can och Milner löpandes som vettvillingar fram honom och sedan låta firma Coutinho, Sturre & Origi kontra. Med de tre spelarna på topp kanske man kan sätta press på Hummels uppspel likaså.

    • Vad menar du med att de slog ut vårt mittfält? Jag tyckte BVB gjorde matchen relativt bekväm för oss.

    • Det var säkert 10 pass som fann spelare mellan vårt mittfält och backlinje, där de bjöds på ett hav av yta. Lite slentrianräknat så slutade nog hälften av möjligheterna med riktigt urusla avslut medens den andra hälften slutade med en brytning från antingen Lovren eller Sakho. En annan dag, som idag, skulle lätt de 10 lägena leda till både 1,2 och 3-0.

      Det är vad jag menar, och det är vad jag känner mig mest oroad över. Kommer Lovren och Sakho lyckas hålla den koncentrationsnivån även i denna match och kommer vi återigen ha den lilla extra turen, som ett lag faktiskt behöver, för att lyckas ikväll.

Kommentarer är stängda.